En god pestopotatissallad funkar till alla tillställningar och är utmärkt att ha på buffébordet som funkar både till studentfesten, bröllopsdagen och till grillkvällen. Den är enkel att göra och innehåller bara ett par få ingredienser och går att förbereda snabbt till många gäster samtidigt.
Recept på pestopotatisallad:
Ingredienser:
Gör så här: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Grovhacka sedan den soltorkade tomaten och rosta pinjenötterna. Blanda créme fraiche och pesto i en stor skål. Tillsätt de hackade soltorkade tomaterna och den färdigkokta potatisen och rör om. Garnera med de rostade pinjenötterna och basilikablad. Låt stå i kylen tills servering eller servera direkt.
En paj är ett snabbt och gott tips på enkel buffémat till många - klassikern västerbottenpajen blir ett säker kort att bjuda på!
En västerbottenpaj är en svensk klassiker och är ett perfekt tips på enkel buffémat till många! Den kommer bli populär på buffébordet utan tvekan och serveras gärna med en fräsch sommarsallad.
Recept på västerbottenpaj:
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet och smöret tillsammans med händerna. Tillsätt vattnet och knoda tills mjöl- och smörblandningen blir till en slät deg. Rulla ut degen i en pajform (24 cm). Placera i kylen i cirka 30 min. Ta ur formen ur kylen och nagga sedan degen med en gaffel. Ställ sedan in pajformen i ugnen i 10 min och låt svalna innan du fyller formen med fyllningen.
Vispa ägg, vispgrädde, mjölk med lite salt och peppar i en skål. Rör om och lägg sedan i den rivna västerbottenosten i samma skål. Häll i blandningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills pajen blir gyllenbrun. Garnera med några kvistar timjan, klart!
Bubblig jordgubbsbål med citron, fläder och mynta blir läskande att ha som komplement till buffématen med somriga ingredienser som får sommarkänslorna att flöda. Bål är perfekt att ha som välkomstdrink – en fräsch start på en minnesvärd kväll som går snabbt att göra till många gäster.
Recept på bubblig jordgubbsbål:
Ingredienser:
Gör så här: Skär citron och lime i tunna skivor och jordgubbarna på hälften med en vass kniv. Lägg myntabladen, citronen, limen och jordgubbarna i en stor serveringsskål. Häll sedan på fläderkoncetratet och mousserande vinet och rör om. Servera i fina glas tillsammans med is och sätt på en jordgubbe .
Varmrökt lax, en fräsch sallad och ett gott bröd är exempel på enkel buffémat att ha som tillbehör som funkar till både vardags som till fest.
Buffébordet behöver goda tillbehör som komplement till huvudrätterna. En fräsch sommarsallad, varmrökt lax och gott surdegsbröd är goda exempel på perfekt och enkel mat att bjuda på.
Tillbehör på buffébordet:
Bjud på ett gott bröd att ha på buffébordet, vare sig det är hemmagjort eller från bageriet är det ett gott tillbehör till en bit varmröktlax tillsammans med god pestopotatis.
Vilket recept är din favorit?
Hoppas att dessa tips på enkel buffémat till många gäster kommer att förgylla ett speciellt tillfälle vare sig det är till studentmottagningen, bröllopsfesten eller grillkvällen att minnas.
Läs mer: Inspireras av 5 enkla sommardrinkar du måste testa här!
Text: Linnéa Axelson
Foto: Angeliqa Daldorph
Stylister: Sarah Moberg, Louise Candestam, Lara Zimmermann, Angeliqa Daldorph, Anna Magnusson, Linnéa Axelson, Rebecca Sparling
Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".