ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Inspiration/Duka/Bröllopsduka/DIY Placeringskort för bröllop
Placeringskort DIY för bröllop

DIY Placeringskort för bröllop

Med personliga placeringskort känner sig varje bröllopsgäst ännu mer välkommen på er alldeles speciella dag. Här ger vi dig tre tips på enkla DIY-placeringskort för bröllop du vackert kan duka med på er bröllopsmottagning.
tisdag 11 maj 2021
Dela artikel
DIY Placeringskort för bröllop. Kort i kork.

Personliga placeringskort i söta korkar förhöjer feststämningen på bröllopsmiddagen.

DIY PLACERINGSKORT I FLASKKORK

Detta tips på DIY placeringskort med kork är en riktig stämningshöjare och favorit på bröllopsmottagningar. Visst kan du behöva samla ihop ett antal korkar men du kan alltid be vänner och familj samla åt dig också, så har du snart alla korkar du behöver.

Så här gör du placeringskort i flaskkork:

  • Skär försiktig en skåra i korken med en kniv.
  • Skriv gästernas namn på placeringskorten.
  • Kila fast ett placeringskort i snittet. Du kan även använda dig av ett pappersgem som du sätter fast i skåran och sedan fäster placeringskortet i om du tycker det är enklare.

Tips: Om du har svårt att få korkarna att stå stadigt kan du skära till dem lite nedtill eller klistra fast ett styvt papper som fot på varje kork. 

Personliga placeringskort målade med lite akvarellfärg är fint till bröllop eller fest.

Att måla placeringskorten med lite akvarellfärg är vackert och ger en extra personlig touch.

ENKLA PLACERINGSKORT – DIY MED AKVARELLFÄRG

Kanske tycker du om färg? Vad sägs om dessa enkla placeringskort som på ett personligt sätt matchar resten av din bröllopsdukning?

Så här gör du DIY-placeringskort med akvarellfärg

  • Skriv in alla gästnamn i ett word-dokument. Se till att du använder en mall eller skapar avstånd i dokumentet så att namnen kan skrivas ut till placeringskort. Välj tjockt och fint papper att skriva ut korten på.
  • För att skapa den vackra rivna kanten på korten använder du en linjal. Placera pappret mot eggen på linjalen och riv utmed kanten så att du formar kort där de tryckta namnen hamnar i mitten.
  • När du rivit kanterna med hjälp av en linjal så målar du sedan korten med en liten pensel. I det här exemplet valde vi akvarellfärg. Måla utmed nedre delen av kortet eller hitta på egna mönster genom att exempelvis skvätt-måla med penseln. Ett annat tips är att doppa kortets nedre del i färg. Prova dig fram först, sedan är det bara att sätta igång och dekorera dina placeringskort.
Placeringskort DIY - handrivna, enkla placeringskort för bröllop.

Handrivna placeringskort och menyer är både vackert och enkelt att göra själv.

HANDRIVNA PLACERINGSKORT & MENYER

Om du hellre vill ha stilrena och enkla placeringskort till ditt bröllop, så kan du låta bli att måla de handrivna korten med färg. Gör placeringskorten på samma sätt som ovan för att riva dem snyggt, men istället för att färga dem med akvarellfärg låter du dem vara snyggt avskalade som de är. Krångligare än så behöver inte DIY-placeringskort vara! Dessutom kan du använda samma teknik för att skapa vackra, personliga menyer i samma stil som placeringskorten som ett fint komplement på din bröllopsdukning.

LETAR DU EFTER MER INSPIRATION TILL DITT BRÖLLOP?

Se hur du skapar en vacker bröllopsdukning i artikeln En elegant & enkel bröllopsdukning.

Text: Kristina Niesel  Styling: Madeleine Petersson, Elin Forsander Foto: Viktor Krantz, Angeliqa Dahldorf

BRÖLLOPSDUKA

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB