ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Varumärken/Almedahls

Almedahls

Med långa anor är Almedahls idag en av de ledande textilproducenterna i Europa och har sedan uppstarten på 1830-talet samarbetat med flera kända designers som exempelvis Marianne Westman, Josef Frank och Astrid Sampe. Efter nästan 200 år i branschen har Almedahls cirka 10 000 unika mönster i sin skattkammare.
12 träffar sorterat på

Om Almedahls

Svenska Almedahls producerar tyger, textilier och inredningsartiklar präglade av unik modern design och kompromisslös kvalitet. Med hjälp av uppdaterade färgställningar och material har de gett nytt liv åt några av Sveriges mest älskade mönster. Almedahls är en mångfasetterad textilproducent och deras tyger passar både till att användas i hemmet och på kontoret, men även i såväl moderna som traditionella miljöer. 

Almedahls anrika historia sträcker sig tillbaka ända till slutet av 1830-talet då handelsmannen Hans H. Wesslau grundade Almedahls med syfte att producera och sälja exklusiva linnevävnader. Verksamheten gick som på räls och vid sekelskiftet stod Almedahls för cirka hälften av Sveriges linneproduktion. Med åren har linnet fått sällskap av andra material och idag är Almedahls en av de ledande textilproducenterna i Europa. Deras produkter kännetecknas av hållbarhet och kvalitet, precis som i starten för snart 200 år sedan.

Genom åren har Almedahls arbetat med flera kända formgivare som Marianne Westman, Josef Frank och Astrid Sampe. Idag är en av Almedahls viktigaste uppgifter att förvalta den mönsterskatt som de har lämnat efter sig och har därför nylanserat flera klassiska retromönster som Surt sa räven, Picknick och Perssons kryddskåp. Tack vare Almedahls har dessa mönster gjort comeback och kunnat glädja även vår generation.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB