FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Öppna DAGENS LUCKA i julkalendern

Inspiration/Umgås /Get to know/Från glaskonst till urbant livsstilsvarumärke - Kosta Boda omdefinierar glasdesign
Vackra glasvaser från Kosta Boda ur serien Crackle - en serie färgade glasvaser med krackelerad yta - här i grönt, klarglas och blått.

Från glaskonst till urbant livsstilsvarumärke - Kosta Boda omdefinierar glasdesign

Det är varumärket vi växt upp med och en sann skandinavisk designklassiker som vi förknippar med livets många milstolpar, samtidigt som det finns mycket mer till Kosta Boda kvar att utforska. Välkommen in i en designvärld fylld av färg, form och kreativitet.
torsdag 24 augusti 2023
Dela artikel
Chateau vitvinsglas från Kosta Boda på ett dukat bord med färgglada HAY-ljusstakar på bordet.
Kosta BodaChateau vitvinsglas 30 cl
499 kr649 kr
Chateau öl- och vinglas från Kosta Boda på en middagsbjudning med dumplings och HAY-tallrikar.

Château, en glasikon från 1981 för en smakupplevelse vid varje måltid. 

Chateau ölglas 35 cl
Klar
519 kr649 kr

FÖRÄLSKA DIG PÅ NYTT I KOSTA BODA

Säg namnet ”Kosta Boda” till någon och chansen är stor att associationen går till en kär studentgåva, ett besök i Glashyttan eller kanske favoritljuslyktan på bordet. Kosta Boda är det småländska glasbruket som tog sig an den internationella designscenen med bravur. Få designvarumärken har funnits med i generationer av hem såsom Kosta Boda har. Den anrika glastraditionen varumärket står för är vida känt, så även deras färgglada och iögonfallande produkter. Här hittar vi design som perfekt balanserar artistiskt formspråk med god funktionalitet i vardagen.

Kosta Boda 2.0 är här – och vi älskar det.

MODERN GLASDESIGN FÖR DET KREATIVA HEMMET

För att vara en pelare inom skandinavisk glasdesign, är Kosta Bodas formspråk betydligt mer uttrycksfullt än normen. Crackle, Rocky Baroque, All about you – listan på ikonisk och samtida design från Kosta Boda har alla en underton av rebelliskt konstnärskap.

Glöm att passa in, Kosta Boda bjuder på statement pieces som är lika iögonfallande var för sig som kombinerade.
Glasserien All About you från Kosta Boda - här vatten- och champagneglas.

All about you - serien med historier att berätta från konstnären Sara Woodrow.

Lila ljusstakar från serien Rocky Baroque från Kosta Boda.
Kosta BodaRocky Baroque ljusstake 150 mm
2 369 kr2 900 kr

3 SERIER DU BÖR SPANA IN

En av hemligheterna till Kosta Bodas framgångssaga är deras portfolio av designsamarbeten med namn som Åsa Jungnelius, Hanna Hansdotter och Bertil Vallien. Tillsammans med framstående formgivare och konstnärer har Kosta Boda visat att tillsammans är bättre och här får den kreativa friheten flöda. Och tre serier sticker ut.

Det finns en ny sida till Kosta Boda redo att utforskas, återupptäckas och förälskas i på nytt.

CHÂTEAU

En tidlös representant för Kosta Bodas hantverksskicklighet är den numera ikoniska glasserien Château som formgavs 1981 av skulptören och formgivaren Bertil Vallien. De munblåsta glasens eleganta optikmönster och vridna form lyser upp vardag som fest och är en av världens mest sålda glasserviser.

ROCKY BAROQUE

"Jag befinner mig gärna i brytpunkten mellan det brutala och det dekorativa”, uttryckte Hanna Hansdotter vid lanseringen av serien Rocky Baroque. En serie som kanske tydligast ger uttryck för rebelliskt konstnärskap och spelar på en lekfull tolkning på klassiska pelare. Rocky Baroque är en kaxig statement-serie och en uppseendeväckande detalj i ditt hem när du vill ha något som utmanar normen.

Gröna ljusstakar i glas från Kosta Boda i serien Rocky Baroque från Hanna Hansdotter.

Rocky Baroque - rebelliska & lekfulla serien, formgiven av Hanna Hansdotter.

Kosta Boda glasskålar från serien Crackle i krackelerat glas, i grönt, rosa och klarglas.

Serien Crackle har vunnit det prestigefylllda designpriset Red Dot Award.

CRACKLE

Ibland kan de mest spännande sakerna uppstå från oväntade platser. Sprucket glas må vara en glasmästarens mardröm, men Kosta Boda och formgivaren Åsa Jungnelius såg det vackra i det operfekta. Crackle Circular, som ingår i serien, är skapad utifrån återvunnet spillglas från övrig produktion i Kosta och tas fram genom traditionell hantverksteknik där det varma glaset doppas i kallt vatten vilket ger den distinkt krackelerade ytan. 2023 vann dessutom Crackle det prestigefyllda designpriset Red Dot Award i kategorin Product Design ”Best of the Best”.

Kombinationen av Kosta Bodas expertis inom glas och visionen hos en formgivare som Åsa Jungnelius är en av framgångsfaktorerna till Kosta Bodas position på den skandinaviska designscenen. När tradition möter progressiv kreativitet blir resultatet i Kosta Bodas fall, design som tilltalar generationer.
Serien Crackle är en glasserie skålar och vaser från Kosta Boda i färgat glas och med krackelerad yta.
Kosta Boda
Crackle vas 270 mm, Cirkulärt glas
3 800 kr4 000 kr
Kosta Boda
Crackle skål 105 mm, Grön
2 529 kr3 200 kr
Kosta Boda
Crackle vas 270 mm, Klar
2 949 kr4 000 kr
Polar och Snowball ljusstakar i glas från Kosta Boda på en hylla.

Snowball, Polar & Pagod - vilken är din favorit?

Crackle skål i rosa glas från Kosta Boda.
Kosta BodaCrackle skål 105 mm
2 369 kr3 200 kr

”Tre sekler av djärv och kreativ glastillverkning i Södra Sveriges skogar”, säger Kosta Boda om sig själva. Djärv och kreativ, de är orden som lever kvar hos varumärket som varit med oss genom många milstolpar i livet.

Det är design som utstrålar kreativitet och som utmanar oss alla att våga använda färg och skulpturala detaljer i våra hem. När färgat glas återigen välkomnas in i våra hem i samband med inredningstrenderna 2023 – 2024, visar Kosta Boda att innovativ glasdesign enkelt kan ha en fot i ett tidlöst formspråk och en i nutida trender.

Foto: Kosta Boda, Elof Martinsson

Arijana Kapic
Skribent

Utforska Kosta Boda

Se mer

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB