ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

TON

TON producerar högkvalitativa möbler med innovativa former skapade med traditionella hantverkstekniker. Hos oss på Nordic Nest hittar du ett brett sortiment av möbler från TON. Möblerna är producerade för att hålla länge och är ämnade att ärvas genom generationer.
12 träffar sorterat på

TON – Innovativa kvalitetsmöbler

TON är ett möbelföretag som funnits i flera generationer. Varje produkt är ett hantverk som skapats av minst 20 par händer. Med traditionella tekniker för att bända trä i nya former och variationer fortsätter arbetet från skickliga hantverkare med att slipa, färga, montera, olja, tapetsera och packa produkterna.

TON arbetar mycket med tekniken att bända trä och menar att detta är nyckeln till möblernas styrka. Möbelföretaget anser att skönhet och styrka är grunden till tidlösa möbler. TON erbjuder främst bordstolarklädställningar och dekoration.

När grundades TON?

TON grundades 1861 av Michael Thonet i Bystřice pod Hostýnem, Tjeckien. Fabriken, som än idag används, är en av de äldsta möbelfabrikerna i världen. Historiskt har företaget gått under flera namn. År 1953 bytte företaget namn till TON, som står för Továrna Ohýbaného Nábytku, vilket på engelska betyder "Bent Furniture Company". Idag drivs företaget med Milan Dostalík som VD.

Nyckelkoncept för TON

En viktig grundsten för TON är fokusen på kvalitet. Möbelföretaget menar att hållbarhet är ett nyckelkoncept eftersom möbler som håller i decennium besparar miljön på material och resurser. TON kvalitettestar sina produkter genom hela produktionsprocessen och gör flertalet tester för att uppnå EU:s hållbarhetsstandard.

Genom att främst använda sig av trä från certifierade och lokala källor bidrar företaget till ett hållbart skogsbruk, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen. En grundläggande syn för TON är att uppträda på ett ärligt och vänligt sätt, både för naturen och människor.

TONs mest populära produkter

  • Ton chair no 811
  • Ton chair no 14/02
  • Ton Armchair no 30/01

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB