ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Tefal

Tefal är ett franskt varumärke som 1954 uppfann den revolutionerande non stick-beläggningen. Deras produkter inom hem och kök är lätta att använda, förenklar din vardag och gör tiden i köket roligare! Här finner du ett brett sortiment av Tefals innovativa produkter!
0 träffar sorterat på

Tefal grundas - från fiskeredskap till stekpannor

Tefals grundare Marc Grégoire följde 1954 sin frus råd och använde teflon från sina fiskeredskap för att skapa stekpannor. Marc Grégoire ville förhindra att hans fiskeredskap i glasfiber fastnade i varandra och hans fru föreslog då att de skulle testa samma teknik i stekpannan för att förhindra att maten fastnade. Non stick-beläggningen kom till och två år senare grundades det som vi idag känner till som Tefal.

Tefal uppfinner non stick-beläggningen

Tefal är det varumärke som står bakom uppfinnandet av den berömda och revolutionerande non stick-beläggningen. Två år efter att grundaren Marc Grégoires fru kommit med förslaget att testa teflon i stekpannan för att förhindra att maten bränns fast, grundades Tefal och de första non stick stek- och kokkärlen producerades.

Tefals största fokus – innovation

Tefal tror på att innovation är nyckeln till succé. För att ta fram nya lösningar på produkter och tjänster som förenklar kundernas vardag använder Tefal sin kunskap inom tre särskilda områden. Tefal arbetar efter att kunna erbjuda innovationer som förbättrar dina vanor och genom att göra det, lyssna på dig och dina behov.

5 områden som Tefal utgår ifrån för att ta fram nya lösningar

 • Teknik.
 • Ergonomi.
 • Daglig användning av produkter och konsumentvanor.
 • Håller ständigt ett öga på de senaste teknikerna och konsumentförväntningarna.
 • Utforskar områden som sträcker sig långt bortom standardhushållsapparaterna.

Tefal-stekpanna med Thermo-Spot

Förutom non stick-beläggningen som Tefal tog fram för över 60 år sedan är det även dem som står bakom uppfinnandet av Thermo-Spot-teknologin. Detta innebär en värmeindikator i mitten av stekpannan som till en början har ett tydligt mönster och när stekpannan sedan når rätt temp, blir märket istället helt rött. På så sätt kan alla tillaga utsökta måltider med fin färg, konsistens och smak!

Tefal – lätt att använda för alla

Tefals stekpannor, grytor och traktörpannor följer liksom resten av sortimentet sin tid och trender. Samtliga produkter passar ditt liv och ditt hem och inspirerar till att alla ska kunna använda dem. Tefals motto är helt enkelt att göra din vardag enklare.

Tefal gör din vardag enklare

Mottot för Tefal är att göra din vardag enklare och att göra matlagningen roligare. Detta genom att bland annat ta fram produkter och tjänster som gör det möjligt för dig att njuta av en god, varierad och hälsosam matlagning. Tefals koncept och innovationer utgår ifrån dina behov.

Tefal – ett brett sortiment inom hem och kök

Tefal är världskänt för sin non stick-beläggning på sina kastruller och stekpannor, men varumärket har ett betydligt bredare sortiment än så. Strykjärn, mat- och dryckförberedning, knivar och tryckkokare finns också framtaget av Tefal.

Tefal i samarbete med Jamie Oliver

Tefal har ett nära samarbete med stjärnkocken Jamie Oliver som idag har sin helt egen serie av grytor och pannor hos Tefal. Köksredskapen och köksapparaterna levererar hög kvalité som alla kan använda och dessutom är produkterna en perfekt present att ge bort till någon du tycker om.

Hur jobbar Tefal med hållbarhet?

Tefal kämpar dagligen för förbättringar. Hjärtat i verksamheten ligger i att bli ledande inom tillverkning av hushållsprodukter samtidigt som fokuset ligger på det viktiga i världen så som sociala, miljömässiga och ekonomiska principer.

Tefals 5 prioriteringar för hållbar utveckling:

 1. Produkterna tillverkas med respekt för etiska principer, både i deras egna fabriker och i deras leverantörers.
 2. De har en ansvarsfull personalpolicy som är baserad på icke-diskriminering och respekt. Här ligger en stor vikt vid att tillhandahålla en säker arbetsplats.
 3. Hjälpa samhället! Tefal tar ekonomiskt ansvar genom att hjälpa lokala företag att växa i de regioner Tefal är verksamt samt att de stödjer organisationer som bekämpar utanförskap.
 4. Tefal tillverkar högkvalitativa produkter som håller länge och bidrar till en hälsosam och välsmakande matlagning.
 5. De tar hänsyn till miljön i alla skeden under en produktlivscykel. Från inledande forskning till hantering av en färdiganvänd produkt. Tillverkning, transport och konsumentanvändning är inräknat.

4 exempel på vad Tefal gör för en hållbar utveckling

 1. Hälsosam matlagning med non stick-beläggning som inte kräver någon olja vid matlagningen vilket är en god tillgång ur näringssynpunkt. Thermo-Spot-teknologin gör att du kan leverera perfekta måltider med välbevarade ingredienser. Kokkärlen är även exklusiva och väldigt tåliga.
 2. Produkterna är säkra och pålitliga. Den faktiska miljöpåverkan är lägre med hänsyn till produktens hållbarhet och Tefal stävar alltid efter att göra hållbara produkter som kommer finns vid din sida under en mycket lång tid.
 3. Sedan 2010 har Tefal varje år lanserat ett nytt produktsortiment som stödjer UNICEF:s olika näringsprojekt. När dessa produkter säljs ger Tefal minst 1€ till UNICEF som går till att hjälpa undernärda barn att få näringsrik mat, kosttillskott och vård.
 4. Tefal tar fram återvinningsbara produkter som inte innehåller PFOA.

3 skäl till varför du ska välja Tefal

 • Hållbara beläggningar som gör att dina köksredskap varvar länge.
 • Lätt att lyckas med Thermo-Spot-teknologin. Märket i mitten av dina kastruller och stekpannor blir helt röd när den nått idealisk temperatur för att börja laga mat.
 • Hälsosam matlagning. Tefals produkter innehåller inte PFOA och tack vare non stick-beläggningen behövs mindre fett vid tillagningen. Tefals kastruller och stekpannor är dessutom återvinningsbara.

Populära filtreringar

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB