ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Kuddfodral

Genom att byta kuddfodral kan du enkelt skapa en ombonad känsla i hemmet. Kuddfodralen kan bytas efter säsong, trender och humör, och skapar genast stämning i rummet. Här hittar du kuddfodral i olika färger och mönster från uppskattade varumärken.
1141 träffar sorterat på
1
...
32
Sida 1 av 32

Fina kuddfodral för ett ombonat hem

Med hjälp av prydnadskuddar i fina kuddfodral kan du skapa en mysig och hemtrevlig känsla i hemmets alla rum och vrår. Kuddfodralen gör det också möjligt att enkelt göra en uppdatering i din inredning.

Nya kuddfodral – ett lätt sätt att skapa förändring

Genom att byta dina kuddfodral kan du följa trender och högtider, eller skapa en ny stämning i hemmet. Dekorativa kuddar kan bidra med färg till rummet, men de är också en detalj som ger komfort till soffan.

På den här sidan presenteras ett stort utbud av kuddfodral från välkända varumärken, så som till exempel Marimekko, Fine Little Day och Chhatwal & Jonsson för dig att välja mellan.

Hur väljer man kuddfodral?

Då du ska välja kuddfodral kan du utgå ifrån bland annat vilket rum du vill ha dem i, hur många du vill ha och i vilka färger du föredrar. Fundera också över vilka storlekar som passar bäst till ändamålet och vilka texturer du vill ha. Med hjälp av snygga kuddfodral kan du ändra mönster och färger på alla dina prydnadskuddar och mysiga samlingsplatser i hemmet.

Rektangulära former gör sig perfekt i till exempel fåtöljen eller på soffan, medan flera dekorativa, kvadratiska kuddfodral tillsammans kan bidra till en riktigt lyxigt bäddad säng.

Men i slutändan är det viktigaste att dina kuddfodral alltid följer din personliga smak och stil.

Kuddfodralens former och storlekar

Det finns kuddfodral i alla möjliga former och storlekar, oavsett om du väljer runda, rektangulära eller fyrkantiga, stora eller små kuddfodral, så kommer de garanterat att bringa trevnad. Här ger vi dig några tips på hur du skapar harmoni i ditt hem med hjälp av vackra kuddfodral i olika utföranden.

Kuddfodral i rektangulära former

Rektangulära kuddfodral hittas oftast i måtten 30x50 cm och 40x60 cm. Rektangulära former fyller ut mer plats och ger en bra komfort i till exempel fåtöljen eller soffan, men de gör sig lika bra uppstaplade tillsammans med fina fodral i fyrkantiga former i en bäddad säng.

Kvadratiska kuddfodral

Kuddfodral i en kvadratisk form syns ofta i en storlek på 50x50 cm eller 40x40 cm. En fyrkantig kudde ligger till exempel perfekt på en stol i hallen för att skapa mer värme i ett rum som vanligtvis kan upplevas lite kalt. Ett vackert kuddfodral bidrar då till en ombonad och trivsam känsla när du kliver in genom dörren.

Snygga kuddfodral till soffan

I soffan placeras ofta två olika sorters kuddfodral.

  • Kuddfodral som utgör en bas.
  • Kuddfodral för dekoration.

Utgå från en basuppsättning av kuddfodral

En bra basuppsättning av kuddfodral skapar du genom att ha fina kuddfodral i samma storlek och nyans. Dessa kuddfodral kan med fördel matcha soffans eller sänggavelns färgskala. För att skapa en harmonisk känsla, utgå ifrån en uppsättning av 2-3 fler baskuddfodral än dekorativa kuddfodral.

Addera dekorativa kuddfodral för att skapa kontrast

Snygga kuddfodral till dekoration bildar soffans blickfång och skapar en röd tråd i hela rummet. Kuddfodralen för dekoration får gärna blandas i olika storlekar, färger och mönster för att skapa kontraster till kuddfodralen som utgör basen, på så vid skapas liv i soffan.

Ett bra mått att gå efter är ca 2-3 kuddfodral som dekoration, för att undvika ett rörigt intryck och bibehålla en enhetlig stil i soffan. Det är lätt att byta ut de dekorativa kuddfodralen efter säsong och trender, för att skapa förändring, medan basen kan vara bestående året om.

Nyckeln till harmoni i ditt kuddarrangemang

Flera vackra kuddfodral, både som bas och dekoration, ger en ombonad känsla då de placeras i rader eller i par. Genom att placera dem intill varandra undviker du en kal känsla av ett tomrum mellan prydnadskuddarna och rummet får istället en mjuk och inbjudande atmosfär med fina kuddfodral i olika utföranden. Matcha gärna med en fin filt i samma färgskala som de dekorativa kuddfodralen för en trevlig plats att slå dig ned på.

Byt kuddfodralen efter säsong

För att skapa en ny känsla eller stämning i hemmet efter årstider, säsonger och högtider, kan du byta dina kuddfodral till fodral i färger och mönster som matchar den nuvarande säsongen.

Fina kuddfodral för årets ljusa årstider

För att fira vårens ankomst kanske du placera ut prydnadskuddar med fodral i vårens färger. Kuddfodral i ljust grönt, gult och vitt kan matcha både naturen utanför dörren och vårens första blommor i en vassidobordet vid fåtöljen.

Då sommaren anländer slår blommorna ut ordentligt och solen värmer upp dina dagar, något som är vackert att spegla i ett par ljusa gardiner och kuddfodral i blommiga motiv.

Snygga kuddfodral till höst och vinter

Under hösten vill vi skapa mysfaktor i våra hem, kuddfodral i till exempel varma naturfärger, så som orange eller brunt, kan föra in värme och charm.

Till julen kan du plocka fram kuddfodral med julmotiv för att skapa en stämningsfull känsla i alla hemmets vrår.

Kuddfodral i pastell

För den som tycker att det är svårt att få in färg i hemmet och nästintill är rädd för att gå utanför gråskalan, men också för den som tycker att det är svårt att kombinera nyanser och mönster, är vackra kuddfodral i pastellfärger ett bra alternativ, för att på ett lätt sätt våga ta sig an detta.

Vilket material ska du välja på ditt kuddfodral?

Ett av de vanligaste materialen på kuddfodral är bomull, vilket är ett material som är skönt mot huden och lätt att sköta om. Här listar vi några andra vanligt förekommande material på kuddfodral:

  • Värmande kuddfodral i ull håller värme, har en smutsavstötande förmåga och bidrar med en mysig stämning.
  • Kuddfodral i polyester är lättskötta. De skrynklar sällan och torkar snabbt.
  • Kuddfodral i linne är tidlösa och har en svalkande förmåga under det varma sommarhalvåret.
  • Kuddfodral i sammet och silke ger en elegant stil med en lyxig känsla.

Hur tvättar man kuddfodral?

För att vara säker är det bra att alltid titta på tvättanvisningarna på just dina kuddfodral för att vara säker på hur dina specifika kuddfodral tvättas på bästa sätt. 

Kuddfodral tar du lätt bort från innerkudden då de behöver tvättas, men beroende på fodralets material ska de rengöras på olika sätt.

Tvättråd för kuddfodral i bomull och linne

Har du kuddfodral i bomull eller linne kan dessa vanligtvis tvättas i tvättmaskin, som bäst på 40 grader i program för fintvätt. Hängtorka sedan kuddfodralen då du plockat dem ur maskinen.

Såhär tvättar du kuddfodral i polyester

Kuddfodral i polyester är lättskötta och tvättas oftast i 30 - 40 grader i maskin. Dessa kuddfodral hängtorkas med fördel efter tvätt och behöver sällan strykas.

Skötsel och rengöring av kuddfodral i ull

Kuddfodral i ull ska helst inte tvättas alls. Vid behov kan du hänga upp dem på vädring. Ull är i sig självt ett smutsavstötande material och om de blir smutsiga kan de torkas av med en fuktad trasa. Om de ändå måste tvättas bör man tvätta dem försiktigt för hand för att de ska bibehålla sin fina form.

Skonsam tvätt för kuddfodral i silke och sammet

För kuddfodral i silke- och sammetsmaterial rekommenderas vanligtvis att inte tvätta dem alls. Om de måste tvättas, ska de helst tvättas på ett skonsamt tvättprogram i låga temperaturer, för att sedan hängtorkas.

Hur ofta ska man tvätta kuddfodral?

Beroende på vilket material du har på dina kuddfodral kan det skilja sig åt hur ofta de bör tvättas. Kuddfodral på kuddar som ligger i sängen bör generellt tvättas oftare, i snitt varannan vecka, för att få bort smuts och kvalster. För kuddfodral i finare material så som ull eller siden, bör de tvättas betydligt mer sällan.

Kuddfodral i ull ska helst inte tvättas alls och som max en gång per år.

Hur sköter jag kuddfodralen mellan tvätt?

För att hålla dina kuddfodral fräscha kan du hänga upp dem utomhus då och då så att de vädras ur.

Du kan även rengöra fläckar som uppstår med skonsamma rengöringsmedel för det specifika materialet på dina fodral, på så vis kan du undvika för många tvättar av dina kuddfodral för att se till att de håller sig fina länge.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB