En kockkniv är en väldigt mångsidig kniv som går att använda till nästan allt. Med en kockkniv kan du bland annat hacka örter, tärna lökar eller skiva kött. Med sin omfattade användning är kockkniven den mest användbara kniven i lådan och det kan därför vara värt att investera i en bra kockkniv. Här på Nordic Nest hittar du den bästa kockkniven för just dig!
Det finns väldigt många olika sorters knivar som alla fyller olika funktioner. En kockkniv löser det mesta och går att använda nästan till allt, det kan dock vara lite otympligt. Genom att komplettera med en grönsakskniv och en skalkniv klarar du dig väldigt bra.
När man pratar om kockknivar finns det två olika som man ofta pratar om, nämligen västerländska och japanska kockknivar.
Den västerländska kockkniven finns i olika material där den vanligaste är rostfritt stål. Ofta är dessa köksknivar 20–35 cm långa och dessa kockknivar passar bra till ”gungande” tekniker, exempelvis att sköra kött.
Japansk kockkniv, eller Santoku-kniv som det också kallas, är kortare än den västerländska kockkniven och är i Japan känd som en flexibel allroundkniv. En Santoku-kniv är mycket bra att hacka med då den är framtagen för just detta.
Välj inte den ena eller den andra utan komplettera bägge så blir det både roligare och lättare att laga mat!
Att veta vilken kockkniv som är bäst i test kan vara svårt. Här nedan listar vi våra mest populära varumärken som säljer kockknivar för att förhoppningsvis hjälpa dig lite extra med valet!
Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".