FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Duka/Dukningstips/Kaffekoppar för kaffeälskare
Uppdukat för mysig höstfika med kaffekoppar och muggar från svenska Höganäs!

Kaffekoppar för kaffeälskare

I Sverige har vi en enormt stark kaffe- och fikakultur där bryggkaffet har kommit att bli heligt och en naturlig del av vår vardag. Några koppar kaffe per dag sägs vara gynnsamt för hälsan och att fika älskar väl alla? I en så rotad trend finns också en hel del olika kaffesorter, varianter och smaker att välja bland och till dessa även specifika kaffekoppar. Låt oss kika närmre på några favoriter!
tisdag 11 maj 2021
Dela artikel
Adam kaffegods designat av Stig Lindberg för Gustavsbergs Porslinsfabrik, perfekt för kaffe med dopp.

Nostalgifika med Adam kaffegods, designat av berömda Stig Lindberg!

BRYGGKAFFE - EN ÄLSKAD KLASSIKER

I Sverige är bryggkaffe det vi dricker allra mest och så har det varit sedan länge. Denna tradition av bryggkaffe är vanligast i norra Europa och Nordamerika. Utgångspunkten är att vatten med en temperatur på ca 96 °C hälls över malt kaffe i filter. Malningsgraden på kaffet är generellt lite grövre än för bryggning av exempelvis espresso eller mocka och påverkar bryggtiden. Kaffet bör därför alltid anpassas efter storlek på bryggaren för bästa resultat. Tiden för bryggkaffe är normalt sätt mellan 5–7 minuter och sker helt utan tryck vilket skiljer sig från övriga tillvägagångssätt. För att få perfekt smak är det alltid bra att undvika överdosering av kaffe då det kan ge en trist beska och se gärna till att bryggarens watteffekt är över 1150.

Bryggkaffe kan drickas ur näst intill alla typer av koppar och muggar, liten som stor, med eller utan öra och i allsköns olika stilar och material.

Swedish Grace mugg från Rörstrand passar perfekt för alla typer av kaffe.

En tidlös favorit för klassiskt bryggkaffe – Swedish Grace mugg från Rörstrand!

Mon Amie mugg från Rörstrand är en riktig klassiker när det kommer till kaffekoppar.

Blå blommor som blommar – Mon Amie kaffemugg designad av Marianne Westman.

TRISS I TIDLÖSA KAFFEKOPPAR

För den som inte kan få nog av tidlösa klassiker och långlivad design finns det flera varumärken som skapat riktiga ikoner till kaffekoppar. Rörstrand är ett exempel på varumärke som lyckats skapa flera älskade klassiker genom åren, till dessa hör bland annat den romantiska Swedish Grace, den blå-vita drömmen Ostindia och 50-talets ljuva Mon Amie. Alla dessa serier har en gång i tiden börjat sin resa via kaffekoppen och har med åren växt till fulländade serviser.

  • Swedish Grace – är Rörstrands mest tidlösa ikon, formgiven av Louise Adelborg. De stilrena kaffekopparna och övriga delar med den subtila veteax-dekoren visar verkligen på att god design överlever allt!
  • OstindiaOstindia Floris - Två systerserier som med sina drömlika dekorer i blått och vitt tagit världen med storm. Här finns både klassiska kaffekoppar och större muggar vilka är som gjorda för ett klassiskt kafferep!
  • Mon Amie – porslinet som vägrar sluta blomma. Det karaktäristiska blåa blommorna på dessa muggar och koppar kom till en regnig midsommarafton i slutet av 1940-talet då formgivaren Marianne Westman satt och avbildade en blomma, en skvattram. Denna blomma pryder sedan dess denna ljuva nostalgidröm till servis!
Ostindia Floris mugg är en riktig designklassiker från Rörstrand, perfekt för kaffe.

Romantiskt i blått – Ostindia Floris är en kär kopp-favorit från svenska Rörstand!

Kaffekopp med tillhörande fat ur Rörstrands Ostindia-serie, en riktig klassiker i blått och vitt.

Ostindia kaffekopp med fat för tankarna till dåtidens kafferep med sju sorters kakor.

Citat koppar och muggar från Ernst, med välkända citat från Ernst Kirschsteiger.

Med trevliga citat från vår allas Ernst Kirschsteiger – koppar & muggar i jordnära toner.

MODERNA MUGGFAVORITER

Är du den som gärna förnyar och byter kaffekopp eller mugg efter humör och tillfälle? Då kan det vara roligt att köpa enstaka varianter och bygga upp en personlig samling av härliga kaffekoppar. Idag finns det många nya varianter att välja bland där mönster, former och spännande material är framträdande.

Moderna kaffekoppar & muggar – Rustic, Tasaraita & Citat

Modern trio – Rustic från House Doctor, Tasaraita från Marimekko & Citat från Ernst

  • Rustic – En modern nykomling från House Doctor tillverkad i glaserad keramik där ojämnheter och prickar ger den sin rustika look. Perfekt för morgonens första kopp kaffe!
  • Citat – En mugg designad av TV-profilen och formgivaren Ernst Kirschsteiger. Muggen är tillverkad i matt stengods och bär ett av hans alla välkända citat. En mugg perfekt för mysiga stunder i soffan.
  • Tasaraita – En generös kaffemugg från Marimekko, designad av Annika Rimala. Denna rymliga mugg är tillverkad i stengods och har ett modernt uttryck med grafiska ränder som passar perfekt för den trendmedvetna kaffedrickaren!
Koppar för espresso & cappuccino – Höganäs, Nordic Sea, Eva Solo och Pavina

Höganäs, Nordic Sea, Eva Solo och Pavina – koppar perfekta för espresso eller cappuccino!

KOPPAR FÖR ESPRESSO- & CAPPUCCINODRICKAREN

Espresso är en klassisk variant på kaffe som består av en liten mängd (2–4 cl) starkt och fylligt kaffe, täckt av ett fast, gyllenbrunt skum som består av cellulosa och fetter, även kallat ”crema”. Espresso kommer ursprungligen från Italien och är den vanligaste typen av kaffe och också basen i många kaffedrycker som exempelvis Caffé latte, Cappuccino och Macchiato i vilka ångad, skummad mjölk tillsätts. En riktig espresso bryggs i en espressomaskin med ett tryck på 9 bar. Normalt sätt tar det mellan 20–30 sekunder att få ut 3 cl aromatiskt kaffe.

För den som föredrar espressobaserade kaffedrycker finns det en hel del koppar att välja bland, både tidlösa klassiker och trendiga nykomlingar. Här kan du välja mellan små espressokoppar, lite större cappuccinomuggar eller varianter i glas beroende på vad du föredrar!

Läs mer: När fika är mer än fika. 

Text: Josefin Beijer

POPULÄRA KAFFEKOPPAR

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB