DIY Placeringskort för bröllop

Med personliga placeringskort känner sig varje bröllopsgäst ännu mer välkommen på er alldeles speciella dag. Här ger vi dig tre tips på hur du enkelt skapar egna, riktigt fina placeringskort till bröllopet.

BRÖLLOPSDUKA

30 maj 2018
DIY Placeringskort för bröllop. Kort i kork.

DIY placeringskort i flaskkork

Det här personliga placeringskorten med kork är riktiga feststämningshöjare. Redan när gästerna slår sig ner vid borden förstår de att det här är ett bröllop fyllt av glädje och personlighet.

Visst kan du behöva samla ihop ett antal korkar men om det är ett tag tills du ska gifta dig så hinner du säkert samla.. Be några av dina vänner samla åt dig också så har du snart alla korkar du behöver. Kanske kan du även hitta vackra korkar att köpa i butik.

Välj gärna ett matt och tjockt svart eller mörkfärgat papper som placeringskort. Skriv gästernas namn på korten i vitt, silver eller guld. Det blir fint och effektfullt mot den mörka ytan på placeringskorten. I exemplet i bilden har vi använt en märkpenna med vitt bläck. De finns att köpa i bokhandeln och andra butiker som säljer bra pennor.

Uppe i korkarna skär du försiktigt en liten skåra där du fäster korten. Har du svårt att få korkarna att stå stadigt kan du skära till dem lite nedtill eller klistra fast ett styvt papper som fot på varje kork.  

Handrivna placeringskort och menyer

De här placeringskorten ger en både romantisk och personlig touch till ditt bröllop. 

Du behöver inte skriva namnen på korten för hand. Det går nämligen alldeles utmärkt att öppna ett Word-dokument på datorn och välja ett vackert typsnitt i handskriven stil. Skriv in alla namnen på gästerna i word-dokumentet. Se till att du använder en mall eller skapar avstånd i dokumentet så att namnen kan skrivas ut till placeringskort. Välj tjockt och fint papper att skriva ut korten på.

För att skapa den vackra rivna kanten på korten använder du en linjal. Placera pappret mot eggen på linjalen och riv utmed kanten så att du formar kort där de tryckta namnen hamnar i mitten. Snart har du skapat dina första personliga placeringskort. Visst blir de fina!

TIPS: Använd samma teknik och skapa vackra, personliga menyer i samma stil som placeringskorten. Resultatet - riktigt proffsigt, elegant och personligt!

DIY Handrivna placeringskort och menyer för ett personligt bröllop.
Personliga placeringskort målade med lite akvarellfärg är fint till bröllop eller fest.

Personliga placeringskort med akvarellfärg

Kanske tycker du om färg? Vad sägs om placeringskort som på ett personligt sätt matchar färgerna i tallrikar och buketter på bordet?

Använd dig av tipset ovan för handrivna placeringskort. När du skrivit ut dem och rivit vackra kanter med hjälp av en linjal så målar du sedan korten med en liten pensel. I det här exemplet valde vi akvarellfärg. Måla utmed nedre delen av kortet eller hitta på egna mönster genom att exempelvis skvätt-måla med penseln. Ett annat tips är att doppa ner nedre delen av korten i färg. Prova dig fram först. Sedan är det bara att sätta igång och dekorera dina placeringskort.

Det är fantastiskt vad lite färg på enkelt handrivna placeringskort kan hjälpa till att förstärka känsla av omtanke och personlighet. Precis så som det ska vara när det är bröllop!

VI ÖNSKAR DIG ETT underbart BRÖLLOP

Störst av allt är kärleken! Njut av den stora dagen. All lycka till dig och din kära.

Varukorg

Stäng