ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG 25% på överkast från Scandi Living*

Tekoppar

Vill du ha ditt te serverat i en stor, vid mugg med fat eller föredrar du en liten tekopp? Oavsett hur du dricker ditt te så finner du här ett stort utbud av tekoppar i en mängd olika storlekar, färger och utföranden, så att du lätt ska hitta din favorit.
170 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
5
Sida 1 av 5

En tekopp för var dag

Servera söndagsfikan tillsammans med vännerna med fina tekoppar och tefat, eller välj att ta med en temugg till picknicken för att avnjuta varma drycker ute i skogen. Ett perfekt avslut på en lång dag kan också vara att krypa upp i fåtöljen under en filt, med en bra bok i den ena handen och en varm kopp te i den andra.

Te är en av de populäraste dryckerna världen över, därför har vi här samlat ett stort utbud av tekoppar och temuggar för alla teälskare.

Vad är skillnaden mellan en tekopp och en temugg?

En temugg är robustare och vanligtvis gjord i ett tjockare material än en tekopp. Temuggen brukar också vara lite större och kan därmed fyllas upp med en större volym varm dryck.

Tekoppen är vanligtvis lite minde och elegantare i sin design. Det är också tekoppar som ofta ses med ett tillhörande fat.

Utöver dessa skillnader så fyller tekopparna och temuggarna samma funktion, att avnjuta te ur, vilket gör att man ofta använder ordet tekopp eller temugg synonymt med varandra.

Olika design på tekoppar

Det finns tekoppar och temuggar i en stor mängd variationer med olika design. Fundera därför över vad du vill använda dina koppar till. Vill du kanske servera fikat en sommarkväll genom att hälla upp te i en servis med vackra koppar på fat, från en matchande tekanna? Eller söker du rustika muggar till vardagen?

Oavsett om du vill krypa upp i soffan med en stor temugg greppad i dina frusna händer en vardagskväll, eller om du vill servera fikat med eleganta små tekoppar på fat när du bjuder in till en klassisk svensk fika, så finner du garanterat din temugg hos oss.

Populära tekoppar och temuggar

Rörstrands populära serie Ostindia erbjuder en tidlös design där du kan matcha dina temuggar och tekoppar med bland annat just en tekanna, men också kakfat, assietter och skålar, i seriens klassiska färger i blått och vitt.

Söker du rustika koppar och muggar för mysiga stunder framför brasan ihop med någon du tycker om, så hittar du tekoppar och temuggar i härliga färger och mjuka former från bland annat högt uppskattade Höganäs Keramik.

Liten eller stor temugg?

Beroende på vilken funktion din temugg ska fylla, i vilket sammanhang den ska användas, och kanske, hur törstig du är, så finns det en stor variation av storlekar på tekoppar och temuggar. Här hittar du både stora temuggar för tillfällen då du vill avnjuta en stor kopp fylld med hett te och mindre tekoppar till den eleganta serveringen.  

Enfärgade eller mönstrade temuggar?

Förutom de klassiska, vita tekopparna, som du bland annat kan finna i Royal Copenhagens sortiment, finns det tekoppar i alla möjliga färger.  

En röd tekopp kan till exempel passa bra till jul, en blå passar bra till sommardukningen, medan en rosa skapar ett skimmer i vardagen. Arabia har, utöver deras välkända muminmuggar, tekoppar i andra färgglada mönster som kan liva upp och ge en lekfull stämning till te-stunden.

Vill du hellre ha en tekopp i neutrala färger, hittar du det från bland annat ERNST, efter varumärkets eget motto ”I det enkla bor det vackra”.

Vilket material ska tekoppen ha?

Tekoppens material påverkar både dess utseende och funktion. Tekoppar är gjorda i allt från glas och porslin till högkvalitativ keramik, vissa av dem för hand, för en unik känsla i varje kopp.

Ädla tekoppar i porslin

Tekoppar i porslin ger en ädel och genuin känsla till serveringen av fikat.  Bland vackra tekoppar i exklusivt porslin hittar du bland annat koppar och muggar gjorda för hand hos det högt uppskattade varumärket Gustavsbergs Porslinsfabrik.

Tekoppar i glas – för te och dessert

Moderna koppar i glas blir allt mer populära då de skapar en festlig stämning. Tekoppar i glas håller inte kvar värmen lika bra som exempelvis en kopp i keramik, de kan dock fylla flera funktioner. Man kan till exempel servera desserter på ett vackert vis i en temugg av glas.

Rustika tekoppar i keramik

Keramik är ett vanligt material på tekoppar då det är ett rustikt, men även praktiskt, material i vardagen eftersom de ofta går att diska i diskmaskin. En tekopp i keramik håller också värmen på optimalt vis, så att du kan ta god tid på dig att avnjuta härliga drycker i en stor kopp, eller mugg, i lugn och ro. De vackra kopparna i keramik finns, utöver de neutrala färgerna, också glaserade i en mängd livliga färger att välja bland.

Så tar du hand om dina temuggar och tekoppar på bästa vis

  • Skölj av dina temuggar och tekoppar direkt efter användning för att undvika fläckar och missfärgningar.
  • Ta det varsamt med ditt porslin, speciellt då det är vått efter diskning, då friktionen är större, för att undvika repor i dina tekoppar och temuggar.
  • Försök att inte stapla eller ställa dina tekoppar och temuggar för tätt i skåpet, också för att undvika repor, men även nagg.

Såhär får du bort missfärgningar från tekoppar och temuggar

  1. Börja med att diska rent dina tekoppar och låt dem fortsatt vara blöta – torka inte av dem.
  2. Häll i ca 1 msk salt i vardera tekopp som har missfärgningar.
  3. Skrubba sedan dina tekoppar varsamt med saltet, med hjälp av hushållspapper.
  4. När fläckarna är borta kan du skölja av temuggarna.
  5. Torka till sist temuggarna torra med en kökshandduk.

Populära filtreringar

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB