Säker Stil tipsar - julklappstips 2020

Tidlösa klassiker, dröm-klappar och snygga vardagshjältar! Stilduon Emilia de Poret & Ebba Kleberg von Sydow från Säker stil bjuder på sina 20 absolut bästa julklappstips.

TRENDER & LIVSSTIL

23 november 2020
Emilia de Poret, modeskribent och stilikon från Säker Stil ger sina 10 julklappstips 2020.
Emilia de Porets frösta julklappstips 2020 är Hammershøi-vasen i vitt.

EMILIA DE PORETS 10 JULKLAPPSTIPS

1. HAMMERSHØI VAS I VITT FRÅN KÄHLER

Denna tidlösa vas från Kähler med sina ikoniska räfflor gör vem som helst glad på julafton. I storleken mellan, är den perfekt för såväl julens grenar som vårens blommor och är minst lika fin som en inredningsdetalj bara som den är. 

2. RIPPLE KARAFF FRÅN FERM LIVING

Den populära serien Ripple från Ferm Living bjuder på många julklappsfavoriter att både önska sig och ge bort. Denna stilrena karaff är perfekt att ge bort till din syster, mamma eller vän och ett givet julklappstips 2020.

3. RIPPLE DRICKSGLAS

Om du vill ge bort ett Ripple-set till den trendsäkra så kan du kombinera karaffen med de vackra dricksglasen i samma serie. De fyra glasen har alla individuella utseenden och gör sig även utmärka till att dricka kaffe ur när du vill lyxa till det.

Julklappstips 2020 – Ripple-glas och karaff från Ferm Living, Muubs skärbräda och Hammershøi miniatyrvaser i vitt.
Emilia de Porets julklappstips 2020 – kupade champagneglasen Ripple från Ferm Living.

4. HAMMERSHØI MINIATYRVASER I 3-PACK

Om du vill ge bort en mindre julklapp, är ett tips Hammershøis miniatyrvaser i stilrent vitt som fortsätter vara en klassiker och ett aktuell julklappstips 2020. Dessa ikoniska småvaser gör sig utmärkta som en klapp till julklappsspelet.

5. TAPAS SKÄRBRÄDA FRÅN MUUBS

Ge bort den perfekta tapas-skärbrädan i julklapp till hemmakocken eller till den som älskar att duka upp med stil. Denna snygga skärbräda från Muubs i teak har vackra organiska former och är dessutom handgjord.

6. RIPPLE KUPADE CHAMPAGNEGLAS

Ytterligare en favorit från Ferm Livings vackra Ripple-serie är de kupade champagneglasen. Dessa glas kommer i ett fint 2-pack och kommer garanterat bli en uppskattad julklapp att ge till den som tycker om att avnjuta ett glas bubbel.

Julklappstips 2020 från Säker Stil – glasvasen Ingvar från Broste Copenhagen i trendriktigt rökfärgat glas.
Kollage med julklappstips 2020 från Emilia de Poret, en halva från duon Säker Stil, innehållandes linneservetter, snäckfat och betongljusstake.

7. TRENDRIKTIGA GLASVASEN INGVAR

Den senaste tidens inredningstrender har bjudit på många favoriter i rökfärgat glas och vasen Ingvar från danska Broste Copenhagen är inget undantag. Ge bort denna vackra vas i glas till den trendriktiga i familjen för ett riktigt statement piece i hemmet.

8. SWEDISH GRACE SNÄCKFAT

I samma trendspår som det rökfärgade glaset, har vi sett mycket snäckformade inredningsdetaljer det senaste året. Rörstrand lanserade i år detta vackra snäckformade fat i sitt klassiska Swedish Grace-mönster som blir ett stilsäkert tillskott till vilket hem som helst. Förutom att använda det lättare tilltugg och desserter, så kan fatet även användas som en inredningsdetalj att förvara smycken i.

9. TIDLÖSA LINNESERVETTERNA CLEAN I GRÅTT

Tygservetter är alltid en fin och enkel julklapp att ge bort, speciellt om det är till någon vars inredningsstil du inte är helt säker på. Dessa linneservetter från Scandi Living i ljusgrått passar för alla hem och alla tillfällen.

10. BETONGLJUSSTAKE FRÅN TOVE ADMAN

En ljusstake är alltid en fin julklapp att ge bort och denna i betong från Tove Adman är en klar favorit bland julklappstipsen 2020. Ljusstakens vackra kombination av maskulint och feminint gör den till ett perfekt val av julklapp till den inredningsintresserade.

Dukning hos Emilia de Poret med hennes julklappstips 2020 i sval stil.
Emilia de Poret från Säker Stil tipsar om Ripple champangeglas som julklappstips 2020.
Ebba Kleberg von Sydow, journalist och tv-personlighet delar med sig av sina bästa julklappstips 2020.
Julklappstips 2020 från Ebba von Sydow från Säker Stil – Circles bomullspläd från NJRD.

EBBA KLEBERG VON SYDOWS 10 JULKLAPPSTIPS

1. CIRCLES BOMULLSPLÄD FRÅN NJRD

En pläd under julgranen kan aldrig gå fel och i år ger vi bort den sköna och grafiskt snygga pläden Circles från NJRD. Pläden är tillverkad i återvunnen bomull och blir ett livfullt inslag i hemmet under grå vintermånader.

2. SEASON LJUSSTAKE FRÅN GEORG JENSEN

Vi känner nog alla någon i vår omgivning som älskar att tända levande ljus. Då är Season ljusstaken från Georg Jensen ett varmt tips för den går aldrig ur stil och passar dessutom in i de flesta inredningsstilar.

Kollage med julklappstips 2020 från Ebba von Sydow från Säker Stil, innehållandes vas, ljusstake, matta och konfektskål.
Julklappstips 2020 från Ebba von Sydow och Säker Stil – vasen Hammershøi i puder-rosa och storlek mellan.

3. EN SÄKER STIL FAVORIT - HAMMERSHØI I PUDERROSA

Vi kommer tillbaka till Hammershøis ikoniska räfflor men nu i romantisk puder-rosa nyans. En keramikvas som denna från Kähler är perfekt att ge i julklapp till den som tycker om att inreda med torkade blommor och grenar då stjälkarna som oftast kan vara lite kala och tråkiga döljs på ett snyggt sätt.

4. CIRCLES ULLMATTA I ROSA

Att ge bort en matta i julklapp kan vara okonventionellt, men om man bara ska ge bort en julklapp eller vill göra en investering för sitt eget hem så kan man gå loss lite extra. Den vackra ullmattan Circles från NJRD är designad av Bernadotte & Kylberg och blir ett riktigt statement piece i hemmet. Så varför inte unna dig själv en gåva som kommer finnas med dig i många stunder framöver?

5. VASEN URNA FRÅN MARIMEKKO

Marimekkos Instagram-favorit Urna finns nog med på många önskelistor till jul. Denna eleganta vas är den designintresserades drömvas och är dessutom otroligt mångsidig. Urna passar nämligen lika fint till spretiga buketter som enstaka kvistar, tack vare sin breda botten och snäva öppning som håller blommorna fint på plats.

6. LEGACY KONFEKTSKÅL

Legacy konfektskål från Georg Jensen är en riktig julfavorit. Denna fina skål blir ett stilrent val att ge bort i julklapp till den modeintresserade att förvara sina bästa smycken i och blir dessutom en lyxig dekoration till sovrummet.

Julklappstips 2020 – vasen Urna i klarglas från Marimekko.
Kollage med julklappstips 2020 från Ebba von Sydow, innehållandes vaser, matlåda, skål och ullpläd.

7. SALT MATTA FRÅN SCANDI LIVING

Denna grafiskt snygga matta från Scandi Living har ett diskret uttryck som passar in i många olika hem och rum för den som vill ha ett mjukt paket under granen i år.

8. SPODE SKÅL I KLASSISKT BLÅVITT

Blåvitt porslin är alltid en klassiker. Ge bort denna söta skål från det anrika brittiska varumärket Spode till den som älskar goda tilltugg och mysiga frukoststunder.

9. VARDAGSHJÄLTEN BODUMS MATLÅDA MED BESTICK

Ibland kan den perfekta julklappen vara den man som man själv aldrig hade tänkt på. Bodums praktiska matlåda med bestick är perfekt att ge bort till den som ofta är på språng eller som tycker om åka ut på utflykter.

10. HAMMERSHØI MINIATYRVAS 3-PACK I BLÅA TONER

Småvaser är det alltid bra att ha gott om till de där enstaka kvistarna och blommorna som får följa med hem från promenaden. Ge därför gärna bort Hammershøis söta miniatyrvaser i 3-pack i härliga blå toner för en diskret färgklick i hemmet.

Julklappstips 2020 från Ebba Klebrg von Sydow - Georg Jensen konfektskål.
Ebba von Sydows julklappstips 2020 - vaser och en vacker matta från NJRD.
Varukorg
Stäng