ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

Varumärken/Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad

Starka färger, krusiduller och romantiska mönster – den danska multikonstnären Bjørn Wiinblad har en stil som är allt annat än dansk. Välkommen till hans universum!
17 träffar sorterat på  
Popularitet

Om Bjørn Wiinblad

Den danska multikonstnären Bjørn Wiinblad är främst känd för sina fantasifulla, romantiska mönster fulla av livsglädje och färgrikedom. När han dog 2006 lämnade han ett omfattande designarv efter sig – ett arv som nu har väckts till liv på porslin, textil och annan inredning.

Bjørn Wiinblad utbildade sig till typograf redan som 17-åring men insåg ganska snabbt att det var konstnärsvägen han skulle gå. Inspirerad av sagan ”Tusen och en natt” började han rita olika keramiska föremål med motiv från de fantasifulla sagorna. Under sin långa karriär kom han sedan att skapa allt ifrån porslin till scenografi och kompletta hotellinredningar – alltid med sin karakteristiska stil som var allt annat än dansk.

Medan funktionalismen härjade på hemmaplan gick Bjørn Wiinblad en helt annan väg med starka färger, krusiduller och romantiska mönster. Kanske var det också därför som Bjørn Wiinblad inte var så konstnärligt erkänd i Danmark. Han brydde sig dock inte om vad andra tyckte – det som betydde något för Bjørn Wiinblad var att få utlopp för sin skaparlust och att sprida glädje till så många människor som möjligt.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB