FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Trender & Livsstil /Renoveringsresa med @moeofsweden del 2 - Kök & Matplats
Stilrent nyrenoverat kök i grått och beige hemma hos influencern Moe of Sweden från Instagram.

Renoveringsresa med @moeofsweden del 2 - Kök & Matplats

Matilda även känd som Moe of Sweden på Instagram, har gjort en omfattande bostadsrenovering i drömvillan i Visby på Gotland. Först ut att inredas var hallen och innan sommaren var det dags för köket och matplatsen. Låt dig inspireras av resultatet!
fredag 3 september 2021
Dela artikel

RENOVERING DEL TVÅ AV DRÖMHUSET PÅ GOTLAND

Matilda, som går under namnet @moeofsweden på Instagram, har nu inrett klart drömhuset på Gotland tillsammans med familjen. Först ut att fixas var hallen, som du kan läsa mer om i del 1 av detta reportage!

När det blev dags för köket och matplatsen var rörelsemönster och inredning A och O för Matilda vars kök blev en minst lika vacker representation av hennes avskalade stil som hallen. ”Vi är supernöjda med hur renoveringen blev” – säger Matilda och ler.

Matilda aka Moe of Sweden på Instagram läser en bok vid nyrenoverade köksön.

Matilda bor tillsammans med sin man och två barn i sin drömvilla i Visby där köket och matplatsen nu är färdiginredda.

Köket och matplatsen är platser i hemmet som man spenderar mycket tid och kärlek i och är enligt Matilda ytor i hemmet som man också bör tänka på att inreda. Därför var det viktigt för Matilda att få till en fin harmoni mellan färgtoner, funktion och något som även är vackert för ögat. Här är Matildas fyra bästa tips angående hur du inreder kök och matplats på bästa sätt:

  • Mattor och textilier gör alltid utrymmen mer ombonade och varma.
  • Håll dig till rena ytor och inred köksbänken med få men fina detaljer som du använder ofta.
  • Bra belysning är ett måste! Det är fint med både arbetsbelysning och mysbelysning genom dimbara lampor.
  • Förvara exempelvis köksmaskiner som inte används så ofta i ett tillgängligt skåp, så tar de inte upp all din bänkyta.
Inredningsdetaljer såsom skärbrädor, vas, ljus och bricka från House Doctor och Cooee Design pryder den nyrenoverade köksbänken av Moe of Sweden.

Matildas tips: inred köksbänken med få men fina detaljer som du använder ofta.

Moe of Sweden har renoverat köket där stilrena skålar och vackra träredskap från Bloomingville och MUUBS står framme på hyllan som dekoration.

Låt gärna skålar och vackra träredskap såsom Yoko skål från Bloomingville och Drop tallrik från MUUBS stå framme som fina inredningsdetaljer.

Öppet skåp i nyrenoverade köksön med glas, böcker och en skål som Moe of Sweden har inrett.

Förvara köksredskap, glas eller skålar såsom Olsson & Jensens porslinsfat i ett tillgängligt skåp för att ha så rena ytor som möjligt.

Matplatsen har Moe of Sweden renoverat och inrett med Snaregade bord från Menu och linneduk från Himla.

Ha även rena ytor i exempelvis bokhyllan eller på matbordet med några fina detaljer med saker som används flitigt. Här har Matilda inrett med Snaregade bord från Menu och Sunshine duk från Himla.

- Bra belysning är ett måste! I köket tycker jag att det är fint att ha både arbetsbelysning och mysbelysning. Vi har bland annat Amp lampor över vår köksö som vi främst använder som en mysig ljuskälla men eftersom vi har dimbara brytare så kan vi också öka på så ljuset blir optimalt för när vi lagar mat. Samma sak med matplatsen, där vi har Gubi Semi som också fyller båda behoven, säger Matilda.

Bra belysning är ett måste för Moe of Sweden där hon inrett med stilrena Amp lampa från Normann Copenhagen.
Normann CopenhagenAmp lampa liten
1 079 kr1 500 kr
Bra belysning är ett måste för Moe of Sweden där hon inrett med stilrena Semi pendel från Gubi.
GUBISemi pendel Ø47 cm
4 039 kr5 999 kr

INREDNINGSDETALJER FÖR OMBONAD KÄNSLA

Inredningsdetaljer såsom textilier och mattor gör alltid utrymmen i hemmet mer ombonade och varma tillsammans med behaglig belysning, menar Matilda. Ljusa materialval på möbler såsom barstolarna vid köksön ger köket ett mer varmt intryck. Även matplatsen har Matilda inrett med bland annat blomsterarrangemang, en stor ljus linneduk tillsammans med stilrena vita linneservetter och gardiner i en mörkare färgskala för att uppnå mer myskänsla i rummet.

Moe of Swedens barn äter och dricker något gott vid nyrenoverade köksön på Georg barstolar från Skagerak.

Matildas tips: utgå från dina egna behov så att köket blir funktionellt och inte bara estetiskt snyggt.

Barn som sitter på Georg barstol i ljus ek från Skagerak vid nyrenoverade köksön av Moe of Sweden.

Valet av Georg barstol i såpad ek från Skagerak gav en mjuk och diskret känsla i köket.

- Barstolarna till köksön till exempel, där var vi länge inne på svarta stolar men kände att det skulle bli för hårt. Även om vi har mycket svart på till exempel matbord och matstolar, så gäller det att också lätta upp och inte köra i samma spår. Barstolarna vid köksön blev därför i såpad ek tillslut och det var verkligen helt rätt val då det blev en mer mjuk och diskret känsla, berättar Matilda.

Moe of Swedens barn lagar mat i det nyrenoverade köket. Här ser du mjuka Merino matta i beigea toner från Classic Collection.

Mattor såsom denna Merino matta från Classic Collection ger köket en mer ombonad och varm känsla…

Moe of Swedens barn som sitter vid nyrenoverade köksön. Här ser du Amp lampa i grått och svart från Norrmann Copenhagen.

…tillsammans med behaglig belysning. Här har Matilda valt att inreda köksön med Amp lampa från Normann Copenhagen.

Matplatsen är nyrenoverad av Moe of Sweden och är inredd med mysiga Sunshine gardiner, linneduk och linneservetter från Himla.

Mattor och textilier såsom Sunshine linneduk och Sunshine gardiner från Himla ger matplatsen ett ombonat intryck medan middagen avnjuts.

Eleganta Balloon vas från Louise Roe Copenhagen på nyrenoverade matplatsen av Moe of Sweden.
Louise RoeBalloon vas 25 cm
1 479 kr1 679 kr

TIPS TILL DIG SOM RENOVERAR

Renovering av din bostad är något som kan vara en utmaning när det gäller att skapa en hemtrevlig känsla och att skapa ett hem där du trivs. Det är därför viktigt enligt Matilda att utgå från sina egna behov under en renovering, tänka på sitt rörelsemönster och se till så att köket och matplatsen har ett naturligt flöde som är enkelt och funktionellt.

Cooee Design bricka med lök och olja i som inredningsdetalj i nyrenoverade köket av Moe of Sweden.
Cooee DesignCooee bricka 24,5 cm
359 kr430 kr
Köksbänken som är nyrenoverad av Moe of Sweden är inredd med kaffebryggare och Georg Jensen HK kanna i silver.

Ha gärna enstaka men fina detaljer som ofta används på köksbänken såsom kaffebryggare eller en dekorativ kanna som HK kanna från Georg Jensen.

Inredningsdetaljer såsom skärbrädor, vas, ljus och skålar från House Doctor, Bloomingville, Cooee Design och MUUBS pryder nyrenoverade köksbänken av Moe of Sweden.

Placera redskap och ingredienser du ofta använder i närhet till matlagningsyta och matplats.

- I ett kök vill man ha ett naturligt flöde som är enkelt. Redskap och ingredienser du ofta använder vid spisen är såklart bra om de finns nära spisen, att kylen står placerad med närhet till både matlagningsyta och matplats. Sen tycker jag det är viktigt att till exempel ha diskho och vatten nära kaffebryggare och bra avställningsytor vid spis, kyl och frys. Jag tycker också det är viktigt att utgå från sina egna behov så att köket verkligen blir funktionellt och inte bara estetiskt snyggt, avslutar Matilda.

Text: Linnéa Axelson

Foto: Matilda @moeofsweden

MOE OF SWEDENS FAVORITER

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB