ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG 25% på överkast från Scandi Living*

Stolar

En stol ska inte bara vara snygg att se på, den ska också vara bra och skön att sitta på genom både snabba frukostar och längre middagsbjudningar. Här hittar du snygga och populära stolar till kök och matsal från kända varumärken.
1025 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
29
Sida 1 av 29

Stolar med snygg design för kök och matsal

I matsalen spenderar vi mycket tid. Här äter vi middagar, spelar spel och firar livets små och stora tillfällen. Bekväma och eleganta stolar i bra kvalitet är därför en viktig del i vårt hem. Matstolar, eller köksstolar som det också kallas fyller en viktig funktion i ditt hem samtidigt som det är en fin inredningsdetalj. Här kommer du garanterat hitta nya solar till ditt matbord!

Hur hög är en vanlig stol?

När det är dags att köpa nya stolar kan det vara bra att kolla på stolarnas storlek. Hur hög stol du kan ha beror på hur högt bord du har. Det är dock viktigt att ditt köksbord och stolar har rätt proportioner. Mellan stolsitsen och bordsytan bör det vara max 30 cm för att du ska sitta bekvämt och ergonomiskt.

Hur stor plats behöver en person vid matbordet?

Att kombinera ett matbord med stolar kan vara svårt. Sittytan bör vara ungefär 40x45 cm. Man brukar också säga att en person behöver 60cm i bredd och minst 35cm i djup. I en matgrupp med 4 stolar bör därför bordet vara minst 120 cm brett, men gärna mer så att det inte blir för trångt.

Vad är en stol gjord av?

Materialet en stol är gjord av varierar mycket. Olika träslag, som ek och ask är ett vanligt material. Även plast och stål produceras många stolar i. Ett gammalt material som har blivit populärt igen är rotting. En stol i rotting går aldrig ur tiden!

Varifrån kommer stolen?

Stolen sägs ha uppkommit ca 2500–1500 f.Kr i Egypten. Den äldsta stolen i Norden är dansk och är mer än tretusen år gammal. Pinnstolen, som är populär än idag, blev populär under 1700-talet. En av våra mest populära pinnstolar heter Lilla Åland stol och är från svenska Stolab.

Populära filtreringar

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB