ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Duka/Sommarduka/Dukningstips till midsommar
Dukningstips till midsommar - vit servett med blommor knutna runt

Dukningstips till midsommar – duka romantiskt & skandinaviskt

Midsommar är snart här och som vi längtat. Oavsett om du ska ha gäster över eller fira med familjen, så bjuder vi dig här på vackra dukningstips för en midsommardukning i skandinavisk och romantisk stil.
onsdag 28 april 2021
Dela artikel
En midsommardukning i svala toner och mycket grönt välkomnar gästerna till bords för årets midsommarfirande.

Tips: plocka upp midsommartraditionerna och häng upp dekorativa ringar ovanför bordet. 

DEKORERA MED GRÖNSKANDE RINGAR

Midsommar är en högtid fylld av traditioner, så låt dig gärna inspireras av dem när du ska duka. Ett sätt är att hänga moderna tolkningar på midsommarstångens ringar över din dukning. Använd dig av en dekorationsring såsom någon av dessa från Ferm Living eller Cooee Design och linda sommarblommor och grönt runt den. Gör dem gärna lite operfekta, det är bara fint om de spretar vilt.

På denna midsommardukning har porslinet blandats och tallrikskuvertet består utav vit Eva Solo tallrik, grå PotteryJo assiett och stilrena bestick.

Blandad perfektion – blanda snyggt med det du har, unika kuvert blir mysigt. 

Linneservetten knyts vackert ihop med en ängsblomma på tallrikskuvertet på denna skandinaviska midsommardukning.

Plocka in midsommarens blomster genom att knyta ihop linneservetten med en liten ängsblomma. Enkelt, men ack så vackert. 

KNYT SERVETTEN & BLANDA PORSLINET

Ett annat fint sätt att få in midsommarblommor på i din dukning är att knyta ihop servetten med en bit jutesnöre och ängsblomma. Det ger kuvertet det lilla extra på en annars avskalad midsommardukning.

För att få till den romantiska känslan även på tallrikskuvertet så tipsar vi om att blanda porslin i olika stilar. Det ger dels din dukning en mer avslappnad känsla, dels underlättar det för dig om du väntar många gäster och inte har tillräckligt mycket av en och samma tallrik.

Ett drinkbord på midsommarfesten är ett svalkande tips där glas och dryck finns att tillgå ur stora glasburkar med tappkran från House Doctor.

Duka upp ett svalkande drinkbord i midsommar! På så sätt kan gästerna fritt ta för sig av lemonad, flädersaft och en eller annan vuxendryck.

Woud blompiedestal används under midsommarfirandet till servering av öl genom att fyllas med is och flaskor för gästerna att ta för sig.

Servera midsommardrycken på ett annorlunda sätt i år – bland mycket is och ur en blomlåda kanske?

SKAPA VACKRA DRYCKESSTATIONER

Oavsett om det är regn eller sol, så kan du duka upp ett svalkande drinkbord som kommer väl till användning på en fest som denna. Istället för att hela tiden oroa dig för huruvida gästerna har fått något att dricka, kan de istället fritt ta för sig under dagen och kvällen. Här blir det somrigt, ljuvligt och romantiskt med snygga glasbehållare med tappkran ovanpå trälådor dekorerade med citroner och lime ledigt utspritt.

Kaffekoppar från ERNST står uppstaplade på ett sidobord bredvid midsommardukningen för gästerna att plocka.

Ibland kan det vara svårt att samla alla för desserten, men om du ställer kaffekoppar bredvid bordet kan gästerna ta för sig när det passar.

Midsommartårta är given på ett midsommarfirande och här serveras den på tårtfat från Pillivuyt och med ERNST tårtspade.

Ingen midsommar utan jordgubbstårta och en hjälpande hand att skära upp den första biten. 

DUKA FÖR TRADITIONELLT MIDSOMMARFIKA

Midsommar är säsongens första, riktiga jordgubbar, kaffe och midsommartårta. För att hålla fast vid samma romantiskt skandinaviska stil även vid servering av desserten, tipsar vi om att servera med klassiskt blåvitt porslin, avskalat vitt och rustika kaffekoppar. För en sista romantisk detalj på din dukning, kan du dekorera jordgubbstårtan med brudslöja. Vackert, enkelt och perfekt till midsommarfirandet.

Vill du ha fler dukningstips till midsommar? Läs vidare i artikeln Duka till midsommar - 7 vackra tips

Text: Arijana Kapic  Styling: Ellinor Johansson, Anna Magnusson, Arijana Kapic Foto: Angeliqa Daldorph

INSPIRERAS TILL MIDSOMMAR

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB