30 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG - 30-50% på mattor från Scandi Living*

Renoveringsresa med @moeofsweden del 1 - Hallen

Från Falköping till Stockholm till drömhuset på Gotland. Matilda, eller Moe of Sweden som hon kallar sig på Instagram, har gjort en omfattande bostadsresa för att landa i drömvillan i Visby. En villa som kommer med en dos renovering. Först ut – den generöst tilltagna hallen.
torsdag 8 april 2021
Dela artikel

FLYTTEN TILL DRÖMHUSET PÅ GOTLAND

Intresset för hus och renovering uppmuntrades vid ung ålder berättar Matilda och minns tillbaka på när hela familjen svampade de vita strukturtapeterna gula i familjehemmets hall.

- Det blev en gemensam aktivitet för hela familjen och på helgerna åkte vi till en närliggande auktion och släpade hem diverse möbler och detaljer helg efter helg, berättar Matilda.

Hennes avskalade inredningsstil har fångat intresset hos tusentals följare på Instagram där hon går under namnet @moeofsweden men Matilda delar även med sig av livets upp och nedgångar. Sommaren 2020 kunde Matilda dela med sig av nyheten att hon och hennes man bestämt sig för att flytta från Stockholm till drömhuset på Gotland. Ett funkishus i hjärtat av Visby och med utsikt över ringmuren och havet.

Matilda, @moeofsweden, och hennes familj packade 2020 ihop och lämnade Stockholm för drömhuset på Gotland som de sen dess renoverat för fullt.

- Det var en söndag i början på maj 2020 och vi satt ute och åt frukost när telefonen plingade till att ett nytt objekt passade våra önskningar. Det var en sockerlåda med gröna fönster, vackra detaljer och en trädgård fylld av äppelträd, vindruvsrankor, rosor och ett ståtligt kejsarträd, berättar Matilda om dagen familjens husdrömmar slog in.

- Det hade allt vi önskade, det var vårt hus så vi köpte det osett och det kändes inte ens jobbigt. Känslan var så rätt!

Före: husets generöst tilltagna hall fick bli det första Matilda och hennes man inredde.

Efter: från terrakottaröda väggar till svalt skandinaviskt med praktiskt klinkergolv.

FÖRSTA RENOVERINGSSTEGET – TVÅ HALLAR, FLERA BEHOV

Flyttlasset från Stockholm till Visby gick några månader senare och Matilda och hennes familj slösade ingen tid med att påbörja renoveringen. Det första de inredde, var husets nedre och övre hall.

- Vår utmaning i hallarna har varit förvaring och funktion, det tror jag många brottas med. Entréhallen ska ju innehålla så mycket och samtidigt vara både praktisk och organiserad men gärna också inredd på ett tilltalande sätt. Vi har på alla sätt försökt att maximera yta och funktion genom att dels lägga ett tacksamt klinkergolv som trollar bort smuts, dels genom att addera gott om speglar för att skapa rymd.

- Vårt behov har varit mycket dold förvaring men samtidigt ville jag ha några fina krokar som kan vara framme och som sväljer mycket ytterkläder. Vi tycker även att det är bra med sittplats för både oss och barnen – en pall, en bänk eller en stol underlättar i vardagen och gör även hallen lite mer inredd.

MazeBill Horizontal
1 196 kr1 495 kr

Matildas tips: fina krokar att snabbt hänga av sig på och en pall i hallen underlättar vardagen och gör hallen lite mer inredd.

Före: hallen på övervåningen gick i samma stil som nedervåningen och fick även den sig ett ansiktslyft!

Efter: hallen fick fortsätta agera hemmakontor men nu i en tidlös skandinavisk stil med det mest väsentliga.

På husets övervåning möts man av ytterligare en hall som binder ihop alla sovrum och där Matilda förenat förvaring med en kontorshörna. När det kommer till det mysiga kontorshörnet, var enkelhet och belysning ledorden för Matilda.

- En skrivbordsplats kan lätt bli rörig, därför har jag verkligen tänkt att jag bara ska ha det som jag verkligen behöver för att kunna göra mitt jobb. Datorn, några pennor, lite papper och bra belysning kommer man långt med. Sedan tycker jag det är viktigt med en fin och skön stol som jag gärna lägger ett varmt lammskinn över – det är perfekt för mig.God belysning och något vackert att vila ögonen på – håll hemmakontoret avskalat och harmoniskt, tipsar Matilda. 

Matildas smakfulla känsla för form och färg lockar tusentals till hennes inredningskonto på Instagram. 

MATILDAS 5 TIPS – SÅ INREDER DU HALLEN PÅ BÄSTA SÄTT

  • Inred med gott om speglar i hallen, det är ett perfekt sätt att skapa rymd på.
  • Använd dig av mattor för att få ihop en varm och behaglig helhet.
  • Addera en pall eller en stol att sitta på när skor ska av och på eller för att ha någonstans att snabbt lägga ifrån sig post och annat man ofta bär med sig in.
  • Satsa på god belysning, vi valde Luna-lampor från Design House Stockholm. De ger oss bra dimbar allmänbelysning samtidigt som de knyter ihop helheten i hallarna på ett fint sätt.
  • Var kreativ, man kan få in smart förvaring i de minsta lilla utrymmena. Vi byggde exempelvis in grunda skåp i den smala passagen in till Iris rum. De syns knappt men de sväljer en massa småkrafs! Det gör att exempelvis ytan över skåpen istället ger plats för att ställa fram finare detaljer.

Matildas tips: använd dig av mattor i hallen för en varmare och ombonad känsla.

En spegel i hallen är ett perfekt sätt att skapa rymd på, tipsar Matilda som inrett sin hall med spegeln Walls från House Doctor. 

- Jag älskar att vara hemma och är hemma väldigt mycket, även när jag jobbar, därför måste jag både känna lugn, kreativitet och glädje av det som är runt omkring mig. Jag gillar inte när det är rörigt och stökig, därför behöver det finnas smarta gömställen och funktionella lösningar. Dessutom vill jag att vårt hem ska kännas varmt, välkomnande och kärleksfullt. Om vi lyckats med det, det får andra bedöma, avslutar Matilda med ett leende.

Text: Arijana Kapic 
Foto: Matilda @moeofsweden

INSPIRERAS AV MOE OF SWEDEN

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB