ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG 25% på överkast från Scandi Living*

Designers/Lisa Larson

Lisa Larson

Lisa Larson är en av Sveriges mest älskade keramiker och hon har nått stor framgång både här hemma och internationellt, inte minst i Japan där hennes keramik är omåttligt populär.
18 träffar sorterat på  
Popularitet

Efter att Lisa Larson utbildat sig på Slöjdföreningens skola i Göteborg anställdes hon 1954 på Gustavsbergs Porslinsfabrik. Där blev hon kvar ända till 1980-talet då hon bestämde sig för att ägna sig åt sitt fria skulpterande och frilansa för olika producenter som Rörstrand och Klippan Yllefabrik. Sedan 1992 driver hon även Gustavsbergs Keramikstudio utanför Stockholm. Under sin tid på Gustavsbergs Porslinsfabrik arbetade hon både med bruksgods och prydnadsgods men mest känd är hon för sina figuriner som blivit både designklassiker och heta samlarobjekt. Den första serien figurer hette Lilla Zoo och sattes i produktion 1955 då Stig Lindberg var konstnärlig ledare på fabriken. Andra kända serier är ABC-flickor, Pippi Långstrump, Afrika och så självklart katterna som är lite av Lisa Larsons signum. Figurerna kännetecknas av sin humor och har ofta generösa former med tecknade eller inristade dekorer. Flera av figurerna har dessutom en koppling till politik och samhället vi lever i. Exempel på detta är sparbössan Sträng som är uppkallad efter den dåvarande finansministern Gunnar Sträng, serien All Världens barn som togs fram i samarbete med Unicef och figurinen Samhällsdebatten med en stark kvinna som lyfter mannen över huvudet.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB