ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Drinkglas

Servera drinken med stil! Här hittar du blandade drinkglas från välkända märken. Vi har blandat klassisk design med nutida så att det finns något för alla. Hitta din favorit och bjud in till drinkkväll!
203 träffar sorterat på
1
...
6
Sida 1 av 6

Vilka glas ska man ha till vilka drinkar?

Att bjuda över vänner, familj och släkt på goda drinkar är något som oftast är väldigt uppskattat. Men varje drink kräver ett glas och vilka drinkglas ska man egentligen välja? Ska man ha höga drinkglas, drinkglas på fot och varför kallas en viss typ av drinkglas för highball? Här försöker vi reda ut dem olika drinkglasen!

Vilket glas kan jag ha till gin och tonic samt Mojito?

Highball eller longdrinkglas som det också kallas, är ett glas som används för blandade drinkar. Den raka, höga och smala formen kännetecknar ett highballglas mest, men det kan även vara högt och runt. Det viktiga är att en större mängd volym får plats, mellan 24–45 centiliter. Drinkar som passar att serveras i drinkglaset highball är exempelvis Gin och Tonic, Tom Collins, Bloody Mary och Mojito.

Drinkglas i mindre storlek

Motsatsen till highball är lowball, eller tumberglas som det också kan kallas. Dessa glas är korta och breda med en stor öppning. Oftast är botten något tjockare och rymmer oftast 12–25 centiliter. Drinkar som man kan servera i dessa glas kan bland annat vara White Russian, sours eller ren whisky.

Drinkglas på fot

Det finns många olika drinkglas på fot. Ett exempel på detta är martiniglas. Martiniglas har en platt fot, lång stjälk och en bred konformad kupa. Ett martiniglas rymmer ungefär 10–20 centiliter. Drinkar som kan serveras i dessa glas är Cosmopolitan, Manhattan och Sidecar.

Populära varumärken inom drinkglas

  1. riedel har drinkglas i olika storlekar
  2. Orrefors har drinkglas som både är highball och lowball
  3. Populära Iittala har drinkglas i lowball-modell

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB