Så skapar du en stilren gul påskdukning - 5 tips

En av påskens mest lysande färger är utan tvekan gult. Denna glada färg ger oss gott om vårkänslor men är inte alltid lika lätt att duka med. Här är alla tips för hur du skapar en stilren gul påskdukning med inspiration från vårens trender. 

FESTDUKA

23 mars 2021
Vitt rustikt porslin från Scandi Living och citrongula tygservetter från Hay står på bordet i väntan på att dukas med inför påskfirandet.

1. Börja med en lugn bas

A och O för en snygg gul påskdukning? En stillsam och neutral bas. Det innebär att du börjar med att duka antingen på en enfärgad duk i neutral färg eller så dukar du direkt på bordet för en mer avslappnad look. Därefter får du det vackraste resultatet genom att duka med ett vitt porslin. Det vita porslinet kommer dels framhäva de gula elementen i din dukning ännu mer, dels ger det helheten ett mer rofyllt uttryck. När det kommer till bestick är det bästa tipset att duka med silverbestick eller bestick i rostfritt stål.  

En avskalad påskdukning med rustikt porslin från Scandi Living och äggkopp från By On.
En gul påskdukning med rustikt, gulspräckligt porslin från Ferm Living.

2. Duka med gula accenter

Om du väljer att hålla din påskdukning neutral i grunden med vitt porslin, ska du jobba med dukningens andra delar för att få ihop det hela till en vacker gul påskdukning. Plocka in färgen med hjälp av tygservetter, en karaff som Flow från Ferm Living och med hjälp av en gul vas eller gul gryta som klassiska Le Creuset.

En gul påskdukning för familjens minsta med gult porslin och lekfull äggkopp från DBKD.
Ett tips till att skapa en gul påskdukning är att duka med accenter av gult som denna gryta från Le Creuset.

3. Kombinera klargult med blekgult för en stilren gul påskdukning

Nog finns det gott om nyanser av gult men för att få ihop en snygg helhet, tipsar vi om att försöka duka med en till två nyanser av gult. Låt dig inspireras av vårens inredningstrender och duka i en blekgul nyans som du kan kombinera ihop med en mer klargul färg. Kombinationen de två nyanserna emellan kommer ge dig en gul påskdukning som känns lekfullt avslappnad och trendig.

En gul påskdukning med vitt porslin och detaljer som servetter, ägg och porslin i citrongult och blekgult.
En gul påskdukning med vas i klarglas på bordet och med gula vårblommor i.

4. Använd dig av gula detaljer

Det härliga med gult är att det finns mycket naturliga föremål som du kan duka med för att få ihop en gul påskdukning. Gula blommor på bordet, citron i vattnet och färgade påskägg är alla detaljer som du kan använda dig av för att få ihop en gul påskdukning.

Gul vas från Hay med gult påskpynt från Lene Bjerre som hänger i fina vårblommor.
Triplets DBKD-kaniner i vitt på en påskdukning.
Årets påskddessert, en sockerkaka, serveras på vitt serveringsfat från Scandi Living med påskägg på och en gul blomma som dekoration.

5. Dekorera bordet med söta påskdekorationer

Påsk och en gul påskdukning ska vara lekfull. Även om du vill duka lite mer högtidligt är det alltid mysigt att dekorera bordet med söta påskdekorationer, speciellt om du har barn. DBKD bjuder varje år på stilrena påskdekorationer som de söta Triplets-hararna som är väldigt fina att ha på bordet.

En stilfull gul påskdukning med vitt porslin men gula accenter i form av servetter, ägg och porslin.

3 Tips för en stilren gul påskdukning

Sammanfattningsvis finns det främst tre tips för hur du får till en stilren gul påskdukning:

  • Utgå från en lugn bas som vitt porslin och bestick i rostfritt stål.
  • Duka sedan med accenter i gult som tygservetter, en vas, gula ljus och färgade påskägg.
  • Håll dig inom en till två gula toner, gärna en blekgul nyans mot en mer klargul så får du ihop en vacker och stilfull gul påskdukning!

På vår sida för påsk, hittar du fler påskdekorationer och vackert porslin att duka med!

Varukorg
Stäng