ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat

Rörstrand Adventsbarn

De små adventsbarnen från Rörstrand, formgivna av Lisa Larson, har i många år varit en av de mest älskade julsakerna att plocka fram under julens tindrande dagar. Här hittar du de handtillverkade figurerna som tillsammans utgör ett komplett luciatåg.
0 träffar sorterat på  
Popularitet

Lisa Larsons adventsbarn – ett litet luciatåg som prydnad i hemmet

Med Rörstrands värdefulla och högt älskade adventsbarn i Lisa Larsons design, kan du ge ditt hem ett komplett luciatåg till jul. De traditionella julfigurerna lyser upp vintermörkret som omgärdar hemmet och bidrar med humor, värme och en mysig julstämning.

Vem är Lisa Larson?

Lisa Larson är en av den svenska keramikens lysande stjärnor. I hennes konst berättas historier om människor och djur med en innerlig värme, vilket syns tydligt i den uppskattade serien Adventsbarn. Lisa Larson ses som prydnadskeramikens förnyare tack vare sin outsinliga kreativitet.

Hennes populära serier har under åren gjort henne populär världen över. År 1992 var hon med och skapade Keramikstudion i Gustavsberg, där hon än idag är verksam och fortsätter att skapa nya idéer. Adventsbarn har varit samlarobjekt sedan 1980-talet och har nått stor popularitet i julhemmen.

Vilka figurer ingår i serien Adventsbarn från Rörstrand?

Rörstrands älskade serie Adventsbarn började tillverkas år 1978 och består av en lucia, en tärna, en stjärngosse och en tomte. I det lilla luciatåget bär alla adventsbarnen ett stearinljus i händerna och de små porslinsfigurerna är skapade med Lisa Larsons sedvanliga humor och värme.

Inspirationen bakom adventsbarnen

Inspirationen till den omåttligt populära serien var Lisa Larsons egna barn, då de med allvarlig uppsyn lussade som små. Lisa Larson ville fånga barnens uttryck och återskapa deras känsla för stundens allvar, så kom serien med adventsbarn i keramik till. Figurerna blev fort samlarobjekt och fick en given plats i många hem under juletid.

Hur tillverkas adventsbarnen?

Adventsbarnen är handtillverkade av keramik, gjutna genom traditionell gjutningsteknik och handmålade av skickliga målare. På så vis är varje adventsbarn unik i sitt utförande.

Såhär sköter du om dina adventsbarn

Adventsbarnen från Rörstrand ska inte diskas i diskmaskin. För att damma eller rengöra dina porslinsfigurer på bästa sätt använder du en fuktig trasa att torka av dem med.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB