ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Ett mysigt sovrum som känns välkomnande och ombonat är då inte mer än rätt att få landa mjukt i.

Så skapar du ett mysigt sovrum - 10 tips

Det sägs att vi spenderar 26 år av våra liv till att sova. Ett mysigt sovrum som känns välkomnande och ombonat är då inte mer än rätt att få landa mjukt i. För mig betyder sovrummet en plats för att komma ner i varv och få en stund av lugn och ro. Därför vill jag dela mig av mina tio bästa tips för hur du skapar ett mysigt sovrum!
måndag 1 juli 2024
Dela artikel

ALLA VILL HA ETT MYSIGT SOVRUM, MEN HUR FÅR DU DET?

Sovrummet ska vara en plats där lugnet infinner sig. Då är det viktigt att ge sig själv förutsättningarna till just detta med en avkopplande miljö. För mig är det viktigt att mitt sovrum känns ombonat och återspeglar min personlighet. Och vem är jag? Mitt namn är Hannes Mauritzson och här är mina tio tips för hur du kan skapa ett mysigt sovrum att trivas i!

1. BÖRJA MED MJUK INREDNING FÖR ETT LUGNANDE INTRYCK

Mjuk inredning och textilier är den självklara grunden för ett mysigt sovrum. En härlig matta att låta fötterna landa på efter en lång dag och sängtextilier av bra kvalitet att gosa ner sig i är ett utmärkt första steg. Varför inte addera en mysig pläd på sängen att ta fram när temperaturen sjunker? Arbeta med lager på lager!

Läs mer: Så skapar du ett feng shui sovrum!

2. ANVÄND DIG AV LJUS FÖR RÄTT STÄMNING

Belysningen i ett rum är avgörande för hur resten av inredningen upplevs. Om du har en belysningskälla som ger ett lugnt sken uppfattas de närliggande detaljerna liknande. Placera därför gärna en mindre bordslampa i fönsterkarmen tillsammans med andra vackra detaljer som får utgöra en lugn punkt för ögat att landa på. Perfekt för dig som vill avsluta dagen med en bra bok i handen och samtidigt känna ett lugn med dov belysning.

3. PLACERA DIN SÄNG I BLICKFÅNGET

I sovrummet är sängen det som fångar ögonen vid första anblick. Ta därför chansen att göra sängen till en inbjudande plats med en mysig pläd, ett snyggt överkast och vackra detaljer som ramar in sängen för det där lilla extra. Överkastet och pläden från Scandi Living gör sig perfekta för just det där lilla extra.

4. TA IN INSLAG AV NATUREN - DET GÖR OSS LUGNA

Knepet för att lyckas skapa din egen oas av lugn är att ta in gröna växter eller snittblommor i rummet. Placera en större krukväxt i din favoritkruka på golvet eller unna dig säsongens vackraste snittblommor och placera i en vacker vas på nattduksbordet. Vem vill inte gå till sängs och vakna upp intill en sommaräng?

Placera ut små personliga detaljer i ditt sovrum & gruppera ljuslyktor i olika utföranden för ett vackert stilleben i rummet!

Placera ut små personliga detaljer i ditt sovrum & gruppera ljuslyktor i olika utföranden för ett vackert stilleben i rummet!

5. INRED MED DETALJER SOM GÖR HELHETEN FÖR ETT MYSIGT SOVRUM

Det som binder samman ett mysigt sovrum är detaljerna! Har du några böcker eller tidningar hemma som du tröttnat på? Stapla dem på fönsterkarmen eller på ditt nattduksbord och addera vackra detaljer ovanpå.

6. PLACERA UT LEVANDE LJUS

Mysfaktorn av gult och värmande skimmer som studsar mot väggarna en regnig morgon är svårslagen. Gruppera ljuslyktor i olika utföranden och kulörer för att skapa dig ett vackert stilleben som samtidigt fyller en viktig funktion tiderna på dygnet då mörkret faller. Ljuslyktorna Calore från By On gör sig vackra grupperade i olika storlekar.

Tips nr. 7 – bädda med mysiga sängkläder i god kvalitet!

Tips nr. 7 – bädda med mysiga sängkläder i god kvalitet!

7. BÄDDA MED MYSIGA SÄNGKLÄDER

Känslan av att lägga sig i en säng med mysiga och fluffiga sängkläder som omfamnar kroppen efter en lång dag är svårslagen. Det är därför värt att investera i sängkläder av bra kvalitet som Icons Pin Point påslakan från Lexington som du kan njuta av under en längre tid. Bra för din plånbok och miljön!

8. ANVÄND DIG AV EN DOV FÄRGSKALA DÄR DETALJERNA FÅR UTMÄRKAS

Att den traditionella skandinaviska färgskalan blir allt mer populär runt om i världen är inte konstigt. De dova kulörerna skapar en vacker röd tråd i rummet där detaljerna får chansen till att verkligen synas. Addera därför gärna mindre dekorationer i mer färgglada kulörer för att bryta av det dova, till exempel med en vacker vas.

Textilier, växtlighet, stämningsbelysning & personliga detaljer – skapa dig ett mysigt sovrum du vill vistas i!

Textilier, växtlighet, stämningsbelysning & personliga detaljer – skapa dig ett mysigt sovrum du vill vistas i!

Lyxa till det på helgen med en liten frukost i sängen när du väl inrett ditt sovrum så som du vill ha det.

Lyxa till det på helgen med en liten frukost i sängen när du väl inrett ditt sovrum så som du vill ha det.

9. HA SOVRUMMETS STORLEK I ÅTANKE

Det finns mängder av sätt att inreda ett mysigt sovrum på, men ett av de vanligaste misstagen man gör är att inte ha rummets storlek i åtanke när man inreder det. Om du har ett mindre sovrum är en bra riktlinje att satsa på få men större inredningsdetaljer för att rummet inte ska upplevas som plottrigt och mindre än det faktiskt är. Om du däremot har ett större sovrum, vill du gruppera mindre detaljer för att bygga större stilleben som fångar ögat på olika platser i rummet. Placera till exempel mindre vaserljuslyktor och skulpturer ihop för en vacker symbios.

Använd dig av en dov färgskala i sovrummet så kommer dina detaljer att sticka ut desto mer!

Använd dig av en dov färgskala i sovrummet så kommer dina detaljer att sticka ut desto mer!

10. LÅT DIN PERSONLIGHET SYNAS

Det som gör ett hem så fantastiskt är möjligheten till att uttrycka sig hur man vill och skapa något som speglar en själv – för visst vore det tråkigt om vi alla var likadana? Lyft därför in någonting som kännetecknar just dig för den sista touchen i ditt mysiga sovrum. En tavla som du köpt på någon av dina resor, något du ärvt eller haft i dina ägodelar en lång tid. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Vem vill inte landa mjukt här efter en lång dag?

Vem vill inte landa mjukt här efter en lång dag?

HUR FÅR MAN ETT MYSIGT SOVRUM?

Att ha ett mysigt sovrum att börja dagen i är ovärderligt. Det är där vi hämtar energin att ta oss an en ny dag och göra allt en gång till. Jag hoppas därför att några av dessa tips hjälper dig skapa det mysiga sovrum du drömmer om, här är de igen:

  1. Börja med mjuk inredning & textilier – en matta & sängkläder av god kvalitét är ett bra första steg.
  2. Använd dig av belysning för att skapa rätt stämning.
  3. Placera din säng i blickfånget.
  4. Ta in naturen.
  5. Inred med de små detaljerna för en större helhet.
  6. Placera ut levande ljus.
  7. Bädda med mysiga sängkläder.
  8. Använd dig av en dov färgskala i rummet.
  9. Ha sovrummets storlek i åtanke. 
  10. Låt din personlighet komma fram.

Läs mer: Så skapar du hotellkänsla i sovrummet!

Text: Hannes Mauritzson 

Foto: Hannes Mauritzson

INRED FÖR ETT MYSIGT SOVRUM

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB