ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Varumärken/Design House Stockholm/Elsa Beskow Collection

Design House Stockholm Elsa Beskow Collection

Elsa Beskows klassiska barnberättelser har tolkats i en serie produkter med motiv från de olika sagorna. Catharina Kippel har valt ut visuella delar ur de ursprungliga illustrationerna och omarbetat Elsas bilder till mönster. Hos oss på Nordic Nest hittar du ett stort sortiment av Elsa Beskow Collection!
37 träffar sorterat på  
Popularitet
12
Sida 1 av 2

Klassiska barnberättelser av Elsa Beskow blir till mönster

Serien Elsa Beskow Collection är ett samarbete mellan varumärket Design House Stockholm och formgivaren Catharina Kippel.

De klassiska berättelserna av barnboksförfattaren och illustratören Elsa Beskow har tolkats i en serie produkter med motiv från de olika berättelserna. Catharina Kippel har valt ut visuella delar ur de ursprungliga illustrationerna och omarbetat Elsas bilder till mönster så att de passar produkterna i denna ljuvliga porslinsserie.

Formgivare Catharina Kippel

Catharina Kippel har samarbetat med Design House Stockholm sedan start och har formgivit många av varumärkets bästsäljande porslinsserier. Kippel har studerat krukmakeri och glasblåsning i Sverige och uråldriga bränntekniker i Japan. Sedan 1995 driver hon sin egen ateljé i Gustavsberg där hon arbetar som konsthantverkare, konstnär och formgivare. Hennes arbeten finns på Nationalmuseum i Stockholm och Gustavbergs Porslinsmuseum.

Catharina Kippel om Elsa Beskow-kollektionen

“Jag har som många andra vuxit upp med tant Gredelin, murkeltrollet, den lilla lilla gumman och alla de andra härliga figurerna i Elsa Beskows sagor. Att som barn få drömma sig in i dessa världar av undersköna varelser, kloka kluriga gubbar och hemska troll var härligt och än idag får jag en skön känsla av tanken. En av mina egna favoritböcker var ‘Ocke Nutta och Pillerill’. Min hund, en lekfull boxervalp, åt upp en bit av boken, men jag fortsatte att läsa den ändå. Än idag finns boken kvar i mitt föräldrahem nere i Lund.”

Elsa Beskow som samlarobjekt

Gillar du att samla eller är du rent av ett stort fan av Elsa Beskow? Hos oss hittar du ett stort sortiment av Elsa Beskow Collections produkter. Produkterna har vackra mönster som Catharina Kippel tolkat från barnförfattaren och illustratören Elsa Beskows bilder från hennes olika berättelser. Elsa Beskow Collection är en perfekt serie för att skapa en gedigen porslinssamling att duka med både till vardags och fest.

Elsa Beskow muggar – allas favorit

Det absolut mest populära samlarobjektet ur Elsa Beskow Collection är muggarna. Varje mugg har ett omtyckt motiv som Catharina Kippel tolkat från barnförfattaren och illustratören Elsa Beskows bilder från hennes olika berättelser. Kippel har omarbetat de ursprungliga illustrationerna till mönster så att de ska passa bra på muggarna.

Motiv från Elsa Beskow – har du alla?

Här listas de mest populära motiven som Catharina Kippel tolkat från Elsa Beskows bilder från hennes olika berättelser.

Elsa Beskow-motiv och från vilka berättelser de är ifrån

 • Farbror Blå – från sagan om Tant Bruns födelsedag
 • Maskrosor – från sångboken Blommornas bok
 • Fru Dahlia – från sagan om Lasse Liten i Trädgården
 • Familjen Jordgubbe – från sagan om Lasse Liten
 • Prästkrage - från sagan om Blomsterfesten i täppan
 • Blåklint – från sagan om Blomsterfesten i täppan
 • Fru Dill – från sagan om Festen i potatislandet
 • Vallmo - från sagan om Blomsterfesten i täppan
 • Pyrola – från sagan om Blomsterfesten i täppan
 • Fru Ringblomma – från sagan om Lasse Liten i Trädgården
 • Tant Grön - från sagan om Tant Grön, Tant Brun & Tant Gredelin
 • Tant Brun – från sagan om Tant Grön, Tant Brun & Tant Gredelin
 • Tant Gredelin - från sagan om Tant Grön, Tant Brun & Tant Gredelin
 • Videunge – en illustration till Alice Tegnérs kända barnvisa Sov du lilla videung
 • Farbror Blå åker skidor – från sagan om Petter och Lottas jul
 • Elf Family – från sagan om Hattstugan
 • Kung Vinter – från sagan om Olles skidfärd

Kan jag diska mina Elsa Beskow-muggar i diskmaskin?

Ja, muggarna och de andra porslinsprodukterna från Elsa Beskow Collection tål maskindisk.

Elsa Beskow Collections sortiment

Elsa Beskows illustrationer som omarbetats av Catharina Kippel har blivit fina mönster på vardagliga produkter så som skålar, assietter och brickor, men serien är allra mest känd för sina muggar. På Nordic Nest har vi dock ett bredare sortiment än så. Hos oss hittar du bland annat kökshanddukar, glöggmuggar och julpynt med motiv av Elsa Beskow.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB