En eller flera stekpannor är något som finns i alla kök. I vårt stora sortiment finns det många olika varianter och storlekar där alla passar till olika ändamål. Du kommer garanterat hitta en eller flera favoriter hos oss och du kommer kunna använda dessa under en lång tid framöver. Välkommen att hitta din bästa stekpanna!
För att hitta den bästa stekpannan för dig kan det vara bra att veta vad du ska använda den till. Val av material, storlek och vad du ska steka kan spela roll. Exempelvis kan det vara svårare att vända pannkakor i en stekpanna av rostfritt stål då den blir väldigt varm, än i en allround tefal-stekpanna. Bästa stekpannan - vi hjälper dig välja rätt
Med den stora mängd stekpannor som finns så kan det vara svårt att veta vilken stekpanna som är bäst. Det finns många test i vilken som är bäst men vilken stekpanna som du har bäst användning för beror på vilka behov i köket du har samt vad du ska tillaga. Här nedan följer de vanligaste typerna av stekpannor.
Höga temperaturer, bra värmefördelning och lång livslängd är något som symboliserar en stekpanna i gjutjärn. Med rätt skötsel kan stekpannor i gjutjärn hålla livet ut. Eftersom det är bra värmfördelning och pannan når höga temperaturer är en stekpanna i gjutjärn bra till kött. För att inte bli för varm är det bra att låta stekpannan stiga långsamt i temperatur. Kanske skulle en Satake -stekpanna eller en Skeppshult -stekpanna passa hos dig? Båda dessa är populära gjutjärnspannor hos oss!.
En stekpanna i rostfritt stål är en mycket bra stekpanna för dig som vill få till en karamelliserad yta. Eftersom stekpannor i rostfritt stål har en snabb värmefördelning och blir väldigt varm fungerar den lite som en grill. En stekpanna i rostfritt stål har en lång livslängd då stål och aluminium varvas – det är också därför den tål varma temperaturer. Ett stort plus är att dessa stekpannor är lätta att rengöra. Kolla gärna in Scanpan uppskattade rostfria stekpannor.
En stekpanna med keramisk beläggning eller non-stickbeläggning är den perfekta allround stekpannan. Du kan laga maten utan att råvarorna bränns vid och är perfekt om du handskas med lite känsligare råvaror eller gör något såsbaserat. Tefal har stekpannor i non stickbeläggning som är mångas favoriter.
Kärlet måste vara magnetiskt och ha en platt botten för att kunna fungera på en induktionshäll. Gjutjärn och magnetiskt rostfritt stål och titan fungerar därför alltid på en induktionshäll. Var uppmärksam på vilka stekpannor i rostfritt stål som har magnetiskt botten innan du köper dessa till din induktionshäll. För att se om dina stekpannor har magnetisk botten kan du ta en vanlig magnet och se om den fäster på botten. Om magneten fastnar går stekpannan att använda på en induktionshäll.