FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Trender & Livsstil /7 vackra sätt att inreda med blommor på i vår
Liten Plant box från Ferm Living med snittblommor i står på bordet.

7 vackra sätt att inreda med blommor på i vår

Toner av pastell, torkat som färskt, snitt som kruka – vårens blommor kommer i många vackra skepnader. Vi visar dig sju fina sätt att inreda med blommor på i vår – från en egen blomsteräng inomhus till snygga stilleben-arrangemang för en vackrare vardag i vår.
tisdag 20 april 2021
Dela artikel
Fönsterbräda fylld med vaser i klarglas med många mindre buketter i för spirande inredning i vår.

Tips: dela upp en bukett i flera mindre och plocka fram dina vackraste vaser för ett spirande arrangemang i vår! 

Inredningstips för vardagsrum och sovrum med vaser i klarglas med vårblommor i.

Högt och lågt – kombinera olika vaser och blommor i både uttryck, form och färg.

1. DELA UPP & INRED MED MINDRE & FLER BUKETTER

Blommor, och framförallt snittblommor, kan vara rätt dyrt att köpa mycket av. Därför älskar vi detta tips där en större bukett delats upp i flera mindre. På så sätt kan du inreda med blommor på flera platser i ditt hem utifrån en och samma bukett! Du kan även gruppera vaserna och på så sätt skapa ett större arrangemang i fönstret eller på en byrå. Det bästa med det här tipset är att du slipper välja vilken vas du ska visa upp i ditt hem. Här är det fritt fram att plocka fram alla dina favoritvaser så får du till ett snyggt och spirande uttryck.

Ferm Living Plant box i beige färg i ett vardagsrum med snittblommor isatta i en oasis ger härlig inredningsinspiration.

Skapa en egen blomsteräng inomhus – med Ferm Livings ikoniska Plant box är det bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan använda den till.

Liten, bärbar Plant Box från Ferm Living fylld med vårens snittblommor som vilar i en blötlagd oasis.

Dekorera antingen din stora eller lilla Plant Box med vårens vackra snittblommor som du sätter i blötlagd oasis.

Liten beige Plant Box från Ferm Livingstår på bordet med vårblommor i för inredningsinspiration till våren.

Ferm Living Plant box small – perfekt att ha på bordet som en vacker blomsterinstallation! 

2. ANVÄND DIG AV OASIS FÖR EN VACKER INOMHUSÄNG

En sann klassiker inom inredning är Ferm Livings ikoniska Plant box – en modern version av det klassiska blombordet. Plant box kan användas på många olika sätt och i hemmets alla rum – men i vår kommer vi använda den till att skapa en vacker blomsteräng inomhus. Med hjälp av blötlagd oasis, kan du dekorera din Plant box med vårens alla snittblommor i ett vackert arrangemang som blir en riktig installation i ditt hem. Låt blommorna spreta vilt, precis som de är ute i naturen så får du snyggt till den operfekta looken!

Ett stilleben med inredning i form av rosa krukor, vårblommor i arrangemang och skulptur från Cooee Design.

Skapa stilleben med blommorna i vår. Med hönsnät kan du använda din favoritkruka även till snittblommor!

3. SKAPA STILLEBEN MED DINA BLOMMOR

Ett annat sätt att inreda med blommor på i vår är att låta dem stå i centrum när du skapar snygga stilleben i hemmet. Stilleben är vackra i sig, men när de även består av blommor eller kvistar så blir det desto mer livfullt och fulländat. Med hjälp av hönsnät kan du använda din favoritkruka även till snittblommor! För vem säger att det ena bara passar det andra? Lägg i hönsnät och arrangera sedan blommorna kors och tvärs beroende på hur du vill att arrangemanget ska se ut. Komplettera sedan dina blommor med en skulptur, ljusstakar eller en bok så har du plötsligt livat upp en tråkig skänk med ett snyggt stilleben.

Hög vas i keramik från Kabstrup keramik fylld med torkade blommor från Blombruket står på matbordet.

Vad vore matplatsen utan blommor på bordet? I bild: Vas från Kabstrup Keramik.

4. LÅT ALLTID EN BUKETT STÅ PÅ BORDET

Oavsett om ni sitter vid matbordet för en middagsbjudning, för att läsa läxorna tillsammans eller för en enkel middag i vardagen så är det fint att låta en bukett välkomna er till bordet. Och i vår när naturen börjar spira finns det många blomfavoriter i säsong att välja mellan – alltifrån färska till torkade. Om du upplever att buketten står i vägen på bordet när ni ska äta, kan du alltid ställa den på bordsänden så skymmer den inte sikten mellan er.

Inredningsinspiration - stor Cloudy kruka i ockra från DBKD står på fönsterbrädan, perfekt för vårens inredning.

Liva upp trötta fönsterbrädor med färg i vår! Ockra är säsongens trendigaste färg – här i allas vår favoritkruka Cloudy från DBKD.

Bergs Potter kruka, Pillar vas från Cooee Design och liten kruka i ockra med vårblommor i står på fönsterbrädan.

Mixa och matcha gärna olika krukor och blommor, och låt dem gå i samma nyans så poppar stillebenet effektfullt i ditt hem!

5. LIVA UPP TRÖTTA FÖNSTERBRÄDOR MED FÄRG

När våren återigen lyser upp våra hem och vi drar undan gardinerna, ja det är även då vi oftast känner för att förnya och liva upp våra fönsterbrädor. Krukor och växter är väldigt enkla att förnya med och i vår vill vi att de ska gå i gult eller ockra. Ockra är utan tvekan säsongens trendigaste kulör och visst är det en glädjespridande färg? Mixa och matcha både krukor och blommor i olika stilar, och låt dem gå i samma nyans så blir de desto mer framträdande i ditt hem.

Förnya även de platser som ibland glöms bort - som hemmakontoret där enstaka gröna kvistar räcker för att skapa en mysigare känsla.

Förnya även de platser som ibland glöms bort - som hemmakontoret där enstaka gröna kvistar räcker för att skapa en mysigare känsla.

6. FÖRNYA MED BLOMMOR PÅ OVÄNTADE PLATSER

Alla rum i hemmet mår bättre av lite grönt. Låt våren flytta in och spira även på de platser som vi vanligtvis glömmer bort att inreda med blommor på. Gör ditt hemmakontor lite härligare att vara i med några enstaka gröna kvistar eller ställ en liten blomma i badrummet – en enkel detalj som kommer göra stor skillnad för humöret.

Påskliljor är på väg att planteras i stor utekruka från ERNST.

På våren kan vi äntligen flytta ut inredningen så glöm inte bort att även inreda uteplatsen med vårens blommor! I bild – Korbo 16 & kruka från ERNST.

7. GLÖM INTE BORT UTEPLATSEN

Blommor på uteplatsen eller utanför dörren är minst lika viktiga som de du inreder med inne. Även ute kan du tänka att du grupperar växterna och plantera gärna i tåligare keramikkrukor som någon av Bergs Potters vackra krukor eller i aluminiumkrukor från ERNST.

Köpenhamn kruka från Bergs Potter med olivträd och påskliljor står på uteplatsen.
Bergs PotterKöpenhamn kruka 21 cm
579 kr
Entré med vårblommor i krukor från ERNST & Bergs Potter som står på trappen.

Välkomna våren även utanför dörren med krukor från ERNST & Bergs Potters som tål vårens flyktiga väder.

Hitta dina nya favoritvaser – och krukor att inreda med i vår, i vårt stora sortiment av Krukor & Vaser.

Läs mer: 7 stilrena vaser som förnyar din matplats

Text: Arijana Kapic  Styling: Josefin Beijer, Ellinor Johansson Foto: Angeliqa Daldorph

INRED FÖR EN SPIRANDE VÅR

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB