7 fina julklappar till julklappsspelet

Är julklappsspelet en jultradition hos er? Eller ska ni testa det för första gången? Vi listar 7 julklappar till julklappsspelet som kommer passa alla i sällskapet och ger dig reglerna för en klassisk omgång där tärningen avgör allt.

TIPS TILL FESTEN

22 november 2019
ulklapp till julklappsspelet slås in i blommig tapet.

JULKLAPPAR TILL JULKLAPPSSPELET FÖR 200 KR

Julklappsspelet blir allt mer populärt och om ni vanligtvis spelar julklappsspelet utöver den personliga julklappsutdelningen, kommer här tips på fina julklappar för 200 kronor eller mindre.

Änglaspel original i mässing med ljus blir en fin julklapp till julklappsspelet som passar alla.
Änglaspel Original i mässing står på bordet och skänker hemmet julstämning.

1. ÄNGLASPEL ORIGINAL

Vad vore jul utan traditioner och tonerna av nostalgi? Det stämningsfulla Änglaspelet från Dala Industrier har varit en julklassiker sedan 40-talet och är ett fint julklappstips till julklappsspelet då det passar alla hem där det får sprida en sagolik julstämning. 

Meraki handkräm blir en mjuk och fin julklapp till julklappsspelet.

2. MERAKI HANDKRÄM

Julklappar till julklappsspelet bör vara enkla och passande för alla eftersom du inte vet vem som kommer få just din fina julklapp. Därför är handkräm alltid ett bra val! Pure från Meraki är dessutom parfymfri och innehåller bland annat ekologisk kokosolja för härligt mjuka händer i vinter för den lycklige som vinner denna klapp!

Grå Swedish Grace kökshandduk från Rörstrand är ett tips på julklapp till julklappsspelet då det passar alla.

3. SWEDISH GRACE KÖKSHANDDUK

Vill du hellre bidra med en mjuk julklapp till julklappsspelet? Den stilrena kökshandduken Swedish Grace från Rörstrand i linne passar alla typer av kök och stilar. Den fina kökshandduken bär ett av designvärldens mest ikoniska mönster och blir både ett elegant som praktiskt tillskott i hemmet.

Den rustika muggen Sandrine från Bloomingville är ett av våra tips på julklappar till julklappsspelet som passar alla.

4. SANDRINE MUGG

Eller varför inte ge bort en kopp kärlek i julklapp? Den rustika och runda muggen Sandrine från Bloomingville inbjuder till härlig avkoppling och mysstunder med en god fika och varm dryck. Denna fina mugg lär bli omtyckt av mamma som pappa, syskon som vän – ja oavsett vem du spelar julklappsspelet med så blir denna julklapp en ny favorit.

Julklappar till julklappsspelet för 500 kr

Har ni bestämt er för att dra ner på julklappshetsen i år och bara utbyta julklappar med hjälp av spelet? Då kanske ni även har kommit överens om att julklappen får kosta lite mer? Då kan vi tipsa om några av dessa fina julklappar till julklappsspelet där alla kostar 500 kronor eller mindre.

Ljusstaken Nagel från STOFF samt långa ljus blir fina julklappar till julklappsleken för 500 kronor.

5. STOFF LJUSSTAKE & LJUS

Vintermörkret blir genast lite mysigare och hemmet lite mer välkomnande med hjälp av levande ljus. Så varför inte köpa en riktig designklassiker till julklappsspelet? Sätt ihop ett eget presentkit med ljusstaken Nagel samt konformade ljus från STOFF så har du en elegant julklapp för en lyckligt lottad i sällskapet att få. Kanske blir det till och med du själv?

Flasköppnaren Open Sesame i mässing från Skultuna är ett av våra tips på julklappar till julklappsspelet som passar alla.

6. OPEN SESAME FLASKÖPPNARE

En annan lite finare julklapp till julklappsspelet är den stämningshöjande flasköppnaren Open Sesame från Skultuna. Denna roliga inredningsdetalj blir lika snygg på serveringsvagnen som på bordet när det vankas fest eller middagsbjudning och kommer bli en vinnande julklapp i julklappsspelet!

Grön Ball vas från Cooee Design är ett tips av många på julklappar till julklappsspelet.

7. Ball vas

Den handgjorda vasen Ball från Cooee Design blir en hård klapp till spelet som kommer ge vinnaren beundransvärda blickar från de andra i sällskapet! Ball är en vacker vas som kan stå framme året runt – med blommor och utan. En perfekt julklapp till det lite finare julklappsspelet - för alla hem mår lite bättre av naturens närvaro.

Julklappar inslagna i kökshanddukar vilar på bordet i väntan på det traditionella julklappsspelet.

Så spelar ni julklappsspelet

Reglerna för hur man spelar julklappsspelet kan variera. Kanske har ni till och med skapat era egna? Men för dig som vill testa på denna jultradition kommer här några enkla regler för en omgång av klassiskt julklappsspel:

NI BEHÖVER: 

  • 1 timer
  • 2 tärningar
  • 1 julklapp per person

Ta en titt på det söta Winter julklappsspelet från Sagaform som innehåller en timer i form av en tomte och ett set med tärningar så har ni delarna till julklappsspelet!

BÖRJA SPELA

  • Sätt er i en cirkel och lägg alla julklappar i mitten.
  • Bestäm vem som ska börja – ska ni gå efter ålder? Eller så slår ni först en omgång med tärningarna och högst får börja?
  • Den som börjar, kastar tärningarna och om hen får samma nummer på båda tärningarna får hen plocka en valfri julklapp ur högen. Men julklappen får inte öppnas än!
  • Fortsätt tills alla julklappar har plockats ur högen.
  • Sätt nu timern på 10 minuter och placera den någonstans där deltagarna inte kan se den.
  • Kasta tärningarna återigen och om du får samma nummer på båda denna gång – får du plocka en julklapp från en annan spelare!
  • När timern ringer är spelet slut och den som har tur med tärningar har nu en fin liten hög med julklappar som äntligen får öppnas! God Jul!

 

Behöver du fler julklappstips?

Hitta den perfekta i artikeln 5 julklappstips - ge bort ett presentkit. 

Varukorg
Stäng