5 svarta favoriter till det dukade bordet

Traditionellt i all ära – men ibland söker man efter något annorlunda till årets julmiddag. Vi listar 5 svarta favoriter till det dukade bordet, från tallrikar till Elflugan, och visar dig hur du kan skapa en modern juldukning lika svart som en decembernatt.

JULDUKA

19 november 2018
Klappersten tallrik från Nordic Nest Dining och assiett Nordic Coal från Broste Copenhagen pryder kuvertet på den moderna juldukningen i svart.

1. SVART PORSLIN FÖR EN UNIK JULDUKNING

Till juldukningen kan det ibland vara intressant att testa någonting annorlunda och frångå det traditionella. Tallriken Nordic Coal från Broste Copenhagen har en intensiv svart färg och låter dig skapa ett mer rustikt kuvert till jul. I kombination med tallriken Klappersten får du även in nyanser av grått och vitt i din dukning, vilket bryter av det helsvarta något för mer dynamik i dukningen.

Svart Stelton EM77 termos står tillgänglig på den svarta juldukningen.
Glöggen serveras ur svart Stelton EM77 termos på glöggminglet.

2. EM77 – PERFEKT TILL KAFFE & GLÖGG

En annan svart favorit är den tidlösa termosen EM77 från Stelton. I en läcker svart nyans bidrar den till dramaturgin på din dukning samtidigt som den håller kaffet eller glöggen varm tills gästerna anlänt. Perfekt till glöggminglet i jul!

En modern juldukning i svart med ljusstakar och vaser från Cooee Design.
 

3. BALL VAS – MODERN SVART FAVORIT FRÅN COOEE DESIGN

Blommor och vackra gröna blad medför alltid det lilla extra till dukningen och får det att kännas välkomnande. Ball vasen från Cooee Design har en diskret, mattsvart yta som med sin runda form medför en mjukhet till det dukade bordet. Låt naturens grönska husera i den söta vasen så får du även in lite färg i din svarta juldukning.

Cooee Design Ball vas svart liten där fång med buxbom huserar på juldukningen.
Cooee Design Ball vas svart liten.

4. SVARTA LJUSSTAKAR

Levande ljus är perfekta stämningshöjare till din juldukning och i en svart design blir det dessutom extra speciellt. Cooee Design ljusstake och Granny ljusstaken från Northern har här kombinerats för en dramatisk effekt där ljusstakarna går i olika höjder med svarta stearinljus från Ester & Erik.

Ljusstakar från Cooee Design och Granny ljusstake från Northern skapar stämning på den moderna, svarta juldukningen.
På den moderna juldukningen har ljusstakarna kombinerats med svarta stearinljus från Ester & Erik.
Elflugan Grande elljusstake står som juldekoration på juldukningen i svart.

5. ELFLUGAN – EN KLASSIKER I SVART

Slutligen, den sista svarta favoriten på listan må vara ett ovanligt val till en dukning: Elflugan. Vi är vana att se denna tidlösa elljusstake på fönsterbrädan men varför inte testa och placera den i mitten av din dukning? Stämningsfullt och något utöver det vanliga…

Hitta mer inspiration och tips på hur du skapar en mörk och annorlunda juldukning i artikeln Juldukning – en svart julenatt.

Varukorg
Stäng