ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Trender & Livsstil /3 olika typer av inredningsstilar - 1 vardagsrum

3 olika typer av inredningsstilar - 1 vardagsrum

Är du sugen på att förnya hemma? Vi visar dig hur ett vardagsrum kan se ut utifrån tre olika typer av inredningsstilar - beige ton-i-ton, grafiskt svartvitt och färgglatt med Colour Blocking!
måndag 12 april 2021
Dela artikel

Testa dig fram till en ny inredningsstil i år! Neutrala, beigea nyanser ton-i-ton är en av de hetaste inredningsstilarna just nu.

VILKEN INREDNINGSSTIL ÄR DU?

Visst är det viktigt att utgå ifrån rummet och miljön när du ska inreda, men ibland kan det även hämma oss. Ofta finns det mer variation att testa sig fram till än du tror så om du är sugen på en ny inredningsstil kan vi tipsa om någon av dessa olika typer av inredningsstilar som känns helt rätt just nu:

 • Beige harmoni ton-i-ton
 • Grafiskt svartvitt
 • Färgglatt med Colour Blocking

Se hur var och en av dessa stilar ser ut i ett och samma vardagsrum!

Beige harmoni – för ton-i-ton ska du tänka på att inreda utifrån samma färgpalett men i toner av ljust & mörkt. 

En vas i organisk form, torkade växter och vass mot material som glas och marmor ger dig ett romantiskt vardagsrum. 

BEIGE TON-I-TON – DEN NYA SKANDINAVISKA INREDNINGSSTILEN

Den nya skandinaviska inredningsstilen börjar ta form och den bygger helt på ton-i-ton inredning i neutral och harmonisk beige färg. För ett vardagsrum i denna stil ska du tänka på att utgå från en naturnära färgpalett och belysning i papper eller rotting, medan inredningsdetaljerna gärna får vara i trä, stengods eller glas. 

Tips för den beigea ton-i-ton inredningsstilen:

 • Tänk på att jobba med nyanser - från ljust till mörkt.
 • Inred med naturmaterial som ull, linne och trä.
 • Inredningsdetaljerna får gärna gå i organiska former.
 • Välj romantiska lampor i papper, tyg eller rotting.
 • Välj torkade blommor och vass.

Lampor i papper, tyg och rotting blir helt rätt inom denna inredningsstil! Här Formakami från &tradition.

Är en grafisk svartvit inredningsstil mer du? Då ska du inreda med grafiska former som linjer och cirklar genomgående i din inredning.

GRAFISKT SVARTVITT – ELEGANT INREDNINGSSTIL

Från ton-i-ton till kontraster! I denna inredningsstil har beigea detaljer bytts ut mot grafiskt svartvitt för en minimalistisk stil. Om detta är mer du, ska du plocka in grafiska former som linjer och cirklar i olika element av inredningen så som på matta, pläd, posters, bord och belysning. Lamporna får gärna vara i stål och marmor medan inredningsdetaljerna går i dramatisk svärta. På så sätt får du istället ett svalare och mer elegant uttryck i vardagsrummet som flörtar med den industriella inredningsstilens kontraster.

Denna inredningsstil kommer ge rummet en svalare och mer elegant atmosfär. Tänk nättare möbler med raka linjer och dramatisk svärta.

Tips för den grafiska inredningsstilen:

 • Utgå ifrån kontraster - svart och vitt i harmoni.
 • Naturmaterial i lyxig finish – marmor, ull och sten.
 • Låt grafiska former som linjer och cirklar gå igen i flera element av inredningen.
 • Bryt av det svartvita med gröna växter.

Linjer, linjer, linjer – matcha pläd och matta från NJRD med elegant sidobord och svarta inredningsdetaljer som kompletterar varandra. 

Vill du hellre få in mer färg i din inredning? Testa inredningsstilen Colour Blocking för ett vardagsrum som utstrålar energi och glädje. 

FÄRGGLATT MED COLOUR BLOCKING

Om du istället vill få in mer färg i din inredning, kan du testa trenden Colour Blocking! Utifrån samma neutrala grund kan du enkelt lägga till kuddar, plädar och belysning som poppar i starka färger för spännande kontraster. 

Låt din inredning poppa med starka färger och kontraster! 

Plocka in färg i inredningsdetaljerna, textilierna och i din belysning och låt grunden vara mer neutral så får du en fin balans i din inredning.

Färg passar in i flera olika typer av inredningsstilar och om du föredrar en mjukare färgpalett kan du satsa på vårens vackra pasteller genom att inreda i bleka blå eller rosa toner. Då vill du återigen satsa på att byta ut mindre inredningsdetaljer men du kan även våga lite mer och satsa på en färgglad matta eller lampa.

Om du vill inreda med färg men föredrar mjukare färger kan du satsa på bleka pasteller som ljuvligt trendiga blå toner.

Du kan även välja att inreda i varma rosa toner som passar perfekt in i ett beigt vardagsrum.

Den färgglada inredningsstilen kan gå i starka som bleka färger! Tips, sätt ihop färgpaletten innan du börjar inreda för att se att färgerna passar ihop.

Färg passar in i flera olika typer av inredningsstilar och om du föredrar en mjukare färgpalett kan du satsa på vårens vackra pasteller genom att inreda i bleka blå eller rosa toner. Då vill du återigen satsa på att byta ut mindre inredningsdetaljer men du kan även våga lite mer och satsa på en färgglad matta eller lampa.

OLIKA INREDNINGSSTILAR & SKILLNADEN I ATMOSFÄR

Olika typer av inredningsstilar innebär inte bara olika sorters färger och detaljer, utan innebär även en skillnad i atmosfär. Varje inredningsstil ovan gav vardagsrummet en ny känsla: monokroma beigea toner var perfekt för en mer harmonisk och romantisk atmosfär, grafiska linjer och svärta gav å andra sidan rummet mer av en sval och elegant känsla medan färg och Colour Blocking utstrålar energi och glädje. Utgå därför från känslan du vill ha i rummet och låt det vägleda dig till din nästa inredningsstil.

Text: Arijana Kapic  Styling: Ellinor Johansson, Anna Magnusson, Lukas Kunwaryanto Foto: Angeliqa Daldorph

POPULÄR INREDNING

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB