ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Trender & Livsstil /9 tips på stora krukor inomhus
9 tips på stora krukor inomhus. Inred med Nappula keramikkruka från Iittala för ett ombonat hem.

9 tips på stora krukor inomhus

Förnya ditt hem med grönska och blomster genom att inreda med stora krukor inomhus. Dekorativa krukor kan lyfta inredningen och ge hemmet en ombonad känsla. Nedan listar vi nio stora krukor i alla sorters former och färger som passar till alla inredningsstilar och smaker!
Tisdag 25 januari 2022
Dela artikel

1. PLANT BOX - FERM LIVING

Letar du efter mångsidiga och stora krukor att ha inomhus? Då är bland annat Plant box från Ferm Living perfekt för just dig. Den blir både en fin förvaring i hemmet men likaså en utmärkt blomlåda till att skapa fina blomsterarrangemang i. Plantera några av dina favoritväxter i den eller varför inte fylla den med ätbara plantor och kryddor - användningsområdena är många!

SJÄLVBEVATTNARE

2. BAU KRUKA - FERM LIVING

Bau kruka från Ferm Living är en stilren kruka med industriell känsla som är perfekt för högre och större växter. Då krukan står på fyra ben blir det också lite lättare vid städning och du slipper förflytta den för att komma åt med dammsugaren – hur praktiskt är inte det?

  • Tips: plantera din växt i en innerkruka för att motverka att krukan rostar. Metallkrukor andas inte lätt så välj tåliga växter att ha i. Placera inte heller krukan i direkt solljus då metallen snabbt värms upp och lätt kan torka ut jord och rötter.
9 tips på stora krukor inomhus. Inred med Bau kruka i svart stål från Ferm Living.
Ferm LIVINGBau kruka large Ø28 cm
935 kr

3. UMANOFF PLANTER BLOMLÅDA - MENU

Umanoff planter blomlåda från danska Menu ger hemmet ett naturnära intryck med dess handvävda material av rotting som för tankarna åt det bohemiska hållet med en modern twist. Mix matcha gärna flera krukor från samma serie för ett stilrent intryck samt för att skapa ett snyggt stilleben i ditt vardagsrum!

9 tips på stora krukor inomhus. Inred med Umanoff planter blomlåda i rotting och stål från Menu.
Audo CopenhagenUmanoff planter blomlåda rotting-stål
2 175 kr2 695 kr

4. MIST KRUKA OVAL - DBKD

Inred med ovala keramikkrukan Mist från DBKD för att åstadkomma fina blomsterarrangemang i ditt hem. Låt krukans lekfulla formspråk visa sitt rätta jag genom att plantera flera små blommor eller växter i den. Den blir även ett snyggt ”statement piece” att antingen ha på fönsterbrädan eller på matbordet som @nytthem har gjort här.

9 tips på stora krukor inomhus. Inred med Mist kruka oval i vitt i keramik från DBKD. Foto: @nytthem

Gör som @nytthem från Instagram och ställ en dekorativ kruka såsom Mist kruka från DBKD på ditt matbord för ett stilrent ”statement piece”!

5. MUD KRUKA - DBKD

Skapa din egen personliga look i hemmet genom att mix matcha olika typer av små och stora krukor inomhus på din fönsterbräda för att få till ett snyggt stilleben. Mud krukan från DBKD är en keramikkruka som finns i flera olika storlekar och utstrålar en trendig elegans med sin mattsvarta finish och vågiga formgivning.

  • Tips: använd en innerkruka för att förlänga livslängden på din keramikkruka, men likaså för att försäkra dig om att krukan är vattentät!
9 tips på stora krukor inomhus. Skapa ett snyggt stilleben med Mud kruka svart och Post kruka cast iron från DBKD och Julie kruka green emerald från Bergs Potter.

Skapa ett stilrent stilleben med Mud kruka och Post kruka från DBKD tillsammans med Julie kruka från Bergs Potter.

6. NAPPULA KRUKA - IITTALA

Nappula från Iittala är en stilren och klassisk keramikkruka i en trendig lekfull form som smälter harmoniskt in i ditt hem. Placera den på golvet i vardagsrummet, på fönsterbrädan i köket eller på bordet i hallen – den passar i hemmets alla rum helt enkelt! Tack vare den tidlösa designen kan du fylla krukan med vilken växt som helst beroende på vilken stil du föredrar.

9 tips på stora krukor inomhus. Inred med Nappula kruka i vitt i keramik från Iittala.
IittalaNappula kruka h32 cm Ø19 cm
1 099 kr

7. OASIS SJÄLVVATTNANDE KRUKA - NORTHERN

Ska du åka iväg över helgen men saknar någon som kan vattna dina blommor? Ingen fara! Northern erbjuder snygga självvattnande krukor såsom denna stilrena Oasis stora kruka som passar för både den med gröna fingrar som utan.

  • Tips: krukor gjorda i terrakotta behöver oftast inte en innerkruka på grund av att materialet andas så bra. Däremot kräver växten lagom mycket vatten hela tiden då vattnet lätt avdunstar.
9 tips på stora krukor inomhus. Inred med Oasis självvattnande kruka mörkbrun i terrakotta från Northern.

Självvattnande krukor är perfekt till växter eller ätbara plantor som behöver lagom med vatten konstant.

8. PLANT BOX SMALL – FERM LIVING

Ferm Living erbjuder olika varianter av deras berömda Plant box som förhöjer hemmet med en stilren touch. Förvandla ditt hem till ett paradis av grönska med denna eleganta och mångsidiga blomlåda som du lätt kan förflytta runt i hemmets alla rum. Skapa fina blomsterarrangemang i för att ha i antingen ditt fönster eller på ett bord!

9 tips på stora krukor inomhus. Inred med Plant box small i färgen cashmere (beige) i pulverlackerad stål från Ferm Living.
Ferm LIVINGferm LIVING plant box small
935 kr

9. CLOUDY KRUKA - DBKD

Cloudy från DBKD är en populär kruka i keramik som blir en fin inredningsdetalj med dess bubbliga lekfulla material. Denna stilrena kruka finns i alla sorters naturnära färger och finns i en mängd olika storlekar. Använd den största storleken på krukan till att förvara filtar i, att plantera en fin pampig växt eller låt krukan bli en fin detalj i hemmet utan något i.

9 tips på stora krukor inomhus. Inred med Cloudy kruka dust i keramik från DBKD.

Inred med stora krukor inomhus med krukor från populära Cloudy-serien från DBKD.

STORA KRUKOR INOMHUS – VAD SKA JAG TÄNKA PÅ?

Tänk på detta när du ska inreda med stora krukor inomhus:

  • Krukan bör vara lika stor som plastkrukan växten kommer i.
  • Välj en högre och större storlek på krukan till växter med ett större rotsystem för att motverka att växten blir för torr och sedan ruttnar - rötterna ska få plats med någon centimeter till godo i blomkrukan.
  • Materialet på krukan bör väljas med omsorg! Krukor i plast, glas och metall är material som inte andas lika bra som krukor i terrakotta och lera.
  • Har du en växt som inte behöver konstant fukt? Då är terrakotta- och lerkrukor bäst att använda då materialet lätt suger åt sig vattnet.
  • Välj en självvattnande kruka till dina växter eller ätbara plantor som behöver ett jämt vattenflöde.
  • Visste du att växter kan förbättra inomhusluften? Murgröna, svärmorstunga och gerbera är några av många växter som anses rena inomhusluften – hur bra är inte det?

Vill du ha 9 tips på krukor som du både kan ha utomhus som inne? Inspireras här!

Text: Linnéa Axelson Foto: Angeliqa Daldorph, DBKD, Ferm Living, Iittala, Northern, Umanoff, @nytthem

STORA KRUKOR INOMHUS

Visa mer

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB