★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 30 DAGAR
BLI MEDLEM - FÅ 2 % BONUS PÅ DINA KÖP
TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Julens godaste dofter sprider sig från köket när Frida Skattberg, även känd som Baka med Frida, bjuder på tre recept som passar perfekt för årets julbak. Här blandas tradition med nytänk – från klassiska pepparkakor till trendiga prinsesstårtor i glas med saffran. Låt dig inspireras av Fridas favoriter och skapa härliga bakstunder hela december.
Recept i artikeln:
Ingredienser för 4 glas:
Tårtbotten:
Fyllning:
Dekoration:
Gör så här:

Njut av din saffransprinsesstårta i dessa dessertskålar från HAY.

Gyllene saffransbullar med krämig vaniljfyllning – Baka med Frida inspirerar till riktigt härligt julbak.
Ingredienser för 30 stycken:
Bulldeg:
Fyllning:
Garnering:
Sockerlag:
* Koka upp strösocker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt sjuda tills allt socker smält och du fått en sockerlag - tag av från värmen och låt stå.
Gör så här:
Ingredienser för ca 100 stycken tunna kakor:
Gör så här:

Låt den färdiga degen vila i kylskåpet över natten i en gjutjärnsgryta.

Kavla ut degen och stansa ut dina favoriter – med Nordwik pepparkaksformar skapar du traditionella och vackra pepparkakor.

Låt pepparkakorna svalna på ett galler – när de fått sin perfekta krispighet är det bara att servera och njuta av nygräddad julglädje!

Gör som Baka med Frida och servera ditt julfika på ett juligt fat från Hammershøi för extra mycket julstämning!
Recept: Frida Skattberg
Foto: Frida Skattberg