ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG 25% på överkast från Scandi Living*

Varumärken/Bergs Potter

Bergs Potter

En handgjord Bergs Potter-kruka adderar genast en stor dos personlighet och karaktär till ditt hem. Hos oss på Nordic Nest hittar du ett brett sortiment av krukor från Bergs Potter. Alla krukor kommer med ett tillhörande, vattentätt fat. Vilken kruka passar dig bäst?
148 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
5
Sida 1 av 5

När grundades Bergs Potter?

Det danska varumärket Bergs Potters historia började mitt under andra världskriget, 1942. En ung och företagsam man vid namn Victor Berg fick då ärva en keramikbutik, fylld med gamla krukor, belägen i Köpenhamn.

Bergs Potter – ett familjeföretag

Med en önskan om att liva upp den deprimerande vardagen som andra världskriget förde med sig så bestämde sig Victor för att addera blommor till sin krukbutiks sortiment. Kombinationen av blommor och krukor blev en stor succé och Bergs Potter växte snabbt. Än idag så finns företaget kvar i familjen Bergs ägo.

Bergs Potters designinspiration

De som drev Bergs Potter vidare efter starten hade ett stort intresse för krukmakeri, historia och arkeologi. För att hitta inspiration till designen av en ny kruka så letade de i historiska arkiv samt besökte flera slott och herrgårdar runtom i Skandinavien.

Vilka är Bergs Potters mest populära krukor?

  • Köpenhamn
  • Daisy
  • Simona

Historien bakom krukan Köpenhamn

Förlagan till Bergs Potters mest populära kruka, kallad Köpenhamn, hittade de i ett gammalt skjul som tillhörde Fredensborgs slott. Originalet tros vara från 1860-talet. Man bestämde sig för att tillverka Köpenhamn-krukan av högkvalitativ terrakotta, precis som de kungliga krukmakarna hade gjort under århundraden.

Var tillverkas Bergs Potters krukor?

I sitt sökande efter Europas bästa krukmakeri hittade Bergs Potter till slut en keramikverkstad i Toscana som de började samarbeta med. Än idag så tillverkas Bergs Potters krukor för hand av skickliga hantverkare i Toscana, Italien.

Handgjorda terrakottakrukor

Alla krukor från Bergs Potter är tillverkade för hand av skickliga krukmakare i Toscana och håller högsta kvalité.

Vilka material är Bergs Potter-krukorna tillverkade i?

Bergs Potters terrakottakrukor är tillverkade av en italiensk, högkvalitativ premiumlera utan några skadliga tillsatser.

Terrakottans egenskaper

Leran låter växternas rötter andas samtidigt som den reglerar fuktnivån i jorden. Tack vare att leran bränns i en extremt hög temperatur så blir ytan på krukan mycket hållbar. Om du tar hand om din kruka från Bergs Potter så kommer den att hålla i flera generationer.

Krukor som tål utomhusbruk

Du kan använda din kruka från Bergs Potter både inom- och utomhus. Tack vare lerans höga densitet så tål terrakottakrukan frost.

Bergs Potters oglaserade krukor

Väljer du en oglaserad kruka från Bergs Potter så kommer ytan med tiden att få en vacker patina med unika nyansskiftningar. Dessa krukor har en rå yta med naturliga variationer som ger liv åt materialet och gör varje kruka helt unik.

Glazed by Bergs - Glaserade krukor

Glazed by Bergs är Bergs Potters sortiment av glaserade krukor. Glasyrerna som används är blanka, intensiva och mättade nyanser som framhäver de olika krukornas dekorer. Färgerna som används på Bergs Potters glaserade krukor är hämtade från miljön som återfinns i klassiskt danska fiskebyar.

Varje kruka glaseras för hand med stor noggrannhet och skicklighet.

Vattentätt krukfat till alla krukor från Bergs Potter

Till alla krukor från Bergs Potter ingår det ett tillhörande krukfat. Fatet har en speciell ytbehandling med silikon som gör det vattentätt vilket gör att du inte behöver oroa dig för vattenskador på underlaget.

Små och stora krukor

Krukorna i Bergs Potters sortiment finns i en mängd olika storlekar. Från små krukor med en diameter på 10 cm för att plantera exempelvis sticklingar i, till de största krukorna med en diameter på hela 35 cm för maffiga krukväxter eller olivträd.

Hur arbetar Bergs Potter med hållbarhetsfrågor?

Bergs Potter strävar efter att varje del av produktionen ska genomföras på ett hållbart sätt genom följande åtgärder:

  • De anställda i Italien och Danmark arbetar under samma goda förhållanden.
  • Leran som används är av högsta kvalité utan några skadliga tillsatser.
  • Tillverkningen som är belägen i Italien säkerställer en relativt kort transportsträcka från produktion till slutkund.
  • Att på ett medvetet sätt se till att allt material tillvaratas i alla delar av produktionsledet.
  • Att i största möjliga mån använda miljömärkta produkter inom alla verksamhetens områden.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB