ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG 25% på överkast från Scandi Living*

Mateus

Mateus är ett svenskt varumärke som erbjuder handtillverkad keramik för det dukade bordet, med serviser för såväl vardag som till fest. Det omåttligt omtyckta porslinet, i form av allt från tallrikar, fat och muggar i trendig likväl tidlös design, hittar du här hos oss på Nordic Nest.
108 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
3
Sida 1 av 3

Vackert porslin från Mateus

Mateus keramik är en mix av traditionellt portugisiskt hantverk och svensk design med fokus på bland annat färgglada muggar, tallrikar och kannor till det dukade bordet.

Vem grundade Mateus?

Mateus grundades 1993 av Teresa Mateus Lundahl med målet att förena portugisiskt hantverkskunnande med svensk design. Tillsammans med dottern Filippa har hon skapat ett varumärke som uppmanar oss till att bejaka livet och addera mer färg till våra hem. Med varumärket Mateus vill de förmedla värme och livsglädje till ditt hem och dukning.

Handtillverkat Mateus-porslin

All keramik och Mateus vackra serveringsfat är handtillverkade av en finkornig lera och handmålade av skickliga hantverkare i Portugal, vilket gör att varje produkt är lika unik som dess ägare. Mateus har tillverkat sin keramik på samma fabrik i Portugal sedan företaget grundades 1993.

Hur jobbar Mateus med miljö- och hållbarhetsfrågor?

För Mateus är det viktigt att aktivt jobba med miljö-och hållbarhetsfrågor och därför återanvänds restmaterialen från deras tillverkning av keramik. Arbetsmiljön i deras fabriker kontrolleras regelbundet och håller en hög standard, för att de på så vis ska kunna erbjuda produkter i god kvalité som påfrestar miljön så lite som möjligt.

Dessutom innehåller leran som keramiken tillverkas av inte några miljögifter och är ett mycket naturligt och hållbart material.

Serviserna från Mateus är ständigt aktuella

Med Mateus kan du enkelt kombinera keramik i olika färger och former från de olika kollektionerna för att skapa vackra och personliga dukningar som förhöjer vilken måltid som helst. Eftersom de nya kollektionerna även är fina att kombinera med de tidigare serierna är Mateus serviser i keramik ständigt aktuella och lätta att utöka.

Du kan enkelt skapa en ny stil efter säsong eller smak genom att uppdatera din samling med nya fat eller skålar. Det stora färgutbudet öppnar verkligen upp för variation.

Mateus - perfekt till vardag och fest

Keramiken tål mikrovågsugn och går även att diska i diskmaskin vilket gör det perfekt  att använda både till vardag och fest.

Omtyckta fat och tallrikar från serien ”Bubbles”

Du känner säkert igen den mest populära serien Bubbles, som med sin karaktäristiska ”bubbliga” och färgglada design har blivit en favorit hos många.

Särskilt omtyckt är seriens större ovala uppläggningsfat, med sin generösa storlek på 42 cm är det perfekt att duka upp under middagsbjudningen och kan annars användas som ett vackert fruktfat.

Ostronskålen från Mateus - ett mångsidigt porslinsföremål

Ett annat föremål från Mateus som blivit mycket uppskattat med sin vågiga design och mångsidighet är den så kallade Ostronskålen, från serien Oyster.

Skålen finns i flera olika storlekar och färger och fungerar utmärkt att ha som smyckesskål eller att servera snacks ur.

Hur tar man hand om porslinet från Mateus på bästa sätt?

I och med att keramiken bränns i höga temperaturer blir dess yta extra tålig. Trots det är det viktigt att du tar hand om din servis från Mateus på bästa sätt för att förlänga dess livstid.

  • Du kan undvika att repor och nötningar uppstår på din Mateus-keramik om du förvarar det luftigt. 
  • Skölj av matrester med en gång. På så vis undviker du att matresterna sjunker in och skapar fula missfärgningar i färgen och dekoren på din Mateus-servis.
  • Om du använder spolglans i din diskmaskin skapas en skyddande hinna så din servis slipper fula repor och metallmärken från dina bestick.
  • Hantera alltid din keramik varsamt när du plockar ut den från din diskmaskin.

Populära filtreringar

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB