Glamping hemma i trädgården - 5 tips

Glamping, en lyxigare version av camping, har blivit en trendig semesterfavorit. Vi visar dig hur du själv får till en glampingkväll hemma i trädgården eller ute vid favoritbryggan i sommar.

TRENDER & LIVSSTIL

12 juni 2020
Glamping är camping med extra allt och en mysig semesteraktivitet att testa i sommar.

VAD ÄR GLAMPING?

Glamping är en glamorös version av camping där man istället för traditionella campingtält, övernattar i rymliga tält med bekvämligheter som riktiga sängar och eget badrum. Glamping innebär helt enkelt att du campar med extra allt: det ska vara lyxigt, ombonat och bekvämt. Du behöver inte åka långt för att testa på glamping, ta vara på ledigheten i sommar och gör plats för en glamping-kväll hemma i trädgården istället. Här är fem tips för hur du får till glamping hemma!

Glamping i skogen på enkelt vis med många kuddar.

SÅ ORDNAR DU EN EGEN GLAMPING

1. Gör det ombonat med mattor, kuddar & textilier

Glamping handlar om att inreda ute som inne för hög lyxkänsla. Steg ett är därför att plocka med dig gott om mjuka kuddar och mattor som du lägger omlott om varandra för ett mjukare underlag. Överkast och plädar går också bra. Ju fler textilier du har, desto mer ombonad och lyxig blir din glamping. Om du inte har ett tält, kan du sätta upp ett enkelt tyg du fäster i träden runt och håller uppe med långa grenar.

Jutematta från Bloomingville är mjuk att ha på en glamping i trädgården.
Glamping hemma i trädgården med kuddar, mattor och överkast på marken.

2. Ta ut sittpuffarna

En glamping ska vara mysig och bekväm, därför tar vi med oss favoritpuffen ut! Sittpuffar är enkla att ta med ut när du ska ha glamping hemma och medför även det lilla extra.

Sittpuff i jute är ett bra tips att ha med på en glamping för att sitta bekvämt.
Tjej sitter på en sittpuff i jute med pläd över sig och ett glas bubbel i handen på en glamping-utflykt.
En enkel dukning med stengodsporslin och snygga bestick från Scandi Living på en rutig duk.

3. Duka upp ett bord

Även en fin dukning hör glamping till. Plocka med dig ett mindre bord ut, eller gör ett med lastpallar och lägg en duk över. Ta med ett fint men tåligt porslin, riktiga bestick och glas samt en liten vas till bordet att sätta handplockade strån eller blommor i.

Champagneglas från Scandi Living står på lastpallen på en glamping-utflykt.

4. Glamma till det med bubbel & god mat

Vad vore glamping utan en glamorös drink? Servera ett glas bubbel i riktiga champagneglas så kommer ni i härlig glamping-stämning. Avnjut sedan en lyxig men okomplicerad middag tillsammans. Vi tipsar om att göra en god broccoli-och fetaostpaj som är enkel att ta med ut och perfekt att servera på glampingen. Detta goda sommarrecept hittar du här.

Broccoli- och fetaostpaj skärs upp på en glamping-utflykt.
En svart kanna i lergods från Ferm Living

5. Dekorera med ljusslingor och ljuslyktor

Den sista touchen för en lyxig glamping-kväll blir stämningsfull belysning. Häng upp gott om ljusslingor och dekorationsbelysning i och runt tältet och ställ även fram några ljuslyktor för en härlig myskänsla. Nu har du alla delar för att få till en härlig glamping-kväll hemma i din egen trädgård!

ERNST-vas liten i keramik med vass i står på bordet på en glamping-utflykt.
En vit ljusslinga hänger över litet tält i skogen.
En svart Carrie LED-lampa från Menu är perfekt att ha med ut på en glamping-utflykt.
Ved till glampingen plockas och läggs i en Korbo-korg.

För fler tips på saker att göra i sommar kika in i vår Sommar Bucket list med 21 tips!

Varukorg
Stäng