5 bestickfavoriter från Gense

Med över 150 års erfarenhet är Gense idag en av Europas ledande besticktillverkare. Deras tidlösa bestickserier i rostfritt stål passar lika bra till vardagens snabba middagar som till den stämningsfulla festdukningen. Nedan listar vi 5 bestickfavoriter från Gense för olika typer av dukningar.

DUKNINGSTIPS

6 september 2018
Focus de Luxe bestick från Gense i vacker kombination med tallrikar från Götefors Porslin.
Sommardukat med Focus de Luxe bestick och blå tallrikar från Götefors porslin.

1. FOCUS DE LUXE – EN RETROKLASSIKER

En sann vardagsfavorit, bestickserien Focus de Luxe formgavs 1955 av Folke Arnström och har sedan dess varit en given favorit hos Gense. Focus de Luxe passar utmärkt till vardagsdukningen men även till festdukningen där de gifter sig bra med en elegant servis.

Ätpinnar Focus de Luxe från Gense.

2. FUGA – KLASSISK DESIGN

Fuga-serien från Gense är designad av Tias Eckhoff och är perfekta matbestick att använda dig av när du vill duka i mer klassisk och elegant stil. De mjuka och rundade linjerna skänker kuvertet ett stilfullt uttryck och kan även skapa en snygg kontrast mot mer rustika tallrikar som exempelvis Nordic Sand tallriken från Broste Copenhagen.

Fuga matbestick från Gense gör sig fint ihop med rustika tallrikarna Nordic Sand från Broste Copenhagen.
Fuga matbestick från Gense utgör dukningen på frukosten.

3. VACKER TIDLÖSHET MED OXFORD

Serien Oxford är för dig som vill ha en tidlös och elegant bestickserie som funkar till de flesta stilar och porslin. Oxford är designad av Studio Gense och den snirkliga designen skänker din dukning ett vackert uttryck både när det vankas middag med vänner, som till middagen för två en vardagseftermiddag.

Bordet är dukat med Oxford silverbestick från Gense.
Det är dukat med Oxford bestick från Gense på vardagsdukningen.
Det är dukat med Nobel-besticken från Gense på festdukningen.
Det är dukat med Nobel-bestick från Gense och rustika Sandrine tallrikar från Bloomingville.

4. NOBEL – ELEGANS FRÅN GENSE

Mer elegant än Nobel-serien från Gense blir det inte. Bordsbesticken, som är designade av Gunnar Cyrén, är de som används vid Nobelmiddagen varje år. Trots deras elegant design, passar Nobel faktiskt utmärkt att kombinera med rustika tallrikar som gärna får gå i oregelbundna former för ett vackert komplement till bestickens rena linjer.

Old farmer bestick från Gense och tallrikar från Arabia utgör festdukningens kuvert.

5. RUSTIKT MED OLD FARMER GRILLBESTICK

Genses Old Farmer grillbestick är särskilt designade för grillfesten. Bent Severin står bakom den robusta och rustika designen och besticken kommer till sin rätt likväl när de kombineras med rustika tallrikar som eleganta på dukningen.

Bestick tillför mycket mer än sin funktionalitet vid en dukning. Rätt bestick för rätt tillfälle kan höja upplevelsen vid det dukade bordet och oavsett vilka bestick från Gense du väljer till din dukning, kan du vara säker på att de kommer hålla i flera år framöver – både i stil som kvalitet.

Varukorg
Stäng