I japansk matlagning är det rätta valet av kniv en stor del av glädjen i att förbereda och tillaga mat. I den japanska matkulturen är den estetiska presentationen oerhört viktig och allt förbereds med stor precision och noggrannhet. KAI är varumärket som med sina premiumknivar har kommit att bli ett välkänt varumärke världen över.
Med rötter i samurajsvärdstraditionen har KAI tillverkat premiumknivar i över 100 år. Knivarna är kända för sin höga kvalitet, funktion, skärpa samt hållbarhet och finns idag i en rad olika modeller. Tillverkningen av knivarna har sin grund i den gamla traditionen av samurajsvärdssmide där olika typer av metallegeringar skiktas tillsammans och smids till ett enda stycke. Det fina hantverket ger flera lager i stålet vilket bidrar till dess skärpa och hållbarhet.
Knivarna från KAI är av högsta klass och samtliga modeller av kockknivar och allknivar är omsorgsfullt smidda med en otrolig skärpa. Så är du ute efter nya knivar till köket är serierna Kai Wasabi och Kai Shun två exempel på knivkollektioner som erbjuder det allra bästa, både för proffset och hemmakocken!