ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Rörstrand Corona

Rörstrands servis Corona är stilrent porslin inspirerat av ett naturfenomen. Servisen skapar en sofistikerad elegans som gör var måltid till en fest. På den här sidan hittar du det vackra porslinet så att du lätt kan förgylla alla dina måltider.
5 träffar sorterat på

Vem är formgivaren bakom Rörstrands porslin Corona?

Formgivaren bakom det eleganta porslinet Corona är en av Sveriges mest kända och uppskattade formgivare, Jonas Bohlin. Hans stil genomsyras av originalitet, elegans och precision, vilket också utmärker servisen Corona.

Inspirationen bakom Rörstrands servis Corona

Porslinet i servisen Corona har en stilren platinakant som är inspirerad av naturfenomenet då månens ljus böjs genom små vattendroppar. Bohlin själv beskriver det som ”Ett vackert försök att ta ned månen och sätta den på ditt middagsbord”.

Servisen förgyller det dukade bordet med en sofistikerad elegans och lite månljus, vilket gör var måltid till en fest. 

Servisen Coronas olika delar

Servisen Corona består av tio delar som du lätt kan duka upp hela bordet med för att ge lite månljus till middagsstämningen. I servisen ingår portionsskålar, muggar, kaffekoppar, fat, serveringsskålar och tallrikar i olika storlekar för att passa till alla dagens rätter. Tallrikarna finns i storlekarna:

  • Tallrik flat 29 cm
  • Tallrik djup 24 cm
  • Tallrik flat 21 cm
  • Tallrik flat 17 cm

Kan man diska Rörstrands Corona i diskmaskin?

Servisen Corona kan diskas i diskmaskin. Använd gärna spolglans för att hålla ditt porslin fint och för att undvika repor.

Kan man använda Rörstrands Corona i mikron?

Nej, i och med att servisen Corona har en metallbård ska den inte ställas in i mikrovågsugnen.

Såhär tar du hand om servisen Corona på bästa sätt

  • Använd spolglans vid maskindisk för att hålla din servis fin och för att undvika att det uppstår repor. Spolglansen minskar friktionen och skapar en yta som gör att porslinet lättare står emot fula märken.
  • Porslinet Corona klarar upp till 250 grader i ugn. Tänk dock på att alltid ställa det minst 10 cm under ugnsgallret och att täcka botten med vätska eller mat.
  • Om du får metallmärken från exempelvis bestick på ditt porslin kan du vid behov putsa servisen med hjälp av putsmedel.

Porslinet Corona från Rörstrand – för alla dagar

Med porslinet från servisen Corona kan du förgylla alla dagens måltider. Ge frukosten en sofistikerad känsla med portionsskålar och kaffekoppar med vacker platinakant då du gör dig redo inför en ny dag.

För en minimalistisk känsla med en stilren dekor till lunchen passar vitt porslin perfekt till det ljust dukade bordet. För att skapa kontraster till det övriga porslinet kan du till exempel ställa fram svarta ljusstakar och pepparkvarnar.

Om du vill skapa en elegant känsla då du dukar upp inför middagen kan du matcha servisen Corona med till exempel bestick i guld. Att blanda med andra metaller skapar en lyxig känsla ihop med porslinets platinakant.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB