ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

SISTA CHANSEN Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

GUBI Pedrera

Pedrera-serien från GUBI är en rikigt deisgnklassiker, som formgav 1955 av Barba Corsini. Designen som är kraftfull i sin enkelhet har gjort serien omåttligt populär och hyllad. Här hittar du eleganta soffbord och minimalistiska lampor från Pedrera-serien. 
10 träffar sorterat på  
Popularitet

Stilrent soffbord från Pedrera-serien

Soffbordet från Pedrera-serien har ett riktigt modernt och stilrent uttryck, trots att den designades för över 60 år sedan.

Hur kan soffbordets design beskrivas?

Designen bakom soffbordet kan beskrivas som kraftfull i sin enkelhet, med en bordsskiva som är minimalistiskt utformat som ett ägg. Underredet i stål fångar genast ögats uppmärksamhet med sin böljande och behagliga form.

Lampor från samma serie

I Pedrera-serien finns bordslampor och taklampor som också har blivit riktiga moderna designklassiker. Med lamporna kan du tillföra både en modern och tidlös känsla, i och med att serien lyckats förena båda dessa element i sin omtyckta design.

Vem är designern bakom Pedrera-serien?

Barba Corsini är designern bakom den hyllade Pedrera-serien för GUBI. År 1955 formgav han soffbordet och lamporna, som med sin tidlösa design passar i varje modernt hem.

Hur fick Pedrera-serien sitt namn?

Allt började med att arkitekten Barba Corsini fick det ärofyllda uppdraget att renovera och inreda den praktfulla byggnaden La Pedrera, kanske ännu mer känd som Casa Milà, beläget mitt i Barcelonas stadskärna.

Corsini blev flerfaldigt prisbelönt för sitt arbete och fann även inspiration till soffbordet och lamporna från byggnadens böljande och extraordinära design. Och det var även så serien för GUBI fick sitt namn.

Vad betyder Pedrera?

På katalanskas betyder Pedrera stenbrott, och byggnaden i Barcelona fick sitt namn för att fasaden saknar helt plana ytor, vilket påminner om ett stenbrott i sin oregelbundet.

Visste du att?

1984, blev byggnaden La Pedrera listad i världsarven av UNESC.

Det är en riktigt sevärdhet för dig som uppskattar arkitektur och designhistoria. Idag är det dessutom öppet för allmänheten, så besök byggande om du har vägarna förbi Barcelona och låt dig likt Barba Corsini inspireras av den pompösa byggnaden.  

Vad är historien bakom GUBI?

Danska GUBI grundades 1967 av föräldrarna till Jacob Gubi Olsen, som idag är den som driver företag vidare. I sortimentet finns både lampor, speglar och annan inredning i en blandning som kännetecknas av enkla former och tankeväckande design.

GUBI har verkligen gjort sig till ett namn på designhimlen och deras produkter uppskattas världen över.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB