Santokukniven är en mycket användbar kniv till olika slags råvaror och är förmodligen den mest populära japanska kockkniven.
En santokukniv har en lite rakare egg vilken gör den lämplig till att både skära, hacka och strimla med. Ett annat kännetecken är knivens form då spetsen är rundad neråt. Santokuknivar finns även med olivslipning vilket innebär att kniven har små fördjupningar i knivbladet som gör att råvaran släpper lättare från bladet. Med en santokukniv i din knivsamling har du en mycket mångsidig kniv att använda till såväl grönsaker som kött.
Här har vi samlat högkvalitativa santokuknivar från välkända varumärken som Global, Satake och Kai.
Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".