ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Högtider/Jul/Julstrumpor

Julstrumpor

Traditionen att skänka bort en gåva till någon du tycker om i en fin julstrumpa på julaftonsmorgonen är en mysig start på julafton. Julstrumpan är en vacker dekoration som höjer julstämningen. Här hittar du julstrumpor för både stora och små paket.   

7 träffar sorterat på

Vad är en julstrumpa?

Julstrumpan är en strumpformad säck, som hängs upp under juletid för att traditionellt fyllas med små gåvor och julklappar. Julstrumpan är också en fin juldekoration som bidrar till att skapa julens alla känslor av värme och gemenskap i hemmet.

Dekorera hemmet med julstrumpor

På den här sidan hittar du vackra julstrumpor från flera uppskattade varumärken, för att du lätt ska hitta fina julstrumpor som förgyller ditt hem på jul.

Visa uppskattning för såväl liten som stor

Julstrumpor är mycket uppskattat hos barn, som förväntansfullt tassar upp och tittar i sin strumpa på julaftonsmorgonen. Men en julstrumpa är också ett perfekt tillfälle att ge lite extra kärlek till någon du älskar och uppskattas lika mycket hos vuxna.

Vilka julklappar lägger man i julstrumpan?

Julstrumpan kan fyllas med mindre paket med omtänksamma gåvor som du vet att personen vill ha eller behöver. Till exempel en liten kruka till blomälskaren, ett doftljus med juliga dofter för att skapa en mysig julstämning redan på morgonen, eller en uppskattad mugg i personens favoritfärg.

Förutom inslagna paket kan du lägga ner små papperslappar i julstrumpan med aktiviteter du vill göra under julen eller det kommande året tillsammans med personen du älskar.

Hur hänger man upp sin julstrumpa?

Den traditionella platsen för julstrumpor är över den öppna spisen. Men du kan hänga upp dem var du vill i ditt hem. Till exempel kan julstrumpan hängas över sänggaveln, lagom att vakna till på julaftonsmorgonen.

Den kan också hängas upp som en del av julpyntet och bidra till julstämningen i ditt hem. Julstrumpor har oftast också en liten ögla i överkanten, vilket gör att du lätt hänger upp dem på en krok där de förgyller julkänslan på bästa vis.

Julstrumpans historia

Det finns flera legender som förklarar traditionen med julstrumporna. De flesta av dem handlar om hur helgonet Sankt Nikolaus kastade in guld genom fönstret hos en fattig familj. Detta guld landade i en strumpa, upphängd över eldstaden. Efter detta började barn att hänga upp strumpor över eldstäderna i hopp om att få gåvor från Sankt Nikolaus.

Från början hängde man upp vanliga strumpor, men så småningom började det produceras de stora julstrumpor så som vi känner till dem idag.

De mest populära julstrumporna

Hos oss hittar du julstrumpor i fin design från välkända och omtyckta varumärken, i en mängd olika färger och mönster. Du hittar julstrumpor från varumärken så som:

Julstrumpor för alla smaker

Julstrumpor kommer i alla möjliga färger, storlekar och mönster. För en traditionell julkänsla blir en rad med röda julstrumpor upphängda vid eldstaden ett vackert blickfång i julhemmet. För en mer minimalistisk stil kanske det passar med julstrumpor i vitt eller grått.

På den här sidan presenterar vi fina julstrumpor i alla möjliga färger och designer för att underlätta för dig att hitta julstrumpor som passar din smak.Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB