ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

Varumärken/Elflugan

Elflugan

En snabb idéskiss på en servett 1993 resulterade i den svenska designklassikern, Elflugan! Adventsljusstaken Elflugan blev snabbt så pass älskad att den blivit plagierad vid flera tillfällen. Hos oss på Nordic Nest hittar du originalet från 1997!
16 träffar sorterat på  
Popularitet

Elflugan ljusstake – en modern designklassiker

Adventsljusstaken Elflugan har gått från modefluga till älskad designklassiker. Många hem pryds av den stilrena ljusstaken, även när det inte är juletider.

Historian bakom Elflugan

1993 hade de två vännerna Marie Lundgren-Carlgren och Kina Strandberg mötts upp för en kopp kaffe och plötsligt väcktes idén om att skapa en modern variant av den traditionella elljusstaken.

Inspirationen till Elflugan adventsljusstake

Marie Lundgren-Carlgren och Kina Strandberg var båda intresserade av inredning och design och sökte ett projekt att samarbeta kring. Så här gick de tillväga för att landa i att elljusstaken var den produkt de skulle satsa på:

 1. De gjorde en lista över föremål som många behövde och eftertraktade.
 2. De ordnade dessa föremål efter fulhetsgrad och behov av ny design.

Överst på deras lista hamnade elljusstaken!

Elflugan kommer från eldflugan

Namnet och inspirationen till ljusstaken kommer från eldflugan. När du kisar mot adventsljusstaken när den lyser ser det precis ut som en svärm av eldflugor med ljusstakens 19 små glödlampor.

Den första prototypen av Elflugan

När vännerna Marie Lundgren-Carlgren och Kina Strandberg fått sin idé om att ta fram en mer modern variant av den traditionella ljusstaken, blev de snabbt upprymda över att få komma igång! De for till närmsta trävaruhandel och köpte rundstavar, pinnar, svart sprayfärg, lera och massa glödlampor för att börja bygga den allra första prototypen.

Formexmässan 1997

Elflugan visades för första gången för allmänheten på Formexmässan 1997 i Stockholm och det var där allting tog fart. En snabb idéskiss på en servett 1993 visade sig bli en svensk designklassiker.

Elflugan Original och Elflugan Grande

Adventsljusstaken finns i två olika storlekar:

 1. Elflugan Original, som var den första elljusstaken.
 2. Elflugan Grande, som är en större variant av original-ljusstaken.

Adventsljusstakarnas egenskaper:

 • Stilistisk ren.
 • Många ”ljus” placerade på en platta istället för i en båge.
 • Smala ljusrör istället för stearinljuskopior.
 • 19 st ”lågor” i fyra olika höjdnivåer för optimal ljusbild.

Vilka färger finns ljusstaken Elflugan i?

 • Antracitgrå
 • Kritvit
 • Kolsvart
 • Off white
 • Ljusgrå

  100.000 Elflugor


Första året såldes 10.000 Elflugor och dessutom fanns en lång lista på personer som stod i kö för att få köpa ett exemplar av den populära ljusstaken. I dag har den innovativa adventsljusstaken sålts i ca 100.000 exemplar.

Reservdelar och extra lampor till Elflugan

Ibland är olyckan framme. Transformatorn är trasig, ljusstaken åker i golvet och en lampa går sönder eller har de helt enkelt tjänat ut sin tid. Det finns flera reservdelar till din Elflugan-ljusstake för att den ska kunna leva och bli en klassiker i ditt hem i många år. Du hittar reservdelar till Elflugan här hos oss.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB