Nyårsfest med tema Gatsby - så gör du

Nyårsfest med tema är alltid roligt att bjuda in till! Låt dig inspireras av det glada 20-talet detta år och bjud in till en nyårsfest med tema The Great Gatsby. Från dukningen till det pampiga champagnetornet – vi visar dig hur du ringar in det nya året i riktig Gatsby-stil!

NYÅRSDUKA

10 december 2018
Harvey whiskeykaraff i slipat glas från Aida pryder denna nyårsdukning i guld.

BÖRJA NYÅRSFESTEN MED MINGEL & CHAMPAGNETORN

Låt dig inspireras av en tidlös berättelse till årets nyårsfest! Den store Gatsby bjuder in dig till en oförglömlig kväll fylld av hopp inför det stundande året. Börja kvällen med bubbel och mingel i väntan på att alla dina gäster anländer. En välkomstdrink är alltid en god idé men kvällen och temat till ära ska du slå på stort. Överraska gästerna med ett imponerande champagnetorn som du bygger på mingelbordet. Det blir minst sagt en wow-effekt för gästerna när de kliver in genom dörren och möts av en annan värld – Gatsbys värld.

Champagnetorn med champagneglas More från Orrefors samt från Spiegelau.
More champagneglas från Orrefors.
Champagnetorn med Orrefors champagneglas, Carat ljusstakar från Orrefors.
 
En nyårsdukning i guld och blått med Swedish Grace tallrikar och vinglas från Orrefors för en nyårsfest med tema Gatsby.
 

SKAPA EN NYÅRSDUKNING MED GULDKANT

En nyårsfest med tema Gatsby behöver självklart ha en nyårsdukning med riktig guldkant. Använd dig av mässingsljusstakar och klassiska vita ljus för den eleganta 20-talskänslan och plocka upp guldet i guldbestick samt i festliga detaljer som glitterprydda vinflaskor. Om du dessutom använder dig av en mörkare grund som en mörkblå duk, eller överkast, får din nyårsdukning den rätta dramatiska känslan som en nyårsfest med Gatsby-tema kräver. Fullända sedan temat med en poppande färg eller detalj som skapar extra dynamik i dukningen som fjädrar eller pärlor passande nyårsfestens tema.

Glitterprydd vinflaska är ett festligt DIY-tips till nyårsfesten.
Tallrikskuvert på nyårsdukning med guldbestick från Bitz, Swedish Grace vit tallrik & spegel från Lene Bjerre.
Tallrikskuvert på nyårsdukning bestående av Swedish Grace tallrik vit, guldbestick från Bitz och Chateau vinglas från Orrefors för en nyårsfest med Gatsby-tema.

För ännu mer dramatik och känsla av den store Gatsby kan du testa att duka tallrikskuvertet på en spegel. Givetvis kan det bli svårt att göra det för hela sällskapet men till värdparets platser blir speglar under tallriken något alldeles extra! Själva tallrikskuvertet på denna nyårsdukning håller du enkel och festlig med hjälp av vita tallrikar som Swedish Grace och guldbestick som du binder ihop med placeringskort och en fjäder - så knyter du vackert an till nyårsfestens tema.

En glamorös nyårsdukning för en nyårsfest med Gatsby-tema med detaljer i guld och ljus från Ester & Erik.
 
Nyårsdukning med Ananas ljusstake & Palm ljusstake från Bloomingville, samt Carat ljusstakar i mässing från Orrefors.
 
Swedish Grace tekopp och tefat.
Teskedar från Alessi i koppar.
Nyårsdukning med dessert serverat ur dessertskål från Aida.
En nyårsdukning i Gatsby-stil med glas från Orrefors på ett blått överkast från Nordic Nest.
En Gatsby-inspirerad nyårsdukning med More champagneglas från Orrefors som sällskapet skålar med.

BJUD PÅ GLAMORÖS NYÅRSDESSERT & FESTLIGA TOMTEBLOSS

Njut av er nyårssupé och håll energin till midnatt uppe med kaffe, hemgjorda lyckokakor och en glamorös nyårsdessert som knyter ihop nyårsfestens Gatsby-temat: sorbet med champagne. Ge ut ett knippe tomtebloss till dina gäster och gör er redo för att tända dem och se dem spraka när klockan slår tolv.

 Sällskapet skålar på denna nyårsfest med Gatsby-tema i guld, blått och rosa.

Under kvällen utbyter ni det bästa, och kanske det pinsammaste, från året som gått. Framför er väntar ett oskrivet blad, ett år fyllt av förväntan och hopp. Så avsluta kvällen så som den började; en skål i goda vänners sällskap medan ni hälsar ett nytt år välkommet. Skål till fler stunder tillsammans och ett Gott nytt år!

 

Vill du ha mer nyårsinspiration?

Läs hur du skapar ett champagnetorn till nyår eller hur 5 festliga detaljer sätter guldkant på nyårsfesten!

 

Varukorg
Stäng