ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Citruspress

Citruspressar

En citruspress är ett funktionellt och smart köksredskap som gör det lätt att producera färskt pressad juice att avnjuta tillsammans med nära och kära. Det är även ett bra verktyg för att göra juice till matlagning och bakning. Här kan du utforska vårt utbud av citruspressar från välkända varumärken.
13 träffar sorterat på  
Popularitet

Fina och funktionella citruspressar till ditt kök

En citruspress gör det enkelt att servera ett glas med nypressad frisk juice till matlagning och drycker. Med en citronpress kan du pressa citroner till en god lemonad, och med en apelsinpress kan du pressa dig en färsk apelsinjuice till frukosten. Hos Nordic Nest erbjuder vi citruspressar i enkel och fin design från kända varumärken.

Vilken citruspress är mest populär?

Citruspressar är inte bara praktiska köksredskap. Många har även en fin design som gör att de kan utgöra prydnad för frukostbordet, och de får även gärna stå framme på köksbänken mellan gångerna. Här har vi samlat våra citruspressar från kända varumärken så du lätt kan hitta en citruspress som passar dig. I vårt utbud finner du citruspressar från bland annat Fiskars, RIG-TIG och Eva Solo.

Topp tre mest populära varumärken inom citruspressar

  1. Dorre
  2. Alessi
  3. Bloomingville

Vilka material finns citruspressarna i?

Manuella citruspressar kommer i en mängd olika material och former. Exempelvis har vi citruspressar i plast, aluminium, stål och keramik. Materialet påverkar inte bara hur din limepress ser ut, utan även hur den ska rengöras. Om du önskar att diska din citruspress i diskmaskin så är det viktigt att läsa igenom instruktioner från leverantören på förhand.

Hur använder man en citruspress?

I vårt sortiment hittar du citruspressar i smarta designer. Då många av citruspressarna skiljer sig i form så påverkas även sättet de ska användas på. Gemensamt för alla citruspressar är att man först skär upp sin frukt. Den öppna delen av frukten trycker du därefter ner mot citruspressens utåtpekande del, varpå du både trycker på och vrider frukten.

Vissa citruspressar har en inbyggd uppfångare under pressdelen, vilket möjliggör det att hälla upp ett friskt glas juice direkt från pressen.

En annan populär design av citruspressar kallas för ”Mexican elbow”, tack vare sin armbågsformade design. En mexican elbow består av två separata armar som hålls ihop med ett gångjärn. En halv citrusfrukt placeras i den skålformade delen, och man pressar därefter ihop armarna. Armarna möjliggör det att pressa extra hårt, så att maximal mängd juice kan frigöras.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB