30 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

TRENDFEST 10-50% på nästan allt*

Filifjonkan Mumintallrik - Grå - Arabia
Filifjonkan Mumintallrik - Grå - Arabia
Filifjonkan Mumintallrik - Grå - Arabia
Filifjonkan Mumintallrik - Grå - Arabia
Filifjonkan Mumintallrik - Grå - Arabia
Filifjonkan Mumintallrik - Grå - Arabia
KAMPANJ
Arabia

Filifjonkan Mumintallrik

Grå
202 kr299 krRek. pris
I lager, skickas omgående
Frakt inom Sverige: 45 kr

Beskrivning

Filifjonkan Mumintallrik från Arabia har ett motiv av Filifjonkan som hittar dammråttornas gömställen och sedan låter tvålskummet flöda. I servisen Filifjonkan som består av en Mumintallrik, en Muminmugg och en Muminskål får vi bekanta oss med just Filifjonkan och hennes typiska drag. Motiven är designade av Tove Slotte och grundar sig på Tove Janssons bok Sent i november från 1970 och den tecknade serien Klåttdjurets frieri som hon gav ut tillsammans med Lars Jansson 1959.

Ordning, renlighet och förutsägbarhet är trebarnsmamman Filifjonkan viktigaste ledord och är något som gör att hon känner kontroll i sitt liv. Om Muminmamman är den som inte stör sig på småsaker så är Filifjonkan raka motsatsen! Filifjonkan är ängslig av sig och hon städar för att försöka få ordning på livet. Hon är strikt i sin uppfostran av sina barn, så att de på så sätt inte ska få några dåliga vanor. Om sanningen ska fram är Filifjonkan egentligen avundsjuk på Muminmamman och på hennes bohemiska liv, men hon har svårt att bryta sitt neurotiska mönster.

Muminmotivets berättelse börjar med att det kommer en psykiatriker till Mumindalen för att försöka bota Filifjonkan från sitt städkomplex. Mumindalens stöttepelare Muminmamman bestämmer sig för att på egen hand lösa situationen när hon ser att Filifjonkans hus börjar förfalla. Genom att Muminmamman skriver ett telegram som Filifjonkans barn engagerat lämnar över till sin mamma får Filifjonkan läsa att hon ska få besök av en kvinnokommitté. På så sätt lyckas Muminmamman bota Filifjonkans iver att städa.

Mumintallriken i tåligt vitroporslin blir ett fint tillskott i Muminsamlingen och passar lika bra för smörgåsen till frukost som för kakorna eller tårtbiten till fikat. Mixa och matcha gärna Mumintallriken med övriga Muminprodukter från Arabia.

Fakta

Recensioner

Det finns inga recensioner för denna produkt. Köp produkten och bli den första att lämna en recension.

Kundservice

Vi tror att du gillar

Andra gillade även

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB