Dukningstips till midsommar – duka romantiskt & skandinaviskt

Midsommar är snart här och som vi längtat. Oavsett om du ska ha gäster över eller fira med familjen, så bjuder vi dig här på vackra dukningstips för en midsommardukning i skandinavisk och romantisk stil.

SOMMARDUKA

22 maj 2019
En midsommardukning i svala toner och mycket grönt välkomnar gästerna till bords för årets midsommarfirande.
För ett midsommarfirande med många kan en bänk som Georg från Skagerak komma väl till användning så många får plats runt midsommarbordet.
En midsommardukning i svala toner, med Georg matbord från Skagerak i centrum uppdukat som ett långbord för att många ska få plats.

DEKORERA MED GRÖNSKANDE RINGAR

Midsommar är en högtid fylld av traditioner, så låt dig gärna inspireras av dem när du ska duka. Ett sätt är att hänga moderna tolkningar på midsommarstångens ringar över din dukning. Använd dig av en dekorationsring och linda sommarblommor och grönt runt den. Gör dem gärna lite operfekta, det är bara fint om de spretar vilt. 

 På denna midsommardukning har porslinet blandats och tallrikskuvertet består utav vit Eva Solo tallrik, grå PotteryJo assiett och stilrena bestick.
Linneservetten knyts vackert ihop med en ängsblomma på tallrikskuvertet på denna skandinaviska midsommardukning.

KNYT SERVETTEN & BLANDA PORSLINET

Ett annat fint sätt att få in midsommarblommor på i din dukning är att knyta ihop servetten med en bit jutesnöre och ängsblomma. Det ger kuvertet det lilla extra på en annars avskalad midsommardukning.

För att få till den romantiska känslan även på tallrikskuvertet så tipsar vi om att blanda porslin i olika stilar. Det ger dels din dukning en mer avslappnad känsla, dels underlättar det för dig om du väntar många gäster och inte har tillräckligt mycket av en och samma tallrik.

Ett drinkbord på midsommarfesten är ett svalkande tips där glas och dryck finns att tillgå ur stora glasburkar med tappkran från House Doctor.
 
Ett svalkande glas lemonad hälls upp i Ripple long drink-glas från Ferm Living på det ljuva midsommarfirandet.
Woud blompiedestal används under midsommarfirandet till servering av öl genom att fyllas med is och flaskor för gästerna att ta för sig.
En svalkande dryck avnjuts på midsommarfirandet ur Kastehelmi glas på fot från Iittala.

SKAPA VACKRA DRYCKESSTATIONER

Oavsett om det är regn eller sol, så kan du duka upp ett svalkande drinkbord som kommer väl till användning på en fest som denna. Istället för att hela tiden oroa dig för huruvida gästerna har fått något att dricka, kan de istället fritt ta för sig under dagen och kvällen. Här blir det somrigt, ljuvligt och romantiskt med snygga glasbehållare med tappkran från House Doctor ovanpå trälådor dekorerade med citroner och lime ledigt utspritt. 

Kaffekoppar från ERNST står uppstaplade på ett sidobord bredvid midsommardukningen för gästerna att plocka.
På midsommarfirandet mumsas det på jordgubbar serverade ur blåvita skålen Havspil från Nordic Nest.
Midsommartårta är given på ett midsommarfirande och här serveras den på tårtfat från Pillivuyt och med ERNST tårtspade.

DUKA FÖR TRADITIONELLT MIDSOMMARFIKA

Midsommar är säsongens första, riktiga jordgubbar, kaffe och midsommartårta. För att hålla fast vid samma romantiskt skandinaviska stil även vid servering av desserten, tipsar vi om att servera med klassiskt blåvitt porslin, avskalat vitt och rustika kaffekoppar. För en sista romantisk detalj på din dukning, kan du dekorera jordgubbstårtan med brudslöja. Vackert, enkelt och perfekt till midsommarfirandet.

Midsommarfika med jordgubbstårta på vitt tårtfat.
 Midsommarfikat med tårta och kaffe avnjuts ur vit ERNST kaffekopp med fat & Daria desserttallrik från PotteryJo.

Vill du ha fler dukningstips till midsommar? Läs vidare i artikeln Duka till midsommar - 7 vackra tips

Varukorg
Stäng