Duka med guldbestick - olika stilar & idéer

Sätt guldkant på din dukning oavsett om det är till frukost, lunch eller middag! Guldbestick har blivit en populär detalj att duka med och det finns inga som helst gränser för hur och när de kan användas. Det vi vet är att de verkligen kan förgylla en dukning och måltid oavsett om det är till vardags eller fest, så låt oss kika på flera gyllene tips och idéer på hur du kan duka med dessa!

DUKNINGSTIPS

30 oktober 2018
Frukostdukning med Golden bestick från House Doctor
Raw guldbestick från Aida tillsammans med rustik keramik.
Golden tesked och tårtspade från House Doctor.
Tvis tesked i guld från Broste Copenhagen.

Till frukost, brunch & fika

Vem har sagt att en frukost, brunch eller fika inte kan vara lite extravagant och lyxig en helt vanlig vardag eller helg? Guldbestick hjälper verkligen till att göra tricket. Varför inte duka med ditt finaste porslin, en tjusig linneservett och addera lite guldskimmer?

Helt plötsligt blir det mycket trevligare att äta det enkla frukostägget en måndag, den lite maffigare brunchen på helgen eller det hembakade fikat när vännerna kommer över! Genom att använda denna typ av bestick kan du få varje tillfälle vid bordet att kännas lite extra fint, utan att egentligen behöva göra särskilt mycket.

Bloomingville guldbestick tillsammans med Swedish Grace tallrik
Raw guldbestick från Aida adderar extra festkänsla till dukningen.
Tvis guldbestick från Broste Copenhagen passar fint i en bröllopsdukning.
Guldbestick från Broste Copenhagen tillsammans med servettring och detaljer i guld.

Guldkantad födelsedag, högtid eller fest

Det finns väl inget som skapar så mycket festlig stämning i en dukning som guldbestick? Här kan du verkligen få varje kuvert att ”poppa” och känns extra lyxigt och elegant. En uppsättning med bestick i denna stil går lika bra att duka med till en klassisk servis i enklaste vitt men bryter även av snyggt mot exempelvis något mer rustikt i stengods eller keramik.

Den guldiga färgen kan sedan plockas upp i andra detaljer som exempelvis servettringar, ljusstakar eller dekorationer beroende på hur mycket av det goda du vill få in. Så ska du duka inför ett födelsedagsfirande, en härlig fest eller någon ut av alla högtider passar guldbestick in minst lika bra som traditionella i rostfritt stål!

Fem guldbesticksfavoriter från Broste Copenhagen, Bloomingville, Aida, House Doctor & Gense.

Golden hits – 5 bestickfavoriter

Det finns flera varianter på guldfärgade bestick att välja bland, några är matta andra är blanka, vissa är stilrena och minimalistiska medan andra har lite mer form och detaljer. Här kan du välja vad som passar bäst hemma hos dig, vad som går bäst ihop med ditt porslin och glas men även vid vilka tillfällen de ska användas.

  • Tvis bestickset 16 delar från Broste Copenhagen är en riktig favorit, samtliga delar är tillverkade i titaniumpläterat rostfritt stål med en något slimmad och stilren design.
  • Bloomingville guldbestick 4-pack innehåller alla delar du behöver för en komplett dukning, tillverkade i rostfritt stål med en snygg matt guldfinish.
  • Raw bestickset 16 delar från Aida är formgivet av Christiane Schaumburg-Müller, varje del tillverkad i rostfritt stål med en 24K guldplätering.
  • Golden bestick från House Doctor är tillverkade i rostfritt stål med en halvblank guldfinish och stilren design, perfekt för både vardagsdukningen och festdukningen.
  • Nobel guldbestick från svenska Gense består av styckvisa delar från den berömda Nobel-servisen, designade av Gunnar Cyrén. Varje del är tillverkad i förgyllt rostfritt stål.
Ta hand om dina guldbestick på rätt sätt genom att följa rekommenderade skötselråd.

Skötselråd – så tar du hand om dina guldbestick

Om du äger en uppsättning med guldbestick eller är i tankarna på att köpa ett set kan det vara bra att veta hur du tar hand om dina gyllene favoriter på bästa sätt:

  • Följ alltid de givna skötselråd som finns från leverantören.
  • Guldbestick mår alltid bäst av handdisk då det bevarar finish och lyster.
  • Diska besticken så snart som möjligt efter användning, skölj noga innan du placerar dem i diskmaskinen (om de tål maskindisk).
  • Undvik att låta besticken ligga i blöt och hamna i kontakt med andra bestick, detta kan bilda galvanism som ger trista fläckar.
  • Låt besticken bli helt torra innan de läggs tillbaka i besticklådan.

Vill du ha fler tips på snygga bestick? Här hittar du våra 5 bestickfavoriter från Gense!

Varukorg
Stäng