DIY Placeringskort för bröllop

Med personliga placeringskort känner sig varje bröllopsgäst ännu mer välkommen på er alldeles speciella dag. Här ger vi dig tre tips på enkla DIY-placeringskort för bröllop du vackert kan duka med på er bröllopsmottagning. 

BRÖLLOPSDUKA

30 maj 2018
DIY Placeringskort för bröllop. Kort i kork.

DIY placeringskort i flaskkork

Detta tips på DIY placeringskort med kork är en riktig stämningshöjare och favorit på bröllopsmottagningar. Visst kan du behöva samla ihop ett antal korkar men du kan alltid be vänner och familj samla åt dig också, så har du snart alla korkar du behöver.

Så här gör du placeringskort i flaskkork:

  • Skär försiktig en skåra i korken med en kniv.
  • Skriv gästernas namn på placeringskorten.
  • Kila fast ett placeringskort i snittet. Du kan även använda dig av ett pappersgem som du sätter fast i skåran och sedan fäster placeringskortet i om du tycker det är enklare.

Tips: Om du har svårt att få korkarna att stå stadigt kan du skära till dem lite nedtill eller klistra fast ett styvt papper som fot på varje kork. 

Personliga placeringskort målade med lite akvarellfärg är fint till bröllop eller fest.

ENKLA PLACERINGSKORT – DIY MED AKVARELLFÄRG

Kanske tycker du om färg? Vad sägs om dessa enkla placeringskort som på ett personligt sätt matchar resten av din bröllopsdukning?

Så här gör du DIY-placeringskort med akvarellfärg

  • Skriv in alla gästnamn i ett word-dokument. Se till att du använder en mall eller skapar avstånd i dokumentet så att namnen kan skrivas ut till placeringskort. Välj tjockt och fint papper att skriva ut korten på.
  • För att skapa den vackra rivna kanten på korten använder du en linjal. Placera pappret mot eggen på linjalen och riv utmed kanten så att du formar kort där de tryckta namnen hamnar i mitten.
  • När du rivit kanterna med hjälp av en linjal så målar du sedan korten med en liten pensel. I det här exemplet valde vi akvarellfärg. Måla utmed nedre delen av kortet eller hitta på egna mönster genom att exempelvis skvätt-måla med penseln. Ett annat tips är att doppa kortets nedre del i färg. Prova dig fram först, sedan är det bara att sätta igång och dekorera dina placeringskort.
Placeringskort DIY - handrivna, enkla placeringskort för bröllop.

HANDRIVNA PLACERINGSKORT & MENYER

Om du hellre vill ha stilrena och enkla placeringskort till ditt bröllop, så kan du låta bli att måla de handrivna korten med färg. Gör placeringskorten på samma sätt som ovan för att riva dem snyggt, men istället för att färga dem med akvarellfärg låter du dem vara snyggt avskalade som de är. Krångligare än så behöver inte DIY-placeringskort vara! Dessutom kan du använda samma teknik för att skapa vackra, personliga menyer i samma stil som placeringskorten som ett fint komplement på din bröllopsdukning.

Letar du efter mer inspiration till ditt bröllop?

Se hur du skapar en vacker bröllopsdukning i artikeln En elegant & enkel bröllopsdukning.

Varukorg
Stäng