ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inred ditt hem i Japandi-stil där naturligt, ljust och tidlöst är ingredienserna för denna harmoniska inredningsstil.

Japandi – Tips för skandinavisk inredning i japansk stil

Japandi är inredningsstilen på allas läppar just nu. Denna harmoniska inredningsstil förenar det bästa av vår avskalade skandinaviska stil med japans elegans och förankrar inredningen i den funktionalitet och rofylldhet vi önskar av våra hem. Det är naturligt, ljust och tidlöst. Här är varför alla älskar Japandi och tipsen för hur du inreder i Japandi-stil!
tisdag 1 mars 2022
Dela artikel
Vardagsrum i Japandi stil med låga hyllor, utvalda föremål och linjekonst.

Japandi är en fusion inredningsstil som kombinerar funktionell, skandinavisk design med japansk minimalism.

Inredningsdetaljer i japandi-stil med glasvas och enkel grön kvist samt ljuslykta i keramik.

I Japandi samsas hantverk med utvalda föremål, rena linjer & sparsam växtlighet.

VAD ÄR JAPANDI?

Japandi är en fusion inredningsstil som utsökt kombinerar funktionaliteten i vår skandinaviska design med japansk elegant minimalism. Naturliga, taktila material, ljusa eller dämpade färger och rena linjer skapar en ombonad men väl kurerad inredning där alla element är valda med omsorg för en inredningsstil som fångar hjärtat i båda designfilosofier.

Lucca bordslampa SC51
Maroon (röd)
1 285 kr

Anledningen till att skandinavisk och japansk design gifter sig så bra är för att båda är förankrade i funktionalitet och enkelhet. Men det finns små nyansskillnader stilarna emellan. I vår skandinaviska inredning utgår vi gärna från den typiskt blonda looken med svala färger, medan den japanska stilen omfamnar mer varma naturfärger. När vi i Skandinavien väljer att inreda med ”hygge” i fokus, har Japan filosofin ”wabi-sabi”, tanken att det finns skönhet i ofullkomlighet, och när vi gärna väljer ljust trä, visar den japanska inredningen gärna upp mörkare träslag. Och det är här Japandi föds.

Japandi bygger på funktionalitet, enkelhet, naturinslag och hantverk och fångar på så sätt hjärtat i båda designfilosofier. Resultatet är en sofistikerad och tidlös inredningsstil som värderar kvalitet över kvantitet.

SÅ INREDER DU MED JAPANDI

Japandi handlar om att rensa bort och skapa ordning i hemmet. Det innebär dock inte kala väggar och att du ska plocka bort allt som visar upp din personlighet. Tvärtom, Japandi bygger på att skapa en väl kurerad inredning med noggrant utvalda föremål att vila ögonen på, medan det andra kan plockas undan i snygg förvaring för ett mer harmoniskt hem.

Nyckelorden för att inreda i Japandi-stil:

  • Rensa.
  • Kvalitet över kvantitet – satsa på tidlös design.
  • Enkelhet – både i känsla och stil.
  • Imperfekt – omfamna det operfekta i naturmaterial, keramik och en ledigt lagd pläd på soffan.
  • Rena linjer – få in den japanska elegansen genom att utgå ifrån rena linjer i din inredning. Tänk möbler och inredningsdetaljer som har en viss stramhet till sig.

JAPANDIS FÄRGSKALA

Japandi bygger till största del på vår skandinaviska preferens för svala toner men balanseras upp med varmare, jordnära färger som därmed plockar in de japanska influenserna. Om du vill tillämpa en Japandi-färgskala i din inredning ska du mixa och matcha dessa nyanser och addera svart som en accentfärg.

MATERIALEN SOM GER DITT HEM JAPANDI-STIL

Så vilka material ska du inreda med för ett hem i Japandi-stil? Det främsta är utan tvekan trä. Tänk trämöbler och träpanel, helst i ett och samma träslag men du kan kombinera något ljusare trä med mörkare träslag à la Japan. Plocka därefter in ull, linne, bambu, rotting, keramik och glas.

PRODUKTERNA DU SKA SATSA LITE EXTRA PÅ FÖR EN JAPANDI-INREDNINGSSTIL

Japandi bygger mycket på att inreda med ”key pieces”, det vill säga noggrant utvalda föremål och vackert hantverk. För ett hem i Japandi-stil ska du först och främst satsa på lägre möbler: en soffa, pall eller soffbord som nästan står direkt på golvet. Möblerna ska gå i rena linjer för att få till den sofistikerade, avskalade looken. Belysningen får gärna hänga längre ner och lampor gjorda av rispapper är givna i denna inredningsstil. Vaser och krukor får gärna ha en fin patina och vara gjorda i stengods eller keramik medan textilierna är solida.

Japandi må vara en inredningsstil som är väldigt aktuell just nu, men det är en stil som bygger på tidlöshet. Så om du vill sata på Japandi-stilen för ditt hem kan du göra det med självförtroendet i att denna trend inte kommer försvinna i första taget.

Styling: Sara Zetterström, Ellinor Johansson, Lukas Kunwaryanto, Menu, &tradition, New Works Foto: Angeliqa Daldorph, Menu, &tradition, New Works

Arijana Rosso
Skribent

SHOPPA JAPANDI-INREDNING

Ta del av fler tips

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB