Julhandeln slog nya rekord hos DesignOnline

Julhandeln över nätet växer lavinartat. DesignOnline, en av Skandinaviens största designbutiker på nätet, slog nya försäljningsrekord under julhandeln 2014 i jämförelse med föregående år. Designbutiken ökade sin försäljning under julen med 81 procent, dvs. nästan en fördubbling från föregående år.
Julhandeln över nätet växer lavinartat, en trend som även märks hos DesignOnline.se. Under julhandeln 2014 ökade nätbutiken sin försäljning med 81 procent i jämförelse med föregående år.
Vi slår nya rekord varje år, vilket visar att näthandelsbranschen fortsätter att växa kraftigt. Särskilt glädjande för oss är att andelen utländska kunder ökade mycket under 2014 års julhandel, vilket bekräftar att Skandinavisk design är av stort intresse utomlands. De handlade allt från små till stora designsaker, ur hela bredden av vårt sortiment. Nu ser vi fram emot en fortsatt framgångsrikt 2015, där vi fortsätter vår internationella expansion, säger Jörgen Bödmar, VD för DesignOnline.
Under 2015 planerar DesignOnline att rekrytera för att klara den ständigt ökade efterfrågan. Minst 10 nya medarbetare inom olika kompetensområden eftersöks. Men att hitta rätt kompetens är inte enkelt. Särskilt svårt är det att finna personer med kombinationen språk och kunskap i internationell internetmarknadsföring, samt programmerare där universiteten inte verkar fylla ut behoven.
E-handel är en kunskapsintensiv och mycket dynamisk bransch där det ofta är svårt att finna de rätta människorna för de yrkesroller vi söker. Ofta letar vi länge efter att finna personer som har både bred och djup kunskap, lite som att leta efter den berömda Schweiziska universalkniven, säger Jörgen Bödmar, som förutom VD för DesignOnline är ordförande i den europeiska branschorganisationen för e-handel, EMOTA.
Vi tittar hela tiden på möjligheter att skapa samarbeten med olika universitet och andra utbildningar för att på så sätt utforma utbildningsinnehållet så det överensstämmer med branschens krav, avslutar Jörgen Bödmar.
Publicerat 2015-02-03
Varukorg
Stäng