ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Designers/Aino Aalto

Aino Aalto

Aino Aalto räknas som en av Finlands främsta formgivare och arkitekter. Mest känd är hon för glasserien Bölgeblick som formgavs på 1930-talet men som fortfarande känns lika aktuell.
20 träffar sorterat på

Aino Aalto var en pionjär inom finsk design och hon har lämnat starka, fördomsfria avtryck inom både formgivning och arkitektur. Precis som maken Alvar Aalto hade hon en vision om att design ska vara funktionell och tillgänglig för alla - inte bara vacker att se på. Aino Aalto föddes som Aino Marsio i Helsingfors 1894. Namnet Aalto tog hon efter att hon gift sig med Alvar Aalto 1924, samma år som han anställt henne på sitt arkitektkontor. Paret var inte bara livskamrater utan hade ett nära samarbete fram till att Aino Aalto dog i cancer 1949. Bland annat grundade makarna företaget Artek där de sålde möbler i formpressat trä. Möblerna var framtagna med en unik teknik som de själva utvecklat tillsammans med en lokal möbeltillverkare. Förutom möbler, belysning och textilier är Aino Aalto mest känd för sina produkter i glas. Främst för serien Bölgeblick som senare fick namnet Aalto efter formgivaren själv. Serien i pressglas togs fram i samband med en designtävling som sponsrades av glasbruken Karhula-Iittala. Den kom på en hedrande andraplats men sattes ändå i produktion några år senare. Idag finns servisen fortfarande kvar i Iittalas sortiment vilket är ett tydligt bevis på att bra design överlever tidens tand.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB