ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Adventsljusstakar

Adventsljusstakar

En adventsljusstake i fönstret sprider ett stämningsfullt sken i vintermörkret som genast skapar en mysig julkänsla i ditt hem. Här hittar du allt från klassiska adventsljusstakar i trä till moderna adventsljusstakar av mässing.
85 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
3
Sida 1 av 3

Adventsljusstaken – en klassisk stämningshöjare

För att markera att julen snart är här så fyller vi våra hem med olika julrelaterade inredningsprodukter för att få oss i rätt stämning. Adventsljusstaken tillhör en av de mest självklara och omtyckta juldekorationerna som vi använder i detta syfte. En adventsljusstake i fönstret ger dessutom ditt hem en välkomnande känsla även utifrån.

Den traditionella adventsljusstaken

Det utförande som vi oftast förknippar med den klassiska adventsljusstaken, är formen av ett uppochnedvänt V. Även den sjuarmade varianten är en omtyckt modell med en lång historia.

Den populära adventsljusstaken Luciatåg från Star Trading är en annorlunda form av ljusstake som ändå kommit att bli en modern klassiker med sin traditionsbaserade design.

Den moderna adventsljusstaken

Bland de mer trendiga varianterna hittar du bland annat Elflugan som är en stilren adventsljusstake i metall. Förutom materialvalet så kan även färgen på ljusstaken kan göra stor skillnad för om den uppfattas som mer modern eller traditionell. En adventsljusstake i svart eller grått kan ge en mer samtida känsla än en adventsljusstake i trä till exempel.

När ska adventsljusstaken fram? Och när tar man bort den?

Det är självklart upp till en själv när man vill ta fram sin adventsljusstake samt hur länge man låter den står framme. En fördel med många av de moderna adventsljusstakarna, som inte har det typiskt klassiska utseendet, är att du kan låta dem stå framme både före och efter jul. Enligt den traditionsbundna perioden är det dock mellan Första advent och Tjugondag knut, som infaller den fjärde söndagen före juldagen respektive den 13 januari, som adventsljusstaken ska lysa upp fönsterbrädan.

Elektriska adventsljusstakar för alla 

De elektriska adventsljusstakarna finns som sagt i en uppsjö av olika former och material. Oavsett vilken inredningsstil du gillar så finns det en ljusstake som passar just ditt hem.

Vilken adventsljusstake passar bäst för ditt fönster?

Förutom att välja adventsljusstake enbart efter dess stil och design så är det även bra att tänka på hur fönstret ser ut som du ska placera ljusstaken i.

Ställ dig själv följande frågor innan du köper en adventsljusstake:

  • Vad har fönstret för storlek, form och proportioner?
  • Passar en bred och stor adventsljusstake bäst i fönstret eller är det lämpligare att välja en smal och hög adventsljusstake?

Kanske behöver du ha fler än en adventsljusstake om du har ett riktigt stort fönster.

Tänk på att:

Utöver att ta med själva fönstrets mått i beräkningarna så kan det vara bra att även mäta djupet på fönsterbrädan. Har du extra smala fönsterbrädor kan det vara bra att kontrollera måtten på ljusstaken för att vara säker på att den får plats.

Var det inte en elljusstake du var ute efter?

Var det adventsljusstakar för levande ljus du var intresserad av så har vi ett brett sortiment även av detta! Allt för att du ska kunna skapa den perfekta julstämningen hemma.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB