30 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

MUMIN Vintermuggen 2023 är här

Fars dag present tips för lite egentid är en snygg slöjdkniv från Morakniv så far kan tälja.

9 stilrena tips till fars dag present

Fars dag står runt hörnet och är ett fint tillfälle att uppvakta pappa med ett mysigt firande. Vi ger dig 9 tips på personliga, användbara och stilrena gåvor att ge i fars dag present och som dessutom vittnar om omtanke.
onsdag 19 maj 2021
Dela artikel
Fars dag infaller den andra söndagen i november och är ett fint tillfälle att gosa med frukost på golvet.

Fars dag infaller den andra söndagen i november och är ett fint tillfälle att hylla pappa. 

Mysig frukoststund på fars dag med vit kaffekopp från Scandi Living.

Det var först på 1980-talet som vi började ge bort fars dag presenter och en kaffekopp blir aldrig fel. Här Dots från Scandi Living. 

LITE KORT OM FARS DAG

Den andra söndagen i november firar vi papporna i våra liv och 2019 infaller fars dag söndagen den 10 november. Visste du att idén för fars dag kommer från 1910-talets USA? Högtiden kom till Sverige på 1930-talet och under den perioden låg firandet i början av juni likt det amerikanska sättet, men flyttades så småningom till november här i Sverige för att inte krocka med mors dag. Och det var först på 1980-talet som vi började uppvakta pappa med fars dag presenter, något som idag blivit något av en tradition. 

1. EN EGEN KAFFEMUGG

Alla har vi en favoritkopp eller mugg som vi gärna plockar fram till frukost och fika eller när vi bara känner för lite tid för oss själva. Så varför inte överraska pappa med en ny kaffemugg som blir hans alldeles egna? Denna kaffemugg från Bitzhar en snygg svartspräcklig yta för den trendmedvetna pappan.

Svart kaffemugg i rå design från Bitz.

En egen kaffemugg blir en uppskattad fars dag present som denna snygga mugg från Bitz.

2. EN STILREN PRESSKANNA FÖR MORGONKAFFET

Ge pappa möjligheten att brygga det mest smakrika kaffet för bästa starten på dagen med den stilfulla presskannan Chambord från Bodum. Presskannan är inte bara snygg på frukostbordet, den är dessutom en klassiker som definitivt lär bli en uppskattad fars dag present.

Chambord presskanna från Bodum blir ett smakrikt tips till fars dag present.

Chambord presskanna från Bodum – en fars dag present som ger pappa möjligheten att brygga smakrikt kaffe. 

Design Letters örngott blir en personlig fars dag present.

Örngott från Design Letters i 100 % mjuk bomull blir en personlig gåva.

3. EN GOD NATTS SÖMN MED DESIGN LETTERS ÖRNGOTT

Ge pappa avkoppling i form av ett örngott från Design Letters. Det sköna örngottet är tillverkat i 100 % bomull för en god natts sömn och blir en personlig detalj i sovrummet. 

/ Slöjdkniv från Morakniv används till att tälja en pinne för välkomnande avkoppling.

Är du ute efter en annorlunda fars dag present? Ett knivfodral med två slöjdknivar från Morakniv inbjuder pappa till avkoppling och egentid. 

Ett knivfodral med set av slöjdknivar från Morakniv blir en annorlunda och exklusiv fars dag present.

Sandqvist Morakniv knivfodral i läder med två slöjdknivar. 

4. EN STUND FÖR SIG SJÄLV ATT TÄLJA

Ernst Kirchsteiger sa en gång att man borde tälja på en pinne då och då för att må lite bättre, så varför inte överraska din pappa med en exklusiv fars dag present i form av detta snygga set från Morakniv? Setet innehåller en slöjdkniv och en skedkniv från Morakniv och kommer i ett snyggt knivfodral i läder som dessutom går att rulla ihop och hänga på väggen. Detta täljset blir en annorlunda och personlig fars dag present som inbjuder till avkoppling och egentid.

Sagaform gåvoset med whiskyglas och whiskystenar blir en fin fars dag present.

Sagaform gåvoset med två whiskyglas och två drinkstenar är en fin present att ge pappa i fars dag present.

5. ETT GÅVOSET TILL WHISKEYKÄNNAREN

Har du en riktig whiskeykännare i ditt liv? Överraska då med detta stilrena gåvoset från Sagaform som innehåller två whiskyglas med rund botten samt två stora drinkstenar. Drinkstenarna håller drycken kyld utan att spä ut den som vanlig is gör vilket lär vara uppskattat av whiskeykännaren!

6. ETT ÖLGLAS TILL ÖLKÄNNAREN

Eller föredrar pappa öl över whiskey? Det snygga ölglaset Beer från Orrefors är speciellt framtaget för att framhäva de kraftfulla smakerna i IPA, en ölsort med tydlig beska som trivs bäst i ölglas där kupan är något rundare och på så sätt framhäver smakerna. Ett perfekt glas för ölkännaren och IPA-älskaren i ditt liv. Om du även vill ge bort lite trivia om öl tillsammans med ölglasen, kan du läsa vidare i vår artikel Glasklart del 3 .

Ölglaset Beer från Orrefors är till för IPA-öl och är en perfekt gåva att ge i fars dag present.

Varför inte ge pappa snygga ölglas? Orrefors Beer-glas är specialdesignade för ölsorten IPA.

7. EN GJUTJÄRNSPANNA FÖR ROLIGARE MATLAGNING

För likväl amatörkocken där hemma som mästerkocken går en gjutjärnspanna aldrig fel. Och det blir inte bättre än denna stekpanna från Skeppshult. Denna fars dag present blir en present för hela livet om den sköts om rätt. En gjutjärnspanna har nämligen lång livslängd och gör sig allra bäst till råvaror som kött eftersom den klarar av höga temperaturer väldigt bra. Fler tips på gjutjärnspannor hittar du i artikeln Hitta rätt gjutjärnspanna – 3 favoriter.

Gjutjärnspanna från Skeppshult.

Om pappa tycker om att laga mat kan du ge bort en gjutjärnspanna från Skeppshult – en present som följer med i många år framöver. 

8. ETT FÖRKLÄDE TILL ALLA MIDDAGAR

Ett annat användbart tips till fars dag present, om pappa är intresserad av matlagning, är att ge bort ett stilfullt förkläde som detta från ERNST. Snyggt och även praktiskt i köket då förklädet är tillverkat i linne, vilket avvisar smuts bättre än bomull.

ERNST förkläde i linne.

Med ERNST förkläde i linne kan pappa laga mat i stil. 

Morakniv kockkniv.

En bra kniv i köket är A och O för mästerkocken så varför inte överraska pappa med en riktigt bra kökskniv? 

Satake knivset med kockkniv, filékniv och grönsakskniv.

Satake knivset innehåller tre knivar för olika typer av råvaror. 

9. ETT KNIVSET FÖR SLIPADE MATKUNSKAPER

Tycker pappa om att laga mat? Då vet han nog också vikten av en bra kniv i köket. Detta knivset från Satake blir en exklusiv fars dag present innehållandes tre knivar tillverkade i Hi Carbon Steel med skaft i magnoliaträ. Knivsetet innehåller en grönsakskniv, en filékniv och en japansk kockkniv - för mästerkocken vet att varje råvara har sin kniv.

Text: Arijana Kapic  Styling: Lovisa Andersson, Ellinor Johansson Foto: Miljö - Lovisa Andersson, Angeliqa Daldorph

FLER TIPS TILL FARS DAG

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB