ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Trender & Livsstil /Stylingtips från Muuto
Stylingtips från Muuto - inred med Soft sidobord i vitt och trä bredvid soffan som är perfekta inredningsdetaljen för att skapa ett inspirerande hemmakontor.

Stylingtips från Muuto

Sedan pandemin tog fart är hemmet inte längre bara en plats för avkoppling, utan även en arbetsplats - behovet av att förnya och förändra våra hem är därför större än någonsin. Vi frågade därför det danska designmärket Muuto om deras bästa stylingtips för att uppdatera vår inredning inför hösten för att trivas så bra som möjligt i hemmet!
måndag 13 september 2021
Dela artikel

ETT MILJÖOMBYTE

Under det senaste året har många jobbat hemifrån, och även om kontoren börjar öppna upp igen är hemmakontoren här för att stanna. ”Detta skifte får oss att tänka om kring hur vi använder vårt utrymme”, säger Jill, Head of Spatial Design för Muuto.

- Just nu känner jag att det är rätt tid att göra plats hemma för fokuserat arbete och skapa ett inspirerande hemmakontor som håller och som passar just dig och dina dagliga behov, säger Jill.

Eftersom de flesta av oss använder det vi har till hands för att skapa ett hemmakontor anser Jill att det är viktigt att byta arbetsplats under dagen. ”Ett enkelt sätt att göra detta är att dra upp ett extra sidobord bredvid din soffa och skapa en plats för ”hot desking” där allt kan bli din arbetsplats, Muutos Relate sidobord passar perfekt för det”, säger hon.

Stylingtips från Muuto - inred med denna lekfulla blå Kink vas som är fylld med vackra blommor som står på Soft sidobord i vitt och trä.

Muutos sidobord är perfekt för att placera bredvid soffan för att användas till allt möjligt.

SKAPA ETT TRIVSSAMT HEM

Våra hem har blivit vår fristad vilket speglas i årets trender. Komfort, välbefinnande och hållbarhet är av största vikt vilket Jill håller med om.

- Jag är väldigt fokuserad på långvariga designprodukter, naturmaterial och känslan av att vara nära naturen som gör att man mår bra, säger Jill.

Välbefinnande handlar inte bara om hälsosam kost eller mindfulness - att skapa balans i hemmet och skapa en avkopplande miljö kan göra underverk för själen. En av årets största trender är Nurture- vare sig du väljer att skapa ett badrumsspa eller en avkopplande läshörna är föremål som ger dig glädje och lugn en stor del av detta. Genom att lägga vikten på de produkter som vi placerar i vårt hem tror Muuto att vi kan skapa ett utrymme som är hållbart, med fokus på välbefinnande - någonstans där vi verkligen kan känna oss avslappnade både vid jobb och återhämtning. ”Muuto föredrar att överväga hur färger, texturer och materialval kompletterar deras design för att skapa en bestående och ändå modern karaktär som kommer att ge dig glädje i många år framöver, säger Jill.

Stylingtips från Muuto - inred med denna stilrena Ridge vas i beige som är fylld med fina torkade blommor med Mother Poster från Paper Collective ovanför på väggen.

Rogivande färger och material skapar ett lugn i hemmet.

GE LIV TILL HEMMET

De vackra färgkombinationerna som Muuto kontinuerligt arbetar med i sina kollektioner är något Jill säger att vi alla kan uppnå genom att börja med att ta ett rum i taget.

Tänk på vilken effekt du vill skapa i ett specifikt rum. Därefter väljer du en färg du gillar och gör flera färgprover på olika toner i den specifika färgen, säger Jill.

Hon uppmuntrar oss också att ta in färska blommor inför starten av en ny säsong. ”Det är ett enkelt sätt att få in liv och färg i hemmet och gör oss gladare”, säger hon. Så börja med att investera i en ny vas för dina buketter och uppdatera textilierna i ditt rum med kuddar och filtar. Byt även ut dina mattor som fräschar upp utseendet och känslan i ditt hem för att skapa en förändring som följer årstiderna.

Stylingtips från Muuto - inred med Terracotta Ridge vas med färska blommor som skapar liv i hemmet.

Investera i en statement vas såsom Ridge vas från Muuto för att fylla med färska blommor som skapar liv i hemmet.

Stylingtips från Muuto - inred med Ambit taklampa och vägglampa som sprider harmoniskt ljus i vardagsrummet.

Genomtänkt belysning hjälper till att förbättra atmosfären i ett rum. Ambit pendeln och vägglamporna från Muuto är perfekta för att framhäva detaljerna i rummet.

Stylingtips från Muuto - inred med Strand taklampa i vitt som tillåter de färgglada möblerna att poppa.

”Tänk på effekten som du vill skapa med färg”, säger Jill. Den vita färgen från Strand taklampa tillåter de färgglada möblerna att poppa.

Stylingtips från Muuto - inred med Folded hyllor i orange som är perfekta för att framhäva dina personliga saker i hemmet.

De orangea Folded hyllorna från Muuto är perfekta för att framhäva dina personliga saker i hemmet.

3 TIPS FÖR ATT FÖRNYA DIN INREDNING

För dig som vill förnya i höst, har Jill tre inredningstips att börja med:

  • Jag föredrar först och främst funktion. Gör en lista över dina behov och följ dem hela vägen genom hela designen och ta inte fram saker som du inte använder.
  • Belysning – det kan aldrig bli för många lampor. Du kan blanda stämningsfull belysning för att skapa en hemtrevlig och mysig känsla med direkt belysning för att framhäva till exempel konstföremål.
  • Börja smått och ta ett rum i taget. Fundera på vilken effekt du vill skapa med ett specifikt rum. Jag tycker att det är viktigt att tänka noga på de saker du placerar i ditt hem och meningen bakom dem.
Stylingtips från Muuto - inred med Soft sidobord i vitt och trä tillsammans med Rime taklampa som skapar den perfekta balansen mellan arbete och hemmalivet.

Ett vardagsrum bör vara en fristad samtidigt som en bra arbetsyta. Soft sidobord från Muuto och Rime taklampa skapar i kombination med varandra den perfekta balansen mellan arbete och hemmalivet.

Se upp med att ha för få personliga föremål, säger Jill,

Ett hem ska representera de människor som bor i det och vara ett varmt och personligt utrymme.

Det är lätt att ge ett nytt liv till personliga föremål med en ny ram för värdefulla familjefoton eller en ny hylla eller spotbelysning för att lyfta fram minnen från en familjesemester eller föremål som ärvts från en släkting.

Pandemin har förändrat vårt perspektiv på vad ett hem betyder för oss alla, och när en ny säsong startar är det ett perfekt tillfälle att pausa och inventera vår hemmiljö. Med fokus på långvarig produktdesign och hållbara material gifter sig Muutos designfilosofi perfekt med årets senaste trender. Oavsett om ditt mål är att förvandla ditt hem till en harmonisk fristad från omvärlden eller att inreda med en livfull accentfärg kan du vara säker på att Muutos genomtänkta mönster och noggrant utvalda material passar in i ditt hem.

Text: Rebecca Sparling

Foto: Angeliqa Daldorph, Muuto

MUUTO

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB