ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 10% rabatt

Inspiration/Stöka i köket /Recept/Bjud på enkel juldrink – 3 goda recept du måste testa
Bjud på enkel juldrink med kaffe, pepparkaka och kanel i Freckle kopp från Scandi Living tillsammans med Lines servett från Cooee Design i form av en rosett.

Bjud på enkel juldrink – 3 goda recept du måste testa

Letar du efter en god och enkel juldrink till julens speciella tillfällen och festligheter? Vi har gjort tre goda och enkla juldrinkar som du bara måste testa att bjuda på i jul!
Onsdag 28 september 2022
Dela artikel

3 RECEPT PÅ GODA OCH ENKLA JULDRINKAR

1. JULDRINK MED KAFFE OCH POLKA - FÖR DEN SÖTSUGNA

Förstärk julkänslorna genom att bjuda på en enkel kaffedrink som denna med polkagris som garnityr. Det är en perfekt juldrink för den som vill ha en lite sötare drink och passar lika bra till julfesten som till julfikat.

Ingredienser för 1 drink:

 • 1 dl Mjölk
 • 5 cl Espresso/starkt kaffe
 • Vispad grädde som garnityr
 • Krossad och hel polkagris som garnityr

Gör så här:

Koka upp mjölken i en kastrull och vispa under tiden med en visp så att den inte fastnar i botten av kastrullen. Häll sedan i kaffet tillsammans med den varma mjölken i ett värmetåligt glas. Som garnityr; vispa grädden till ett hårt skum och toppa till sist juldrinken med krossad polkagris och en polkagrisstång. Vips så har du den perfekta drinken för den sötsugna och till julens festligheter!

Bjud på enkel juldrink med kaffe och polkagris i Ripe glas från Muubs. Här hälls mjölk från Lines mjölkkanna från NJRD och blandas tillsammans med kaffe.

En kaffedrink är perfekt att bjuda på som enkel juldrink!

Bjud på enkel juldrink med kaffe och vispgrädde toppad med krossar polkagris som garnityr i Ripe glas från Muubs.

Krossa polkagris för att ha som garnityr på din juldrink för att förstärka julkänslan.

2. JULDRINK MED PEPPARKAKA OCH KANEL - PERFEKT TILL JULMYSET

Pepparkaka och kanel är klassiska julingredienser som är måsten att ha i en juldrink till julens festliga tillfällen. Ett tips är att byta ut kaffet till varm choklad för de som inte gillar kaffe. Bjud på denna drink vid julens mysiga stunder eller vid festliga tillfällen likaså.

Ingredienser för 1 drink:

 • 1 dl Espresso/starkt kaffe eller varm choklad
 • 1 tsk Agavesirap
 • Vispad grädde som garnityr
 • Krossad pepparkaka som garnityr
 • Malen kanel som garnityr

Gör så här:

Häll Agavesirapen i botten av ditt glas eller kopp. Häll sedan i kaffet eller den varma chokladen och vispa till sist grädde och toppa drinken med krossad pepparkaka och malen kanel.

3. JULDRINK MED GLÖGG OCH BUBBEL I ETT - GLUBBEL

Denna trendiga och enkla juldrink består bara av två ingredienser - vi pratar om glubbel-drinken som består av glögg och bubbel i ett. Bjud på denna juldrink vid glöggminglet eller vid uppesittarkvällen vilket kommer höja julstämningen ytterligare.

Ingredienser för 1 drink:

 • 1/2 dl Glögg
 • 1 dl Valfritt mousserande vin
 • Polkastång som garnityr

Gör så här:

Blanda glögg med valfritt mousserande vin. Garnera sedan juldrinken med en polkastång för fin dekoration och som tillför en god smak likaså. Om du inte vill ha polkagris som dekoration går det lika bra att dekorera drinken med en kanelstång eller apelsinskiva.

Tips: Vill du få en fin kant av krossad polkagris eller socker på glasets kant? Doppa glasets kant i sirap eller lime/citron och doppa glaset i socker eller krossad polkagris. Vips så har du ytterligare en festlig detalj på glaset som dessutom blir en god detalj.

Vilken enkel juldrink är din favorit?

Hoppas att dessa juldrinkar får julkänslorna att flöda och att de förgyller dina festliga tillfällen i jul att minnas. God jul från oss till dig!

Foto: Sarah Moberg

Linnéa Axelson
Skribent

TILL DRINKARNA

Se fler recept

Få 10% rabatt på ditt nästa köp! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB